Pottailuun apua

Meillä on ~ 1v 7kk lapsi ja ollaan aloitettu tutustumaan pottaan. Menee mielellään ja innoissaan istumaan sille ja höpöttelee pitkät pätkät. Juttelemme kivoja ja selitämme mitä varten potalla ollaan. Annamme joskus myös lelun tai kirjan tutkittavaksi samalla. Kuitenkin jos kakka tuleekin niin sen jälkeen lapsi alkaa itkeä säikähtäneenä. Kehumme ja selitämme miten hyvin hän teki. Onko vinkkejä miten voisi saada onnistumisesta vähemmän järkyttävän? :eek:
 
asfsfassda
Tässä tulee apuja: unohtakaa pottailu hetkeksi ja aloittakaa, kun aika on kypsä. Ei siihen pottaan tarvitse alkaa tutustella sen kummemmin, eikä alkaa leikkiä mitään pottaleikkejä tai lukea mitään kirjoja potalla istuen. Me otettiin 2v5kk ikäiseltä vaipat pois ja sanottiin, että tuohon pottaan voi sitten käydä pissaamassa. Kahdesti tuli pissa housuun ja kolmannella kerralla ilmoitti että pissa tulee ja haluaa potalle. Sen jälkeen meni viikon päivät opetellessa (aina välillä ehti pottaan ja välillä lirahti housuun) ja sen jälkeen kävikin sitten aina potalla. Helppoa ja nopeaa :)
 
Niin se säikky aluksi meilläkin siitä huolimatta että heivas ite vaipan ja alko osottaa potalle. Silti pelotti etenkin kakkaaminen. Potta oli kyllä tuttu kapine ja istunu sillä mielellään ennenkin, tuloksetta. En pannu pottaa pois pelon takia kun toinen oli sinne suuntaan ja halusi vaipoista. Kova tsemppaus ja xylitolkarkki aina kakasta ni pääs yli ja palkinto jäi itellään pois. Pissan kanssa se ei nii pelottavaa ollu. Oli täyttämässä 2v kun alko tää hoksaaminen.
 
gkdjc
2 vuotias voisi käydä pöntölläkin, jos se olisi vähemmän pelottavaa kun tuotos ei jää pönttöön katseltavaksi eikä siihen kiinnitetä huomiota. Saattaa myös haluta itse vetää vessan.
 
Sillä ei olla jätetty pois, kun itse osoittaa, että haluaa sille ja häntä harmittaa joskus, kun tuleekin vaippaan. Enkä tiedä onko niin hyvä "siirtää" meillä totuttelua, kun innostusta ja tahtoakin löytyy. Ajattelin, että jos nopeasti hävittäisi tuotoksen, jotta sitä ei ehtisi vilkaisemaan, mutta onkohan sitten sekään hyvä.. :D Kiitos neuvoista. :) tarroja mietittiin, mutta ymmärtääköhän tuon ikäinen niistä vielä mitään. :) ksylitolipastillitkin harkinnassa.
 

Yhteistyössä