Prolaktiinikoe ?

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"Aloittaja"
[QUOTE="Aloittaja";27971117]Loppukierossa tehtävä keltarauhashorontikoe, oliko kp 20, 21 vai 22 oltava menossa ?[/QUOTE]

Siis keltarauhashormonikoe piti kirjoittaa. :)
kännykällä on vaikea näpytellä.
 
kyllävain tiedän jotain
prolaktiinissa ei ole tiettyä kierron päivää, mutta kellonajalla on väliä. näitäkin on kaksi erilaista, toinen (yleisempi) otetaan klo 10-14 kuitenkin vähintään kaksi tuntia heräämisen jälkeen. toinen oli muistaakseni aktiivinen prolaktiini ja se oli jotenkin eriaikaan, en muista. kysy labrasta mihin olet menossa.

http://www.yhtyneetlaboratoriot.fi/do.xsp?viewType=productview&redirect1=%2Fdo.xsp%3FobjectType%3Dproduct%26viewType%3Dlistview&objectType=product&directoryType=&productOID=305

oliko keltarauhaskoe eri kysymys? siitä en tiedä mitään..
 
Näyte otetaan, kun potilas on ollut hereillä vähintää kaksi tuntia, mieluiten klo 10 - 14. Arvot ovat aamulla korkeammat kuin päivällä.
Usein tarvitaan kaksi määritystä prolaktiinin perustason selvittämiseksi, koska eritys on vaihtelevaa.

Näin sanoo labran ohjekirja.
 
Keltarauhaskoe eli progesteroni:

Yksi määritys on yleensä riittävä ovulaation toteamiseksi, mikäli näyte on otettu kierron 18. - 24. päivien välillä. Luteaalivaiheessa mitattu progesteroniarvo, joka on yli 15 nmol/l, osoittaa ovulaation tapahtuneen. Haluttaessa tarkempaa tietoa keltarauhasen toiminnasta suositellaan kolmea perättäistä määritystä 4 - 10 päivää ennen kuukautisia.
Tällöin saadun kolmen määritystuloksen summa yli 60 nmol/l viittaa hyvään keltarauhastoimintaan.
 

Yhteistyössä