Psykoottiset oireet

  • Viestiketjun aloittaja Mietityttää
  • Ensimmäinen viesti
Mietityttää
Osaisiko joku kertoa ihan konkreettisesti millaisia ovat ne psykoottiset oireet. Tiedän, että niitä voi olla yhdessä masennuksen kanssa, mutta haluaisin ihan esimerkkejä niistä oireista.

Tunnistaako psykiatri ne varmasti vai voiko ne jäädä lääkäriltä huomaamatta ja sen takia niitä ei hoideta?

Entä tunnistaako masentunut itse ne oireet?

Mietityttää vain, kun masennuksen kanssa on usein muutakin oireilua ja kai sitä olotilaa pitäisi tarkastella ihan kokonaisvaltaisesti eikä vaan hoitaa masennusta. Ainakin sillloin jos masennuslääkkeiden syömisestä ei tunnu olevan toivottua hyötyä niin luulisi ettei hoito ole tällöin riittävää :eek: .


Toinen mitä mietin on se, että missä mene raja, että on kyse kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä? Eikö sekin raja ole aika häilyvä jos ei ole ns. selkeä tapaus
:headwall: .

On niin monimutkaisia nämä jutut pienelle ihmiselle :ashamed: .
 
Kyllä alansa osaava lääkäri tunnistaa psykoottiset oireet. Niihin kuuluu harhoja tai kuulohäiriöitä tai sekavuutta yleensä tai vaihoharhasuutta...

Kaksisuutasen diagnoosin voi saada tällä hetkellä (kalan kriteereillä) sellaiset ihmiset joilla on jonkinlaista mielialojen vaihetelua laidasta laitaan.
Alansa osaava hoitohenkilökunta tunnistaa oireet, eli mieliala muuttuu hetkessä toiseksi. Aamulla saattaa olla masentunut joka suunnittelee itsemurhaa ja illalla henkilöllä kaikki asiat ovat erinomaisesti eikä mitään ongelmia ole koskaan ollutkaan. (Tämä on ääripää)

Ihminen jolla todetaan psykoosisairaus ja/tai kaksisuuntainen, voidaan henkilö laittaa pakkohoitoon jos tarvetta on. Masennus pelkästään dg:nä ei salli pakkohoitoa.
Mutta kenet tahansa oikeastaan voidaan laittaa M1 lähetteellä.


Että näin.
 
mie
karkea ero psykoottisen ja neuroottisen välillä on se, että neuroottinen on ajassa ja paikassa kiinni, todellisuudentaju on olemassa. psykoottisella ihmisellä todellisuuden taju horjuu ja hän pitää sitä normaalina eikä tunnista esim kuuloharhojaan. niin kauan, kun kyselet täällä, ei sinulla ole hätää, tiedostat tilanteesi.

toki poikkeuksiakain on.
 
susi3
Lääkäri tunnistaa psykoottiset oireet vain jos niistä kerrotaan hänelle. Psykoottinen ihminen voi kyllä salata psykoottisuutensa lääkärin vastaanotolla. Jos epäilee psykoottisuutta, kannattaa siitä puhua avoimesti lääkärille tai jollekin luotettavalle ihmiselle. Kyllä tavallinenkin tervejärkinen ihminen kykenee antamaan alustavan arvion psykoottisuudesta.
 
äimäläinen
Mitä minulla oli:
-sairaanloinen juominen, pelkäsin kuivumista (meinasin saada hengen itseltäni tällä tavalla)
- näköharhat (näin ihmisiä, joita ei ollut. Ihmisillä esim. vaatteita, joita ei ollut)
- Kuulin harhoja (sain "ohjeita", miten toimia)
- uskoin salaliittoon minua vastaan.
- Elin unta, jossa asiat tavallaan kiertyivät jotenkin hassusti.
- Täydellinen muistin menetys
- Täydellinen ajantajun/paikan menetys


Tässä muutamia. Eli kyllä ne ihan "maalainenkin" tajuaa, koska on psykoottinen.
 

Yhteistyössä