puhelin vanhukselle

  • Viestiketjun aloittaja ooomainen
  • Ensimmäinen viesti
ooomainen
Tietääkö joku onko olemassa sellaista puhelinta mitä ei saisi, ainakaan helposti, jumiin…tai siis puk-koodille? Isovanhemmalla jatkuvasti ongelma että painelee puhelinta niin että menee puk-koodille.
 
Älä AINAKAAN osta doron älypuhelinta vanhukselle, huonompaa ei tasan löydy. Sen vasta saakin sekaisin, kun ei ota painalluksia vastaan ja hukkaa vähän skarpimmallakin käyttäjällä mm kaikki yhteystiedot...
 
vierailija
Harva niistä vanhuspuhelimista on helppokäyttöinen. Anoppi hankki itselleen jonkin muun kuin Doron. Minä sitä sitten sain laitella kuntoon. Tosi hankala käyttölogiikka siinä oli ja näyttö oli niin pieni, ettei kokonainen puhelinnumero edes mahtunut siihen kerralla näkyviin. Vähin äänin anoppi siirtyi takaisin perus-näppäin mummo-nokialaiseen, mikä oltiin hänelle hankittu sen huippupoliitikoillakin olevan iki-vanhan nokialaisen tilalle, joka ei enää toiminut kunnolla.
 
Osta gsm-pöytäpuhelin. Maksaa 50-100 eur. PIN-koodiksi 0000 ja kysely pois. Ohjelmoi siten, että kun painaa pitkään vaikka numeroa 1, soittaa vanhimmalle lapselle tms. Verkkokaupassa esim. tällainen.
 
vierailija
No tuo tietty on yksi vaihtoehto, paitti jos puhelin katoaa...mutta yleensä se katoaa omaan kotiin eikä minnekään kodin ulkopuolelle, eikä kukaan pääse väärinkäyttää. Saahan sen liittymän sit tietty kiinni.
Kannattaa laittaa estoja päälle, ettei puhelimella voi soitella ihan mihin vaan. Kaikki kännykällä maksujutut pois (pikaruoan maksu, limsa-automaatit jne), seksilinjat yms. Oletan, ettei hän ole maksamassa kännykällä parkkimaksuja. Jos ei ulkomaille tarvitse soitella, niin nekin pois, samaten ulkomailta soittelu - sen voi avata sitten, jos sinne ulkomaille menee. Taksin tilaus ja terveyskeskukseen soitto varmaan kannattaa jättää sallittuihin ja kaikki muu, mille oikeasti voi olla tarvetta. Noita tasojahan on hyvin monenlaisia noille estoille.

Jos sitä kännykkää tarvitsee kodin ulkopuolella, niin tuo pöytämalli ei välttämättä ole hyvä vaihtoehto, kun siihen joutuu yleensä hankkimaan eri puhelinnumeron, kun yksityishenkilöille ei juuri tarjolla ole tupla-simejä. Tuo anoppi, joka luopui vähin äänin vanhuspuhelimestaan ja palasi entiseen kännykkään, luopui tuollaisesta pöytämallisesta puhelimesta myöskin, kun katsoi sen tarpeettomaksi.
 
Cairoksen motiivi nostella näitä kiinnostaisi...
 

Yhteistyössä