Puheterapia pienellä paikkakunnalla.

Itse asun Eurassa, alta 10 000 asukkaan kunta n. 40 km Raumalta itään. Tai taitaa nyt olla n. 13 000, kun Kiukainen liitettiin tähän.
Meillä on 3 lasta ja vanhin 3,5 vuotta ja tarvitsee puheterapiaa. Meille annettiin kahden puheterapeutin numerot. Toinen on Vammalassa ja toinen Raumalla. Vammala on heti pois suljettu, koska emme omista autoa saati ajokorttia. Raumalla on usean kuukauden jono pelkästään arviointiin.
Eurassa on joskus käynyt puheterapeutti, päiväkodin yhteydessä. Nyt sitä ei enää ole ja eikä tunnu olevan tulossakaan. Kuulin että puheterapeutti aikoja on järjestetty usein tuonne vammalaan. Sinnekkin on tosiaan matkaa 60 km.
Kirjottakaa minulle miten pienissä kunnissa on puheterapiat toteutettu ja jos Euralainen eksyy tänne, kerro kokemuksistasi.
Käsittääkseni on muitakin paikkakunnalla, jotka tarvitsevat puheterapiaa. Jos saisi kerättyä vaikka nimilistaa tms, Kertokaa myös pikkupaikalla asuvat, oletteko keränneet addresseja vastaavista asioista ja onko niistä ollut hyötyä? Onko ongelma oikeasti muka työvoimapulasta vai kuntien haluttomuudesta palkata väkeä.
 
Asun Etelä-Suomessa hieman runsaan 8000 asukkaan kunnassa. Olemme onnekkaassa asemassa, sillä meidän kunnassa ollut jonkin aikaa oma puheterapeutti. Kunta olisi ottanut aiemminkin oman muttei ollut tulijoita. Poikani tarvitsi puheterapeutin palveluja ja jono oli noin 2kk.
 
Me asumme moninkertaisesti isommalla paikkakunnalla ja siitä huolimatta tilanne on se että ollaan oltu kohta vuosi jonossa ja tällä tietoa saadaan odottaa ainakin ensi syksyyn ennenkuin päästään edes ensimmäiselle käynnille ellei äiti ennen sitä rupea todella hankalaksi (tai lapsi opi puhumaan). Meille kerrottiin neuvolasta että paikkakunnallemme on päätetty perustaa yksi uusi puheterapeutin virka, mutta samaan hengenvetoon neuvolantäti sanoi että se onkin sitten eri asia mistä siihen löytyy henkilö. Eli en tiedä koulutetaanko puheterapeutteja liian vähän vai eikö sille alalle halua hakeutua porukkaa vai eivätkö puheterapeutit halua hakeutua julkisen puolen hommiin eli onko kyse rahasta?!?
 

Yhteistyössä