puheterapian toteutuminen

  • Viestiketjun aloittaja rouva-79
  • Ensimmäinen viesti
rouva-79
meillä kunnalliseen on jonoja,mut me saatiin ihana yksityinen joka pystyi aloittamaan heti viikon jälkeen :)
puheterapia 2xvk
meillä pidetään kyl aika tiukat kriteerit puheterapiaan pääsyn kanssa,koska on niin paljon jotka todella tarvitsee sitä. pelkkää R:ää ei lähdetä opettamaan...
 
meillä ollut kohta vuosi ilman puheterapiaa,siis tämä down poika.kohta 4v eikä sano sanaakaan..nyt pitäis alkaa kunhan kela saa päätöksen aikaiseksi.likalle on kaksi kertaa tarjottu neuvolassa puh.terapiaa kun vähän s suhahtaa!!! enkä todellakaan meinaa sitä mihinkään viedä,puhuu ihan täydellisesti :kieh:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.09.2005 klo 16:28 D-mamma kirjoitti:
meillä ollut kohta vuosi ilman puheterapiaa,siis tämä down poika.kohta 4v eikä sano sanaakaan..nyt pitäis alkaa kunhan kela saa päätöksen aikaiseksi.likalle on kaksi kertaa tarjottu neuvolassa puh.terapiaa kun vähän s suhahtaa!!! enkä todellakaan meinaa sitä mihinkään viedä,puhuu ihan täydellisesti :kieh:
Meillä sama tilanne, yli neljä vuotias poika , ei puhu sanaakaan, ja vasta nyt suunnittelilla puhetaria..yli vuosi jo odoteltu.... :ashamed:
 
täällä suunnalla on ainakin puheterapeutit kiven alla.meille terapeutin etsii vammaisneuvola.tätä ennen meillä oli 2x/kk "puheterapia" jossa saatiin nippu viittomia ja näytettiin kuin ne viitotaan.lisäksi aina kuukauden laulu :LOL:

onneks poika pärjää hyvin viittomilla,tulee ymmärretyks ja ainakin minä ymmärrän mitä on vailla..(aloittaa joka aamu "haluu karkkia ja jäätelöä) ;)

nyt on kelassa käsittelyssä hakemus,jossa lääkäri suosittelee 2 kertaa viikossa 45-60min..ei varmaan mee läpi :kieh:
 
Meillä on ollut säännöllisen puheterapia kerran viikossa kaksi vuotta mutta nyt kun siirtyi kouluun toiselle paikkakunnalle niin täällä olikin kauhea jono terapiaan niin mahdollisuutta on vain päästä jollekin pienelle jaksolle :/
Ehkä kuitenkin on mahdollista päästä kouluaikana puheterapiaan (jos kuljetus vaan järjestyy -matkaa koululta 5km) Tämä kuitenkin vielä harkinnassa :whistle:
Kummatkin terapeutit yksityisiä (kunta/kaupunki ostaa palvelun) -kela maksaa =)
Täällä ei ollut terapeuttia kun tänne muutettiin, seuraavana vuonna onneksi tänne tuli :) Muuten olis ollut terapian saaminen työn ja tuskan takana tai sitten olisi joutunut kuskaamaan pitkiä matkoja....
 
olemme käyneet puheterapiassa vuodesta -01 saakka eli taitaa tulla 4 ja puoli vuotta. Tämän paikkunnan puheterapeutti jäi juuri silloin äitityslomalle ja lähikunnista ei meinanut saada puheterapauttia, sitten saimme 80km päästä yhden jossa kuljimme puolisen vuotta. kiertoteitse kuulin naapurin kunnan puheterapeutin palaavan töihin vuoden sairausloman jälkeen. Soitin hänelle ja päästiin kuin päästiinkin hänelle ja olemme siellä kulkeneet nyt nämä 4 vuottta, kerran viikossa. lomaajat pois laskien. matkaa on yhteen suuntaan 36km... ja tämä tapahtuu kouluajan ulkopuolella, ei kouluaikana. Itse kuskataan ja terveyskeskuksen maksusitoumuksella. Matkoista saadaan omavastuu osuuden jälkeen takaisin kaikki. omavasttuuhan on 154 euroa vuodessa. se täyttyy kyllä aika pian.
puheterapeutteja on vähän ja yleensä heidän asiakas kuntansa on pitkä aikista monien vuosian kestävää, eli asiakkaat pysyvät melkolailla samoina ja näin ei paljon synny sitten vapaita paikkoja. siinäpä olisi nuorille ammatti, puheterapeutti koulutus on yliopistopohjainen ja kestää 6 vuotta... voisi verrata ihan lääkäriin.Opiskelupaikkojakin taitaa olla kovin vähän.
 
Meillä jonotettiin vuosi ennen kun päästiin. Sitä ennen vaan aina seurattiin ja seurattiin, olis siis pitäny alotella jo paljon aikasemmin. Yks jakso käytiin ja sit puheterapeutti muutti pois. Taas odottettiin monta kuukautta, nyt käydään kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Liekö tästäkään mitään apua kun se ämmä on niin K...pää...
 

Yhteistyössä