Pullataikinasta kysymys

Tekaisin tossa ohimennen ( joo, todellakin "ohimennen" ) litran pullataikinan. Siinä sitä hiki päässä vaivatessa tajusin että aikaa ei olekaan liialti käytettävänä, sovittu meno odottaa viiden pintaan.

Mietin että jos en ehdi leipoa kaikkea taikinaa niin voinko laittaa lopun jääkaappiin ja jatkaa illalla kun tulen takaisin kotiin ? Onko siitä sitten enää mihinkään vai onko hiiva kuollut ja taikina menehtynyt tylsyyteen pimeässä, kylmässä kaapissa ?

Sen kerran kun sitä yrittää olla pullantuoksuinen, iloinen kotiäiti niin pieleen menee :ashamed:
 
Meego
Alkuperäinen kirjoittaja AiKauhia:
Tekaisin tossa ohimennen ( joo, todellakin "ohimennen" ) litran pullataikinan. Siinä sitä hiki päässä vaivatessa tajusin että aikaa ei olekaan liialti käytettävänä, sovittu meno odottaa viiden pintaan.

Mietin että jos en ehdi leipoa kaikkea taikinaa niin voinko laittaa lopun jääkaappiin ja jatkaa illalla kun tulen takaisin kotiin ? Onko siitä sitten enää mihinkään vai onko hiiva kuollut ja taikina menehtynyt tylsyyteen pimeässä, kylmässä kaapissa ?

Sen kerran kun sitä yrittää olla pullantuoksuinen, iloinen kotiäiti niin pieleen menee :ashamed:
Kyllä mä pahoin pelkään että pilalle se kylmässä menee.. =/ eikä maitopohjaista taikinaa voi oikein pöydällekään jättää koko päiväksi..
 
vieras
Eihän nyt litran pullataikinassa kauan mee kun leipoo....ja silleen voit tehä että pyörittelet pullat valmiiksi ja pistät liinan alle jääkaappiin ja paistat sit ku tuut
 
A shadieeyah
Alkuperäinen kirjoittaja Oonakamu:
Ei tarvitse kohottaa. Lämpimässä paikassa sulatus niin kohoavat samalla.
tai sitten toinen on että laittaa ne kylmään uuniin ja uunin päälle ja ne siinä lämpiämisen aikana sulavat. Sitten vasta kun uuni kilahtaa päälle niin ottaa sen paistoajan
 

Yhteistyössä