pullosyöttö yöllä ja univaikeudet

Elikkä meillä siirryttiin täysin pullosyöttöön, kun tissistä ei tullut niin nopeasti maitoa kun olisi ollut tarvis. Nyt kun myös yöt syödään vaan pullosta, heräämisiä on tullut jopa 5-10krt yössä! kun imetin, kertoja oli vaan 1-3. Mistä tämä voisi johtua? Vauva siis 3kk ikäinen. Yöllä syö kerralla aika paljon, ja joskus täytyy yöllä käydä jopa täyttämässä tuttipulloa. (meillä käytössä 240ml pullo). Kädet on myös alkanut heilumaan kesken unien paljon, olisiko kapalosta tähän mitään apua?
Onko muilla kokemuksia vastaavanlaisesta tilanteesta?
 
Meillä myös tapahtuu ruokailu vain pullosta. Meillä oli hyvin, HYVIN paljon ruuan jälkeistä oksentelua. Ja 1-2h välein yöllä oli noustava lämmittämään maitoa, kun nälkä vaivasi. Meillä poika siis vasta 1kk. Mutta nyt on viikon ajan käytetty maidonsakeuttajaa ja yöt menee samalla kaavalla. 21.30-06 yhdellä syötöllä klo 2. Mutta teillä vain taitaa olla nälkä siellä.
Kapalossa nukutaan meilläkin, kun kädet huitoo. Kyllä kannattaa kokeilla. Toki voihan se yöllinen heräily ja syönti johtua käsien huitomisesta, kun ei pääse kunnolla uneen. Itkee sitten "unimaitoa" :)
 
Uskaltaisin väittää että 3 kk ikäisellä ne unet ja yösyömiset sekoontuu muutenkin, eli ikäkysymys vain. Näin on käynyt ainakin meillä, ekat pari kuukautta hyvin nukkunut ja kerran yössä syönyt alkoikin tankata ja heräillä öisin tuhkatiheään kolmen kuukauden kieppeillä vaikkei mitään muutoksia tehty syömistouhuun. 3 kk iästä eteenpäin on aika raskasta ja haastavaa aikaa, nukkuminen ei ole enää kivaa ja aletaan huomata että on omaa tahtoa. :)
 
huh,elikkä tämä siis täysin normaalia? olisi helpompaa vain imettää, jos silloin niitä kertoja tosiaan olisi se 1-3. mutta neiti kun ei enää rintaa hyväksy niin minkäs teet. täytyykin neuvolatädiltä kysäistä mielipidettä tuohon sakeuttajaan voitaisiinko meilläkin kokeilla. Jos muita vinkkejä tai 'helpotuksia' tilanteeseen löytyy niin kertokaa ihmeessä!
 
olisi helpompaa vain imettää, jos silloin niitä kertoja tosiaan olisi se 1-3.
Nooo....helpompi sikäli ettei tarvii sitä pulloa lähtee hakemaan, mutta kyllä se tiheä imu näkyy imetetyillä etenkin. Miellä ainakin imetyksellä söi just sen 1-3x yössä kunnes tuli hulinakausi ja alkoi roikkumaan tauotta tississä/söi xyz kertaa :D. Aika auttaa. Aika auttaa. ;)
Mä en ihan hiffannu mikä pointti siinä maidonsakeuttajassa on, paitsi niissä tapauksissa jos kyse tosiaan on refluksityyppisestä ongelmasta ja siitä että vauva heräilee vähän väliä maidon takaisin virtaukseen. Mut uskoisin et teidän tapauksessa kyse on ihan normaalista 3kk hulinasta. Toki haittaakaan tuskin sakeuttajasta on :)
Tsemppiä

Muoks. Mut jos teillä on tuttia köytössä niin yrittäisin kyllä karsia vähän noita syöttöjä mikäli vauva vaan tyytyy tuttiin. Toimi ainakin meillä esikoisen aikaan (pullovauva). Tyyty tuttiin mikäli ei oikeasti ollu nälkä.
 
Viimeksi muokattu:
Mrillä tosiaan just sakeuttaja käytössä tuon pulauttelun takia. Tosin aloittajalla ei ole ollut pulautus ongelmia,, vain tiheä syönti. Meillä meinasi kans karata syönti käsistä ja alkoi tulla syöntikertoja 10-11 vuorokaudessa. Toki ite kun esikoisen kanssa täällä touhuaa, niin ei oikein hoksaa vielä mikä milloinkin hätänä. Tein reilusti nyt vaan sen, että 4h välein syödään 120ml maitoa. Eikä tee tiukkaakaan ruokailujen väliajat. Tuttia lussuttaa sen minkä kerkiää ja tyytyväimen mukula on ollu. :) Eka iteki aattelin, että raukka nälissään sitten on mutta ei. Pällistelee ja juttelee tyytyväisenä.
 
Hei!

Meidän vauva oli kuuden viikon jälkeen pelkästään pulloruokinnalla, joten ajattelin vastailla. Mun korvaan kuulostaa vähän siltä, että vauvalla on ruokarytmi hukassa. Jos siis syö 5-10 krt, mutta kuitenkin noin vähän. Eli ei syö kunnolla kerralla vaan närppii vaan. Kannattaa pyrkiä opettamaan ruokailuvälit, sillä liian tiheät syötöt ovat haitaksi ruoan sulatukselle ja siitä voi seurata mahaongelmaa / ylimääräistä pulauttelua ym.

Miten teidän vauva syö päivällä? Onko selkeämmät välit ja isommat määrät?

En tiedä ymmärsinkö oikein, että syötät 5-10 kertaa samasta pullosta samaa maitoerää?
Maitohan ei säily pullossa kuin maks 2 h ja jos pullosta on jo syötetty kertaalleen, ei samasta pullosta pitäisi antaa uudestaan. Hygieniajuttu ja jos syöttelee liian kauan ollutta maitoa / samasta pullosta uudestaan, voi tulla siitäkin mahavaivoja.

On hyvä myös muistaa, että vauvan heräilyhän ei automaattisesti tarkoita sitä, että hän on maitoa vailla...
 
päivällä meillä on selkeämmät syönnt, kun mukaan on tullu myös soseet. Sosetta annan n. 2-3krt päivässä. ja n. 4-5 krt maitoa jolloin kerralla menee n. 100ml. joskus myös sekoitan maitoon hiukan velliä. voisiko myös yöheräilyyn olla syyn aika tiheästi päivällä unia nukkuva? unia nukutaan siis kerralla aina n.2-3h ja näitä kertoja on päivässä n3 krt. ja yöllä siis syötän max 2 krt samasta pullosta,jolloin huuhteen pullon tulikuumalla vedellä, tai vaidan kokonaan uuteen. Mahavaivoja neidillä siisiei ole koskaan ollut. Ja tutti ei kelpaa yöllä,vaan maitoa on saatava. kokeilen aina esiksi tuttia,mutta hyvin äkkiä se pyyhkäistään kädellä..
Neuvolassa neuvottiin ottamaan tuhdimpi ateria iltaan, tai josei mene ennen 6kk ohi,niin unikouluun..
 
Puoli vuotiaskin jo unikouluun neuvolan mukaan? Huh huhhuh.

Pullosta en ole kuuna antanut ruokaa öisin kun yöimetykset loppu 6,5kk iässä. Siihen en osaa sanoa mitään, mutta tissivauvat kyllä syövät toisinaan tiuhaa öisin ja hakevat myös läheisyyttä juuri tuohon 'aivomyrskyyn'. Ootko kokeilu sylissä nukuttaa vauvaa tuttipullon antamisen sijaan? Käsien viuhunta on myös vähäisempää jos nukkuu mahallaan. Mikäli siinä pysyy. Kapalo on aina hyvävaihtoehto, unipussi tai äitiyspakkauksen makuupussi peiton tilalla.
 
En usko, että päivässä on liikaa unta vielä ton ikäiselle. Onko tutut iltarutiinit käytössä? Niitä kannattaa alkaa muodostamaan. Sylittele ja huomioi paljon illalla vauvaa ettei etsisi läheisyyttä öisin. Kuten joku mainitsi ei kaikki herääminen varmaan ole nälkää. Särkylääkettä voi kokeeksi myös laittaa yötä vasten.
 
Siis miksi teillä on jo kiinteitä noin paljon päivässä? Eikös ne nyt yleensä vasta 4kk iässä aloittella ja hissuksiin?

Siis joo kaikki tyylillään, mutta apua..

Meiän pikkumies syntyi 1.12, eli on sen 3,5kk ja tasan korviketta saa pullosta! Juo kerrallaan 160ml, eikä heräile yölläkään..
(No okei välillä, mutta niin, että illalla syödään 21-22 aikaan se iltamaito ja 5-6 herää syömään tai jostain ihmeen syystä joskus tankkaa 2 aikaan, mutta näin on käynyt ehkä maks. 5 yönä...)

Ja eihän näiden pienten suolistokaan vielä kykene moiseen sulatusprosessiin :O siis soseet ja vellit ja maidot, 3kk ikäselle!?!?

Kivittäkää vaan, mutta en mä ymmärrä!!
 
itsekin mietin tuota soseiden määrää...Jos vauvalla on yöllä sitten "ähky" ja masu vähän pipi, vauvathan syö siihen maha kipuun? ja annatko liian herkästi maitoa yöllä? Tai siis tarkoitan, että joka kerta kun ähisee, niin menet lämmittämään maitoa? Meillä kun poika söi 1,5 h välein yöllä just pikkumääriä 40-50ml kerralla Aloin tarjoomaan pelkkää tuttia ähinään eka. Tyytyi siihen ja nyt poika 2.5kk ja syö vain kerran yössä. 100-120ml
 
Nyt tyttö on 4,5kk ja tosiaan soseita syödään päivässä 2-3krt, ja saatiin lupa aloittaa puuro iltaan. viime neuvolassa neidi oli kuukaudessa kerännyt huikeet 5cm pituutta lisää, ja nyt ollaankin huolissaan että jaksaako paino seurata pituutta joten soseiden määrää ei kauhisteltu neuvolassa ollenkaa,päin vastoin! Tutti ei tosiaankaa kelpaa vielläkään, niinkuin olenkin jo aiemmissa teksteissä kirjoittanut. Jos tutti kelpaisi, en syöttäisi kun kerran tai pari yössä. Mutttttta, kun se tutti ei kelpaa, eikä vesi kelpaa, niin minkäs teet.
 
Kaikki vauvathan ovat erilaisia joten ei nyt hyökätä ensikertalaisen kimppuun. Meilläkin esikoinen alkoi syömään soseita jo 3.5kk kun maito ei enää riittänyt. Toinen nyt reilu 4kk ja maito riittää edelleen hyvin pitämään nälän kurissa.
Ensikertalaiselle: Ehkä se on vaan joku "vaihe" niinkuin vauvoilla tuntuu olevan vähän liiankin kanssa että ei meinata nukkua yöllä ja siihen ainoa lohtu on sitten tuo maito. Kyllä se ohi menee älä huoli. Kärsivällisyyttä se vaatii ja jaksamista sitä en epäile hetkeäkään mutta onneksi nuo vaiheet ei usein kestä muutamaa viikkoa kauempaa. :) Koita jaksaa!
Ja tosta hygieniajutusta pullojen suhteen... Voi olla että jotkut EU direktiivit ja ällöttävät säädökset sanovat toisten lasten vanhemmille mitä voi tehdä ja mitä ei mutta sillä ei oikeasti ole mitään väliä jos vauva samasta pullosta syö pariinkin kertaan (toki sitten on jos syömisväli on pitkä eikä maitoa vaihda!). Rintamaito jota meillä käytetään säilyy pullossa huoneen lämmössä jopa kuusi tuntia. Joten jos pumppaan pulloon klo12 maitoa ja isäntä vauvan syöttää sillä samointein ja uudelleen 2-3h päikkäreiden jälkeen, kaikki on hyvin.. Mielestäni liika hygieenisyyskää ei ole vastaus kaikkeen. En tietenkään kehoita syöttämään vanhaa maitoa likaisesta pullosta mutta järki käteen tuossakin asiassa..
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä