Puolukoiden säilyttäminen survoksena jääkaapissa, neuvoja kaipaan!

Pakastin on niin täysi, että pitäisi säilöä jääkaappiin noita puolukoita. Kuulemma puolukka säilyy survoksena jääkaapissa. Kuinka kauan? Miten teen, survonko vain puolukat ja laitan vaikka lasipurkkiin? Vai millaiseen astiaan? Tarvitseeko purkki jotenkin desinfioida?

 
meillä
homehtuivat. En tiiä mistä johtui. En kyllä desinfioinut purkkeja ja laitoin sekaan tavallista sokeria, en siis hillosokeria.

Jospa sulla käy parempi tuuri, tai olisi jopa taitoa, toisin ku täällä :)
 
vieras
Survot ja sokeroit vaan ja lasipurkki käy säilytykseen oikein hyvin.Voihan sen purkin sen varalta kuumentaa uunissa,ei varmaan haittaakaan ole.Useamman kuukauden säilyy jääkaapissa
 
vieras
Puolukkaa meillä on säilytetty ihan vain puhtaassa ämpärissä kannen alla. Survon sen verran, että kaikki peittyy mehuun ja lisään hieman sokeria, hyvin on säilynyt talven yli.
 
hmmt

Hei!

Oman kokemukseni mukaan säilyvät kuukausia jääkaapissa omassa mehussaan. Hain hieman lisätietoa ja löysin:

http://www.arktisetaromit.fi/2dlmarjoja/index.php?id=4_20
Tuoresurvosta voidaan valmistaa puolukoista, karpaloista ja lakoista, jotka ovat sisältämiensä happojen vuoksi säilyviä marjoja. Marjoja tulee survoa niin, että mehua muodostuu riittävästi peittämään marjat. Survos säilytetään jääkaapissa puhtaissa lasi- tai muoviastioissa, jotka peitetään kannella. Kun survosta käyttää, tulee aina ennen purkin sulkemista tarkistaa, että marjat ovat survotun soseen peitossa ja pinta jää tasaiseksi. Puolukkasurvoksessa säilyy jopa 80 % puolukan sisältämästä C-vitamiinista.
 
vieras
survot ne puhtaaseen astiaan. Ei tarvistse mitään sokeria. Älä erehdy käyttämään siinä mitään sauvasekoittajaa tai laitetta, mikä sotkee ilmaa sinne joukkoon, silloin pilaantuvat. Ihan perinteinen perunansurvin on paras ja kaikkien marjojen ei edes tarvitse mennä rikki.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
survot ne puhtaaseen astiaan. Ei tarvistse mitään sokeria. Älä erehdy käyttämään siinä mitään sauvasekoittajaa tai laitetta, mikä sotkee ilmaa sinne joukkoon, silloin pilaantuvat. Ihan perinteinen perunansurvin on paras ja kaikkien marjojen ei edes tarvitse mennä rikki.
Just noin.
Minäkin lisäilen sitten sokerit kun laitan tarjoiluastiaan pöytään.
Ainakin 20 vuotta tehnyt noin eikä ikinä homehtunut.
Puolukassa on tuo oma säilöntäaine joten ei hevin pilaannu.
Niin..ja ottaa aina puhtaalla lusikalla siitä astiasta.Jos ottimessa on tippakin jotain likaa niin silloin voi siirtyä puolukoihin ja tekee homeen tms.

 
hmmt
Vielä lisäys edelliseen, olen myös menestyksellä siirtänyt jo pakastettuja puolukoita jääkaappisäilytykseen survottuina, tilanteessa kun on ollut pakko saada pakastimeen tilaa. Säilyvät myös näin, mutta koitin toki nopeasti käyttää ne pois pilaantumasta, ongelmia ei kuitenkaan ollut.

 
vierailija
Nythän onkin jännittävät ajat. Hain juuri pari lootallista puolukkaa. ajattelin survaista ne rikki ja panna ruokatavaroille tarkoitetun muoviämpäriin talveksi. Ei mahdu pakastimiin, ei jääkaappiin, on pantava parvekkeelle. Saas nähdä, miten käy.
Vielä mietin, että josko kuitenkin panisin sokerin kanssa. Pitänee kysäistä martoilta tai maatalousnaisilta, ihan varmuudeksi.
 

Yhteistyössä