putoaako lapsi sängystä?

  • Viestiketjun aloittaja Tinttaraa
  • Ensimmäinen viesti
Tinttaraa
Tämä nyt kuulostaa vähän pöljältä, mutta onko teillä muilla lapset putoilleet sängyistänsä, kun on luovuttu pinniksestä?

Meillä siirryttiin eilen "ison pojan" sänkyyn ja yö meni ihan kohtuullisesti. Poika 1 v 11 kk oli illalla aika tohkeissaan, mutta nukahti sitten ihan nätisti. Aamulla se heräsi todella aikaisin, eikä suostunut enää nukkumaan, mutta uskoisin, että se sopeutuu kyllä.

Se, mikä minua huolestuttaa, on, että pysyykö pieni varmasti siellä sängyssä? Meillä on sellainen Ikean Kritter, siinä on kyllä turvalaita. Mutta kun yöllä hiippailin neuroottisena tarkistelemassa, mikä on tilanne, lapsi retkotti siinä pari kertaa jotenkin poikittain, jalat rennosti heitettyinä turvalaidan yli...

Poika ei siis ainakaan vielä ole pudonnut, mutta aika kiikkerältä tuo meno kyllä näytti. Onko kokemuksia kenelläkään sängystä putoilemisesta?
 
Heippa,

Meillä aivan saman ikäinen poika myös. Siirryttiin kanssa junior-sänkyyn kun poika alkoi kiipeämään laitojen yli...

Alkuaikana pidin tyynyjä lattialla, koska pelkäsin että hän sieltä tulee alas nukkuessaan, muttei (kop kop puuta) ole vielä tullut. Nyt ovat tyynytkin poissa jo.

Laita sinäkin vaikka tyynyjä, paksu matto tai peräti patja siihen, jotta itselle edes tulee turvallinen olo ja voit nukkua rauhassa :)

Meillä siirtymä meni yli kaikkien odotusten, ei ole poika sieltä hipsinyt karkuukaan. Pari kertaa vain tullut illalla katsomaan että ollaanhan me vielä olkkarissa ja silloin viety takaisin nukkumaan. Siinäpä se?! Mutta luulen että persoonastakin kyse, koska hän rakastaa sänkyään ja selkeästi kokee siellä turvaa ja hyvää oloa.
 
Tinttaraa
Joo hyvä idea =) Ja samalla vastasit seuraavaankin kysymykseeni, eli siihen, pysyyköhän lapsi siellä. Aloin miettiä, että jospa se sitten hiippailee yöllä yksin pitkin kämppää...
 
Meillä tyttö siirtyi isoon sänkyyn 1,4v iässä. Meidän sänkyyn ei kuulu edes turvalaitaa, siinä on vain n. 5cm reunat kummallakin sivulla. Pidin jonkin aikaa paksuja peittoja sängyn vieressä, putoamisen pehmentämiseksi. Peitot olivat muutaman viikon lattialla. Tietysti putosi sitten heti, kun otin peitot pois. Tyttö on tainnut tipahtaa sängystä kaksi kertaa, mutta onneksi pudotus on tosi matala eikä pahempaa tapahtunut. Itki hetken, mutta jatkoi sitten uniaan.

Pysyy sängyssään erittäin hyvin, ei lähde Illalla/yöllä mihinkään. Aamulla tulee herättyään meidän viereen. Ollaan hyvin määrätietoisesti kannettu takaisin omaan sänkyyn, jos tulee keskellä yötä.
 

Yhteistyössä