Puurosta oksentelua?

Onkohan muilla ollut tällaista ongelmaa ruokakokeilujen kohdalla: vauva 5,5 kk ja olen pari kertaa antanut pienen määrän lasten HIPP- luomukaurapuuroa hänelle. Menee 2-4 tuntia ja hän oksentaa (ei siis pulauttele) ulos lähes kaiken mitä sisällä on. Olisikohan vilja-allergiaa?Neuvolasta aion apua kysellä ja pitäytyä soseissa, jotka hyväksi todennut lapsellamme.

 
näin
Oletko kokeillut itsetehtyä kaurapuuroa (veteen tehtynä)? Saat puurosta litkumpaa kun ekaks vaikka sauvasekoittajalla murskaat hiutaleet pieneksi. Onko tuossa HIPPin puurossa maitoa tai saako hän jotain korviketta jo nyt? Saat katso tuolla itsetehdyllä puuro-kokeilulla rajattua että onko se kaura vai maito mikä oksettaa.
 
Meillä puuro aloitettiin 5kk ikäisenä ja kauraa kokeiltiin ensimmäiseksi. tein vesipuuron tavallisesta elovenasta ja hienonsin sauvasekoittimella suuremmat paakut pois. Aloitin antamalla rkl kerran päivässä ja lisäsin annosta vähitellen. Kun pääsimme 0,5dl annoskokoon alkoi poika selvästi oireilla. Oksensi joka kerta puuron ulos viimeistään 1h kuluttua ruokailusta. Todellakin oksensi eikä kyse ollut mistään pulauttelusta. Vatsan seudulle tuli ihottumaa ja kakka muuttui vihertäväksi ja kovin limaiseksi. Viljoista riisi ja maissi sopivat. Hirssiä kokeillaan parhaillaan.
 
vieraana
Hei. Meillä lapsi oli saanut jo kauraa ja riisiä ja kokeiltuamme neljän viljan puuroa niin aina oksensi. Kokeilimme puuroa monena päivänä ja aina sama juttu. Lopulta kävimme testeissä ja testien mukaan viljat sopivat. Jatkoimme kokeilua pienin määrin ja vähitellen elimistö sopeutui. Oksentelut loppuivat ja puuro upposi. Aina ei kyse ole siis allergiasta, mutta tiedän, että on todella rankkaa tuossa vaiheessa. Toivottavasti asia selviää pian. Jaksamista.
 
vieraana yhä
Minun piti vielä lisätä, että meilläkin oli atooppinen lapsi aina 4 kk asti, jolloin vein lopulta atoopikkoni yksityiselle lääkärille. Todettiin maito- ja muna-allergia. Atooppinen iho kummasti alkoi parantua, kun itse noudatin diettiä ja imetin lasta.
 
No älä nyt hyvä ihminen anna sitä. maailma on täynä ruoka-aineita, ei kannata antaa sitä mikä aiheuttaa oireita. Kokeilet muita viljoja ja jos kotimaiset ei sovi niin sitten hirssiä, tattaria jne...
 
munsta
Niin, kuitenkaan et vielä tiedä, että aiheuttiko oksentelun maito vai kaura. . .siksi kokeilisin vielä siten, että tekisin veteen kaurapuuroa ja antaisin hiukan maistaa. Saisit vähän rajattua ongelmaa suuntaan tai toiseen.
 
Dahlia
Kiinnitin huomiota tuohon, että lapsesi nukkuu todella huonosti :hug: Se saattaa johtua allergioista. Vaikka lapsesi sai Nania pienempänä, hän voi silti olla nykyään maidolle allerginen. Tai sekä maidolle, että kauralle. Maitoallergia on todella tavallinen vaiva.

Sinuna kokeilisin jättää maidon (+munan, liittyvät usein yhteen) ja vaikka myös kauran pois itseltäsi pariksi viikoksi, kokeillaksesi paranevatko unet. Karsi tarkkaan kaikki piilomaitokin pois (netistä löydät vältettävien listoja). Saattaa hyvinkin olla, että teillä nautitaan pian kunnon unista... Suosittelen!
 
kokemuksesta voin sanoa, että vaikkei olisikaan allergiaa, niin kaura on sen verran "vahvaa" et laittaa herkkävatsaisilta lapsilta herkästi tulemaan oksennuksen...meilläkin kun alettiin vuoden jälkeen taas testailemaan kaurapuuroa (vilja-allerginen kun oli) niin kyllä siinä maha meni sekaisin! Pidimme 2 viikon tauon jotta maha kerkesi rauhoittumaan ja sitten yritimme uudestaan. Ja oireet hävisivät.... =)
Kokeileppa välillä ihan riisijauhoista tehtyä puuroa (riisi on muutenkin harvemmin allergiaa aiheuttava)...sitten voit vaikka ruveta lisäämään jonkin ajan kuluttua hieman kauraa sekaan, jos reagoi niin sitten todennäk. allergiaa.

PS. Olen samaa mieltä Dahlian kanssa noista unista...allergiaoireet voivat olla niin lieviä, että selviä mahakipuja ei ole, mutta voivat häiritä unta jos mahassa kiertää. Atoopikon unia häiritsee usein myös hikoilu ja siihen liittyvä kutina, muista vähentää vaatetta :)

jaksamisia sinulle, toivottavasti asiat selviävät :hug:
 
Muuta edellinen oli tuo parjattu minn-. Oletkohan nyt vähän herkkänahkainen Suvi85. Tarkoitukseni oli pikemminkin neuvoa kuin arvostella. Yritin sanoa, että voit hyvin jättää sen vähäksi aikaa tauolle ja kokeilla myöhemmin uudestaan, silloinhan selviää onko lapsi sille allerginen. näin sanoi meille allergialääkärikin, että maailma on täynä ruoka-aineita eikä kannata juuttua yhteen vaan kokella sitä myöhemmin uudestaan. ja sitten pystyy sanomaan johtuiko oireet tuosta ruoka-aineesta. Mutta anteeksi jos minun neuvoni eivät sinulle kelpaa. Valitettavasti vaan kukaan muu ei pysty toteamaan onko lapssi allerginen vai ei. Kun ei allergiat monesti näy edes verikokeissa vaan ainoa keino selvittämiseksi on välttäminen ja altistaminen
 

Yhteistyössä