Puutarhaihmiset: pärjäisikö raparperi (puoli)varjossa? Vai pitäisikö kokeilla kahta taimea eri kohdissa pihaa?

  • Viestiketjun aloittaja asdf
  • Ensimmäinen viesti
asdf
Meillä on aika varjoinen rivaripiha, ja haluaisin noihin pariin aurinkoisempaan kohtaan jotain raparperia mielenkiintoisempaa.

Raparperin haluaisin yrittää laittaa varjoisempaan paikkaan villiviinin viereen. No toisaalta villiviinihän saa lehdet myöhään, joten siihen asti saa raparperikin vähän enemmän valoa.

Mutta pitäisiköhän kokeilla laittaa sekä tuonne aurinkoon että varjoon, ja kaivaa sitten auringosta pois jos varjossakin pärjää? Miten raparperin saa kitkettyä pois.

Naapurilta liikenisi useampikin taimi... kasvavat siellä auringossa jättiläisiksi ja leviävät.
 
shihtzu
Meillä on kahdessa eri paikassa raparperia ja molemmissa kasvaa todella hyvin. Nyt kun oli nuo lämpimät päivät, niin ne kasvoivat oikein kohisten ja ovat jo todella isoja. Toinen noista paikoista on aika varjoinen ja toiseen paistaa enempi aurinko.
 
Meillä on ollut vuosia raparperi rivaripihan varmaan varjoisimmassa nurkassa kun ei kuitenkaan ole mikään koristekasvi.Sen juurelle heitellään kaikki nurmijätteet ja nypityt kukat huoleti.Tykkää olostaan ja kuusi vartta juuri tänäänkin siitä pilkoin piirakkatarpeiksi ja kiisseliin.Tuohon ei aurinko juuri muulloin paista kuin aamuvarhaisella hetken.
 
Tanja
Ikävä kyllä kasvaa ihan missä vaan vaikka oon kuin yrittänyt pahoinpidellä sitä ruohonleikkurilla ja siirtämällä kesken kasvukauden!! Kun mä haluisin et se olis semmonen söpön kokoinen eikä tuommonen jättisuuri rutjake!!
 

Yhteistyössä