Pyllyaukko punottaa

  • Viestiketjun aloittaja Huolissaan
  • Ensimmäinen viesti
Huolissaan
Pojallani 4kk pyllyaukon ympärys punottaa aikalailla.
Olen nyt rasvaillut sitä bebanthenilla.
Alotettiin kiinteet viime viikolla perunalla ja tällä viikolla otin mukaan porkkanan. Määrät ei oo isoja, mitä alas menee.

Onko tuo merkki allergiasta?
Samanlaista punotusta on ollut välillä pelkällä maitoravinnolla ollessakin.
 
meitsi
Kokeile perunajauhoja. Laita perunajauhoja pepulle vaipanvaihdon yhteydessä. Meillä on kiinteiden aloituksen jälkeen tullut muutaman kerran punoitusta peppuun ja perunajauhot on auttanut vuorokaudessa. Talkki tai rasva ei ole toiminut, vain perunajauho.
 
Meillä pyllyaukon punoitus on allergian merkki. Toki voi johtua esim. tiheästä kakkaamisesta, mutta sekin voi olla oire allergiasta. Kokeile jättää porkkana pois ja hoitaa punoitus Sipikortilla kuntoon, sen jälkeen jatkat normaalilla perusrasvalla. Ja jos ei auta niin sitten peruna pois myös. Molemmat ovat hyvin tunnettuja allergian aiheuttajia. Noiden kahden kasviksen sijaan voit kokeilla bataattia, kesäkurpitsaa tai vaikka kotimaisista marjoista mustikka ja vadelma.
 
Mä en ole ikinä kuullut, että peruna aiheuttaisi allergiaa...

On tuo allergiankin merkki, mutta meille peppualueen punoitusta aiheuttaa myös se, että kakka muuttuu polttavaksi joistakin ruoka-aineista. Tällaisia ovat olleet esim. vehnä, ohra, palsternakka, juuriselleri, tomaatti.
 
Amaryllis
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.05.2007 klo 12:13 vieras kirjoitti:
Mä en ole ikinä kuullut, että peruna aiheuttaisi allergiaa...

On tuo allergiankin merkki, mutta meille peppualueen punoitusta aiheuttaa myös se, että kakka muuttuu polttavaksi joistakin ruoka-aineista. Tällaisia ovat olleet esim. vehnä, ohra, palsternakka, juuriselleri, tomaatti.
No täällä yksi ex-peruna-allergikon äiti, jonka vauvalle ei sopinut peruna kuin pakasteina. Suolioireisella allergikolla oireena olivat ripuli ja peräaukon punoitus + vaippa-alueen "palaminen" laajasti.

Polttava kakka taas on mielestäni selvä merkki yliherkkyydestä tai allergiasta, ja kaikki mainitsemasi ruoka-aineet ovat helposti allergisoivia. Ruoka-aineiden välillä on myös nähtävillä selvät yhteydet: kaksi viljaa ja kolme juuresta, tomaatti puolestaan aiheuttaa herkästi reaktioita jos on muitakin allergoita.
 
Amaryllis
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.05.2007 klo 10:18 Huolissaan kirjoitti:
Onko tuo merkki allergiasta?
Samanlaista punotusta on ollut välillä pelkällä maitoravinnolla ollessakin.
Kuten sanottu, voi olla. Imetätkö? Tällöin punoitus olisi voinut johtua äm kautta tulevasta altistuksesta sen jälkeen kun itse olet syönyt esim. perunaa tai porkkanaa.

Joku neuvoi laittamaan perunajauhoa pyllyyn. Sinänsä ihan hyvä neuvo, mutta meillä vauvalle tuli perunajauhosta näppylöitä sille alueelle johon sitä laitoin. Kiinteitä aloittaessa sitten selvisi, että tyttö oli perunalle allerginen. Sinuna en ehkä kokeilisi perunajauhoa kun jo epäilet peruna-allergiaa, vaan ennemminkin ihan oikeaa talkkia jota voi ostaa kaupasta tai apteeksita.
 
Eienääniinhuolissaan
Täytyy testata tota sinkkivoidetta! Eipä tullut edes mieleen!
Tänä aamuna peppu oli jo parempi, kiitos eilisen bebanthenin. Laitoin sitä paksumpaa versiota oikein kunnon kerroksen.

En imetä (=maito loppu jo), eli mun ravinnosta allergiaa ei tule.

Perunaporkkana velliä ollaan syöty reilu viikko, mut koitan huomenna bataatti-porkkana sosetta päivällä.
Pottusose ei tunnu oikein kelpaavan. :x

Täytyy seurailla tota, ja koittaa kaikki kikat!

Kiitoksia kaikille! :flower:

Terveisin, ei enää niin huolissaan! :D
 
tajana
huolellinen pesu ja kuivaus oikein huolellisesti taputtelemalla pyyhkeellä. Rasvat voivat hautoa jos peppu on kostea. Hyvä pitää myös ilman vaippaa joitakin aikoja.
Muista siis kuivata hyvin.
 
Mietinpä
että mikä juttu tää on, pyllyaukko, mut luettuani ketjun, tajusin että ahaa, ne puhuu PEP.PU.REI'ÄSTÄ. Sitä kannattaa rasvata vain silloin kun punottaa, mutta pesun jälkeen kannattaa kuivata taputtelemalla hyvin, koska jos vettä jää sinne iholle muhimaan (varsinkin paksun vaipan alle) niin punoitus on varmaa.
 

Yhteistyössä