Pyöräilijät hoi!

Nyt kun on jo tiet sulaneet niin olis kiva lähteä pyöräilemään. Ajatteluttaa vaan, kun reilu 1v. poika on tarkoitus ottaa mukaan. Malttaako istua pyörän turvaistuimessa -onko kokemuksia? Entä oletteko nähneet sellasta pyörään kiinnitettävää kärriä, jossa voi kuljettaa lasta? Kärri on katettu ja lapsi istuu sisällä turvavöissä, läpinäkyvät muovit ikkunoina. Onkohan sellanen turvallinen tuolla maantiellä? Meillläpäin on nää maantiet aika kapeita -"kevyen liikenteen väylä" on erotettu autotiestä vain valkosella viivalla, joka kulkee aivan asfaltin reunassa. Tiellä kulkee isoja rekkoja myös. Niin sellanen kärri on kuitenkin aika leveä -80 cm, sanottiin eräässä autotarvikkeita myyvässä kuvastossa (lienekö täällä saa mainostaa...?) Kaikenlaisia vinkkejä ja kokemuksia aiheeseen liittyen otan mielelläni vastaan.
 
Meillä on ollut peräkärry käytössä nuorimmaisen lapsen kanssa ja on siinä siskonsa kanssa mahtunut hyvin kulkemaan tarvittaessa. poika viihtyi viimekesänä paremmin kärryssä kuin istuimessa ja nukkui melkein joka reissu samantien kun kärry liikahti :) Tukityynyn kanssa sai nukuttua ihan hyväss asennossakin ja päästiin aina reissaamaan rauhassa ja ostoksetkin mahtui kyytiin.

Kärry on tukeva ja vyöt monipuoliset(voi laittaa kaksi lasta vierekkäin tai sitten yhden lapsen keskelle). Kulkee kätevästi perässä ja tottumisen jälkeen ihan kevyesti. Meillä täällä on kyllä hyvät pyörätiet, mutta on tullut maantien reunassakin ajeltua. Kärry on kyllä sen verran näkyvä että autoilijatkin näkevät sen ja pitäisi osata varoa. Silti tienreunassa ajaminen on aina kurjaa mielestäni, mutta omien kokemusten perusteella suosittelen kärryä.
 
Jäärä
Veikkaan, että istuu ihan hyvin siellä turvaistuimessa takana. Toiset tappelevat ensimmäisillä kerroilla sinne menoa vastaan, kun on uutta ja outoa. Yhden kaverin muksu nukkuu tyytyväisenä aina pyörräillessä. Eikä sieltä kunnon istuimesta poiskaan pääse, jalkaterät tulevat kannattimiin kiinni ja turvavyöt pitävät muuten paikoillaan. Lukkokin on sen varran hankala avata niistä vöistä, ettei lapsi sitä itse saa auki.
 

Yhteistyössä