Rakenneultra; nestekertymiä sydämen ja keuhkojen lähellä, tietoa kellään? :(

Hei,

Kävimme tänään miehen kanssa rakenneultrassa ja siellä todettiin muuten kaiken olevan hyvin (sydän, aivot, reisiluu jne) mutta ihan lopuksi kätilö löysi nestekertymiä sydämen läheltä.
Se oli sellainen rypäs niitä kertymiä (n. 5kpl), semmosia pyöreitä, suurin oli noin 1cm.

Osaako kukaan kertoa noista jotain, onko jollain löytynyt samanlaisia?:(

Lähete tuli jatkotutkimuksiin erikoislääkärille. Kätilö sanoi että varmaan niitä katsoo useampikin lääkäri ja seurantaa jatketaan.
Koitin kysellä että voiko tuo johtaa keskeytykseen niin sanoi että ei ainakaan heti, niitä kai seurataan niitä kertymiä ja että ne voivat myös pienentyä ja hävitä.
Mutta jos ne kasvavat ne häiritsevät sydämen ja keuhkojen kehitystä. Ja jos eivät häiritse mutta jäävät sinne niin ne kai leikataan heti syntymän jälkeen.

Pelottaa ihan hirveästi. Ja netistä ei tietoa oikein löytynyt, tai sitten en osannut etsiä:(

Varmaankin tässä voi käydä vielä ihan hyvin ja voi käydä myös pahimmalla tavalla, mutta jotenkin tämä epätietoisuus on kamalaa kun kätilö ei oikein osannut kysymyksiin vastata. Paras tietysti kun pääsisi mahdollisimman nopeasti lääkärille juttelemaan, mutta aikaa ei saa välttämättä vielä tälle viikolle :/

Kiitos jo etukäteen jos joku osaa auttaa:/
On tosi surkea olo ja suuri huoli pelko:(
 
Voi luna pieni :hug:
Varmasti epätietoisena yhtä tuskaa odotella lääkäri-aikaa.
Mutta jos jotain hyvää, niin ette ole kiireellisiä! Rakenneultran tekee kuitenkin (tai ainakin pitäisi ) ammattitaitoinen ihminen, ja tarvittaessa pyytävät kolleegankin mielipidettä. Jos kätilöt pitäisi asiaa kiireellisenä, niin olisit jo alkuviikosta erikoislääkärillä, koska keskeytys on valviran luvallakin mahdollista vaan rv23+0 saakka (ja tähän tarvitaan muistaakseni kolmen lääkärin lausunto).

Laitan sulle Luna vielä yv:llä yhden nettisivuston :)
 
luna, uskon, että kaikki kääntyy varmasti vielä hyvin päin! Yritä olla stressaamatta liikaa, vaikka se tuossa tilanteessa on varmasti mahdoton tehtävä. Turha myös miettiä keskeytyksiä yms. Teidän vauva tulee täysaikaisena syliin asti! Toivottavasti pääsisitte pian asiantuntijan juttusille ja saisitte asiasta lisää infoa. Yritä jaksaa, muru! :heart: :hug: Voit kirjoitella mulle, jos haluat purkaa ajatuksiasi.
 
Kiitos Ambro ja Hydrangea.

Kirjotan tännekin mikä nyt on tilanne, jotta jos joku lukee ja miettii samoja juttuja niin tietää vähän lisää...

Tänä aamuna soittelin äitiyspolille ja ne soittelikin sitten takaisin kun olin päässyt töihin. Tai ilmeni että ne soittelikin lähetteen vuoksi, eivätkä olleet vielä nähneet mun soittopyyntöä.
Hoitaja/lääkärinainen (olin puhelun alussa niin sumussa etten muista kumpi oli) kertoi tosi hyvin että mistä on kyse ja päästään onneks lääkäriin jo huomenna aamulla!

Mutta siis puhelu huojensi oloa suuresti. Kyseessä on CAM-löydös (esim. http://www.patient.co.uk/health/cong...d-malformation). Se on suht yleinen kai (tai ainakin nainen sanoi että niillä on tänään käynyt yksi siitä ja eilenkin). Kyse on kystista jotka kasvaa lähellä keuhkoja. Useimmin ne häviää tai pienenee laskettuun aikaan mennessä. Niitä kuitenkin seurataan kuukauden välein. Hyvin harvoin, mutta joskus, voi käydä niin, että ne lähtee kasvamaan ja silloin ne on riski mm. pienen sydämelle. Jos huomataan että ne kasvaa niin raskaus saatetaan "purkaa" aikaisemmin, jotta asialle voidaan tehdä jotain. Nainen kuitenkin sanoi että se on hyvin harvinaista. Eli raskausaikana harvoin tulee ongelmia, mutta jos ne kystat ei katoa syntymään mennessä, vauva joutuu synnytyksen jälkeen tarkkailuun keskolaan ja jokatapauksessa otetaan keuhkokuvat. Yleensä hengityksessä ei ole heti syntymän jälkeen ongelmaa mutta kystat leikataan pois noin 2kk iässä, ettei ne muutu pahanlaatuisiksi (nyt ne ei ole pahanlaatuisia).

Huomenna saadaan tietää lisää, siellä tutkitaan kaikki uudestaan. Nyt pitää vain toivoa että sieltä ei löydy mitään muuta lisäksi, koska yksinään tuo löydös on kai vaarattomampi. Ja harvoin viittaa yksinään kromosomiongelmiin. Eli huomenna kai selviää tarvitaanko mitä kaikkia tutkimuksia, vai riittääkö 1kk välein seurannat.

Olo on helpottanut heti kun sai tietää mistä on kyse. Eilisen jälkeen kun tiedettiin vain että nestekertymiä on, jotka kasvaessaan voin haitata keuhkojen ja sydämen kehitystä, mutta että ne voi myös pienetä ja kadota. Ja kun siellä eilen kysyin että voidaanko raskaus joutua keskeyttämään niin kätilö sanoi että "Ei ainakaan heti". Mikä oli aika hurjasti sanottu.

Nyt siis pitää vain toivoa että kaikki menisi hyvin.
 
Aamuinen käynti ei mennyt hyvin :'(
Näillänäkymin edessä on raskauden keskeytys, nestekertymä/kysta on isoin mitä osastolääkäri oli nähnyt ja sanoi että näkymät on todella kurjat, se on melkein koko toisen keuhkon kokoinen ja painaa jo sydäntä:'(
Ensi keskiviikkona seuraava käynti, tilannetta voidaan lääkäreiden mukaan seurata vielä pari viikkoa koska Valviralta pitää keskeytys anoa ennen 24+0.

Ollaan niin rikki :'(
 
moikka Luna, ja ensiksin, voimia :ashamed: meillä raskauden keskeytys maaliskuussa 2013. meillä ei ollut nestekertymiä mutta keuhkot ja rintaontelo täynnä nestettä. jolloin siis keuhkot ei voi kehittyä. vaaviltamme löydettiin myös molemmista jaloista kampurat, pieni vatsalaukku ja täydellinen liikkumattomuus. mitään geenivirhettä ei löytynyt ja perinnöllisyyslääkärin mukaan uusiutumista ei voi ennustaa mutta kuulemma usein tämän kaltaisia juttuja aiheuttaa useiden eri geenien mutaatiot. eli yksinkertaisesti kaikki mennyt päin mäntyä solujen jakautuessa. oletko kirjautunut enkelinkosketukseen? siellä on meitä, samassa tilanteessa olevia.
 
vauhtivekara kiitos :( Ja suuret pahoittelut sinullekin:'(
Rekisteröidyin enkelinkosketukseen viikko sitten mutten ole saanut vielä
vahvistettuja tunnuksia:/ Vertaistuki auttaisi ja lisätieto tulevasta.
Ihmettä vielä kovasti toivon:'(
 

Yhteistyössä