Ranskalaisten valmistun ilman rasvakeitintä!

  • Viestiketjun aloittaja jummijammimammi
  • Ensimmäinen viesti
jummijammimammi
Onnistutteko saamaan uunissa paistamalla hyviä ranskalaisia jotka kelpaavat perheessänne kaikille? Miten teette ne? Käytättekö muuta kuin suolaa maustamaan ne?

Itse tykkään uunissa paistetuistakin mutta mies on alkanut sanomaan ettei niitä syö kun eivät maistu miltään. Eli miten teette kotiranskikset?
 
paistanu kattilassa öljyssä tulee hyvää :p

jotkut maustaa ranskikset voilla uuniin laittaessa(juokseva voi)
suolaa ja muita mausteita,grillivastuksella kunnolla rapeat,mitähän vie..luulisi jonkun olevan mistä tulee miehelle kelpaavia kun kokeilet kaikki vinkit mitä ketjuun tulee =)
 
vieras
Ei niistä varsinaisia ranskalaisia tule, mutta on meidän kahden lapsen suosikkeja. Perunasuikaleita, vähän öljyä ja paprikajauhetta sekaisin ja pellille. Suolaa sirottimesta uunista ulos ottaessa.

Oikeita ranskiksia voi tehdä kattilassa ja laitta sinne öljyä, ei siihen rasvakeitintä tarvitse. Reikäkauha on tarpeellinen apuväline, että saa kauhottua ne perunat pois sieltä öljystä. Ja varovainen kannattaa olla, ettei saa rasvapaloa aikaiseksi.
 
Just sellasia hampurilaispaikka-ranskiksia mutta ilman öjyä saa näin:
Osta tikkuperunoita eli ranskiksia ilman niitä laineita.
Levitä uunipellille ja paista, mausta lopuksi ranskanperunamausteella :p
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Teeh:
Just sellasia hampurilaispaikka-ranskiksia mutta ilman öjyä saa näin:
Osta tikkuperunoita eli ranskiksia ilman niitä laineita.
Levitä uunipellille ja paista, mausta lopuksi ranskanperunamausteella :p
Höpöhöpö, ei ne kyllä oo samanlaisia
 
Non compos mentis
Leikkaa isoista perunoista suikaleita, antaa niiden olla pari tuntia tai vaikka yön yli vedessä lillumassa ja sitten paistaa uunipeltillä leivinpaperin päällä. Aijai!
 
Kuori pitkähköjä perunoita suikaleiksi.Hetki kylmässä vedessä,että liika tärkkelys poistuu.
Kuivaa keittöpyyhkeen välissä kuivaksi.(kiva puuha lapsille)
kattilassa kuumennat öljyn...vaalealla leivänpalalla näet kun öljy on sopivan kuumaa.(leipäpala ruskistuu hiukan)Sitten vain suikaleet paistumaan.Ihan parhaita!
mausta suolalla
 

Yhteistyössä