Raskaudenseurannasta kysymys..

Miten yksi lapsisen ja kaksi lapsisen raskaudenseuranta poikkeaa toisistaan? Onko tuplilla enemmän lääkärikäyntejä yms.

Entäs synnytys? Onko paikalla enemmän porukkaa tai muuten seuratumpi tapahtuma?

Kauheasti kysymyksia, kun on niin uusi asia tämä tuplien odotus....
 
ite en käyny "tavallisessa" neuvolassa enää sen jälkeen ku ultrassa selvis et tuplat tulossa,seuranta siirty Oysiin äippäpolille jossa kävi 3-4 viikon välein.
synnytyksessä on enemmän väkeä,mulla oli 3 kätilöä,lääkäri ja 2 hoitajaa vastaanottamassa vauvoja valmiina viemään ne lasten puolelle tarkkailuun..en muista oliko enempää..kivuiltani en ehtinyt seurata ympärilleni :whistle: :) mulla synnytys oli nopea 3h 20 min. ja meni ilman mitään kipulääkitystä! :)
 
kumpi on alempana, eli ensimmäisenä tulossa maailmaan. :) Tämä voi toki muuttua raskauden aikana, mutta itsellä ainakin pysynyt samana.

Aika jännä että äippä77 seuranta on ollut noin " harvaa ". Itsellä Höyhtyän Nla seuraa koko ajan siten, että aina äitipoli aikojen puolivälissä on yksi Nla käynti.
Kysyin muuten Nlasta että kuinka usein ko. Nla saa kaksosraskauksia seurattavakseen ja sanoivat että max 2 / vuosi. Ollaan me harvinaista sakkia. ;)
 
Mie kävin myös koko raskauden ajan sekä äippäpolilla että neuvolassa. Polilla käynnit oli 2 vk välein ja neuvolassa aina toisinaan, ei ihan joka välissä. Käyntejä siis oli tosi tiuhaan. Lopussa rv 36 jälkeen kävin vain polilla. Seuranta oli tosi hyvää ja tarkkaa.

Synnytyksen etenemistä seurasi kätilö normaalisti, toki lääkäri kävi välilläkin katsomassa meitä. Itse synnytyksen miehitys meillä oli gynekologi, 2 lastenlääkäriä, 3 kätilöä ja 1 kätilöopiskelija.
 
Hei,
Meillä oli monokoriaalinen, diamniaalinen raskaus, eli identtiset kaksoset joilla yhteinen istukka. Senpä tähden raskauden puolenvälin paikkeilla alettiin tavallisten neuvolakäyntien lisäksi käydä äitiyspolilla kahden viikon välein, painoeroa kun lapsilla oli jonkin verran ja tuossa raskaustyypissä on tuo fetofetaalitransfuusion riski. Transfuusio sitten todettiinkin rv 24, jolloin jouduin osastolle kesken työpäivän. Meillä oli todella paljon onnea matkassa, ja tilanne helpotti sen jälkeen kun "saaja"-kaksoselta punktoitiin lapsivettä 1,2 litraa. Osastolla olin kuitenkin loppuraskauden, 2,5 kk ja erittäin tarkassa seurannassa, joka päivä ultrattiin lasten tilanne.

Lapset leikattiin suunnitellulla sektiolla 33+6 ja meille sanottiin, että leikkauksen alkaessa paikalla oli meidän vanhempien lisäksi 16 henkeä.
 
Minulla monikoriaalinen-diamniaalinen raskaus, eli molemmilla sikiöillä oma istukka ja omat pussit. Tämä on se vähäriskisin tuplaraskauden muoto. Äitipolin seurannat alkaa viikosta 24 eteenpäin (rakenneultra + lääkäri viikolla 20). Viikon 24 jälkeen seuraava käynti vk 28 ja siitä eteenpäin sitten kahden viikon välein. Tietenkin jos on tarvetta käydä useammin, niin sitten käydään. Polikertojen (lääkäri+ultra) välissä saatetaan pyytää kohdunsuun tarkistuskäynnille sekä viikosta 30 alkaen aletaan ottamaan sikiöiden sydänkäyrää joka käynnin yhteydessä.

HooWee 21+5
 
HooWee, jos sikiöillä on omat istukat ja vesipussit, niin raskaus on dikoriaalinen diamniaalinen. Monokoriaalisessa raskaudessa sikiöillä on yhteinen suonikalvo.

Meillä monokoriaalista diamniaalista raskautta on seurattu np-ultrasta (jossa raskaus selvisi) alkaen joka toinen viikko äitiyspoliklinikalla ja neuvolassa ihan normaaliraskauden tavoin.
 
Meillä seurattu äippäpolilla rv 12 (jolloin huomattiin tuplat) , 20 ja siitä 4 vk välein, tää viimeisin väli 3 vk (eli seuraava käynti 37). Neuvolalääkäri rv 16, ja normaalit neuvolakäynnit aina noitten poli-käyntien välissä (tulipas sekavasti...). Polilla ultrattu, mitattu vauvat, katottu istukanpaikat (erilliset on) viimeksi kattoi napavirtaukset, ja kohdunsuun tilanne. Sydänkäyriä ei ole otettu muuta, kuin mitä ultralaitteella katottu pienen hetken.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Linnea-81:
HooWee, jos sikiöillä on omat istukat ja vesipussit, niin raskaus on dikoriaalinen diamniaalinen. Monokoriaalisessa raskaudessa sikiöillä on yhteinen suonikalvo.
Juu, tuota dikoriaalista tarkoitin mutta kirjoitin vahingossa monokoriaalinen...Kiitos tarkkaavaisuudesta =)

HooWee 22+0

 
meillä nyt 19+1, meillä on 4vk välein neuvola ja 4 vk välein ultra, eli aina 2vk välein jotain.

kysyin sama et kuinka usein saaraalassa / terveysasemalla tulee kasosraskauksia vastaan ja ne sanoi että n. kerran viikossa. riippuu varmasti paikkakunnalta.
 

Yhteistyössä