Raskausajan diabetes ja keliakia - millainen ruokavalio?

  • Viestiketjun aloittaja +
  • Ensimmäinen viesti
+
Onko täällä muita kohtalotovereita, joilla siis gluteeniton ruokavalio ja raskausdiabetes. Nyt kaivattaisiin apuja ruokavalion suhteen. Mistä saa runsaasti kuituja kun gluteeniton leipä on vähäkuitusta...näkkärissä hieman yli 5g kuituja. Pelottaa, että lääkityshoito pitää aloittaa kun ruokavalio on muuten koostuu kasviksista, vihanneksista, marjoista ja hedelmistä ja kalasta ...niitäkin kohtuudella. Ainoa karsimisen paikka on mehut ja limut vaikka niitäkään en paljoa ole juonut ja suklaa jota voin kyllä vähentää.
 
Täällä yks vastaava.. Mulla ei keliakiaa ole mutta vähän vielä laajempi allergia.. Ruokavaliolla yritin eka hoitaa radia mutta paastoarvot lähti pieneen nousuun ja rv32 asti sain sit pitkää insuliinia piikitettäväksi iltaisin. Silti tiukensin dieettiä vielä entisestään, ettei mitkään muut arvot ainakaan nouse enään.

Mun ruokavalio on nyt tällainen:

Aamupala: 1/2 dl tattarihiutaleista puuro ja rahka sokerittomalla mehukeitolla
Tai rahka sillä mehukeitolla ja gluteeniton leipäviipale kinkuilla ja
juustoilla ja vielä kahvi maidolla (kaks maitokahvia nostaa vissiin liikaa sokereita)

Lounas: ihan perus ruokaa, monipuolisesti lihaa, salaattia, kasviksia, välillä yhdellä perunalla tai vähällä maissipastalla, välillä ilman

Väälipala: rahka marjoilla tai mehukeitolla tai yks leipä runsailla lisukkeilla

Päivällinen: niinkuin lounas

Iltapala: sitä rahkaa taas mehukeitolla ;)

Luotan et saan riittävästi kuituja kasviksista ja hiilareita syön aina vähän enemmän kos ollaan paljon menossa päivän aikana. Lisäksi syön rautalisää c-vitamiinin kanssa sekä monivitamiini tabun + reilusti D-vitamiinia.. Näillä mennään loppuun saakka. Hyvin pitäny sokerit kuosissaan päivän aikana, lukuunottamatta sitä tyhmää paastosokeria..
 

Yhteistyössä