Raskausoireet imetyksen aikana

Tästä asiasta saattaa olla jo monen monta keskustelun aloitusta, mutta kysyn silti. ;)

Te, jotka olette tulleet raskaaksi imetyksen aikana, miten olette osanneet epäillä olevanne mahdollisesti raskaana? Varsinkin jos menkat eivät ole vielä synnytyksen jälkeen tulleet.

Poika on 5,5kk, täysimetin reiluun 5kk ja edelleen imetän (myös yöllä). Kiinteitä vasta harjoitellaan. Kuukautisia ei ole synnytyksen jälkeen kuulunut. Viime aikoina vyötärönympärys on alkanut kasvamaan, maha tuntuu olevan tiellä ja täysi. Välillä jomottelee myös. Vessassa ravaan vähän väliä. Aivan siis kuten alkuraskaudessa. Tällä kertaa en kuitenkaan voi tietää johtuuko väsymys yövalvomisista vai mahdollisesta raskaudesta. Samoin rintojen arkuus voi johtua myös imetyksestä. Ovatko oireet kenties merkki alkavista kuukautisista vai voinko olla raskaana?

Testaamallahan asia toki selviäisi, mutta en halua tehdä testiä turhaan/liian aikaisin, etten pety niin pahasti. :) Takana on useita keskenmenoja... Eli odottelen nyt vielä mitä tuleman pitää.
 
Itselläni selkeimmät oireet imetyksen aikaisessa raskautumisessa olivat rintojen arkuus ja pahoinvointi. Pahoinvointi alkoi aiemmin, ja se tuntui pahimmillaan juuri imettäessä/heti imetyksen jälkeen. Toki vastaava imetyksen jälkeinen pahoinvointi voi johtua myös nestevajauksesta. Siitäkin on ollut kokemusta, varsinkin siinä vaiheessa kun maito oli vielä lapsen ainoa/pääasiallinen ravinto.
 

Yhteistyössä