Refluksi epäily ja liian voimakas letkuttaminen vastasyntyneelle...

Heippa kaikki refluksilasten vanhemmat! meillä poika 9kk ja on nyt oksennellut voimakkaammin n.4vko joka alkaa yleensä n.30min.kuleessa ruokailusta ja jatkuu seuraavaan syöntiin asti ja on pahan hajuista.kävimme viimeviikolla neuvolassa punnituksessa, kun alkoi tuntua että tavaraa tulee enemmän ulos kuin sisään. Paino oli tippunut kahdessa viikossa n.200g ja tänään käytiin uudestaan niin taas oli puonnut paino :( samalla oli lääkärikäynti ja saatiin lähete lastenlääkärille...itselläni epäily refluksiin heräsi vasta kun juteltiin hyvinvointineuvolan työntekijän kanssa kolme viikkoa sitten kaikista pojalla olevista oireista ja univaikeuksista, kun tassuttelut ja muut ei auttaneet uniin ja kun tuo voimakas oksentelu alkoi kävin lukemassa refluksin oireista enemmän. Oli pelottavaa ja huojentavaa lukea että meillä kärsitty nämä 9kk melkein täsmälleen kaikista ko.taudin oireista. ollaan käyty fysioterapiassa 3kk iästä asti ns.yliojentautumiset ja hartioiden taaksevetämisen takia, ja meillä kehitys ollut normaalia hitaampaa, kun ei viihdy lattialla varsinkaan mahallaan. Nyt epäilen vahvasti että tuokin selän kaarelle vetäminen,itkeminen ja jäkitys on ollut yksi oire muiden seassa...muita oireita mm.yöitkut ja heräilyt JOKAIKINEN yö...näiden 9kk aikana 3h yhtäjaksoista unta on ollut maksimi..pienenä käytiin päivystyksessäkin kun valvoi ja itki 17h putkeen, mutta sanoivat vaan aina että varmasti koliikkia vaan että menee ohi kun alkaa kiinteitä syödä...eipä mennyt vaan paheni vaan..meillä viihdytään oikeastaan vaan kävelytuolissa ja pystyasennossa, esim.sylissä, vaikka terapeutti kielsi pystyasennot,hyppykiikut ja tuolit tuon yliojentautumisen takia...en totellut kun vaisto sanoi että näin ei ole...enkä olisi omalta uupumiseltani jaksanut lasta väkisin pakottaa lattialle itkemään.
Öisin poika ei oksentele vaan pitää kurnuttavaa ääntä ja "syljeskelee" kun rauhottaa syyliin herätessään..usein myös tissi auttaa rauhoittamaan yöitkua. Perhepeti onkin ollut ainoa vaihtoehto, että saadaan edes hetki nukuttua ja olen siis nukkunut tämän ajan kyljellään poika tississä roikkuen.
Nyt heräsikin sellainen epäilys kun pojan synnytyksessä tuli komplikaatioita kun oli niellyt lapsivettä ja oli veltto synnyttyään eikä itkenyt..kätilö letkutti hengitysteitä ilmeisesti hätäännyttyään liian voimakkaasti mistä seurasi hengittämättömyys ja elvytys..3pv meni teholla tutkiessa mahdollisia infektioita tai muita ongelmia, mutta todettiin 4pv.ikäisenä täysin tervehtyneeksi vaikkakin oli hieman ärtynyt hoitoja tehdessä. Alkoi hiipiä epäily tuosta liian voimakkaasta letkutuksesta, että voisikohan se olla syy tähän mahdolliseen refluksiin? Kertokaahan muita mahd.oireita ja tutkimuksia ja hoitoja mitä lapsillanne on ollut ja miten on vaikuttaneet, ja onko syitä löydetty?
 
ihan vaan tulin laittamaan, et rankkaa teillä ollut. :hug: meillä nukuttiin myösn.2h max.yöllä kunnes vähän piteni yöunet. mutta oireilut ja yöt säröjä edelleen.
refluksia (meilläkin puhkesi lopulta kunnolla n. 8kk sitten) tulee lähes kaikesta syönnistä ja uusia ruokia ei saa ajetuksi sisään. ruokalista tosi kapea ja ikää muksulla tulee kohta jo neljä vuotta. allergiat, refluksi ja astma.

meillekin neuvola sanoi, et normaalia et lapsi itkee ja yöt säröjä. saa vaan hampaita tai reagoi uusiin oppimisiin (kävely yms.). ei kukaan vihjannutkaan enkä arvannut itsekään et allerginen. oli kyllä ihan puhki. edelleen elämä aika ankeaa. enkä lohduta teitä et kyl se ohi menee... mutta sitten joskus.

ja uskoakseni oikein on et lasta pitää silloin kun refluksi vaivaa pystyasennossa!

kannattanee yrittää saada lapselle refluksi lääkitys! meillä sellainen mikä käy vauvoillekin on losec mups! kyseessä allerginen refluksi. rakenteelliseen refluksiin ilmeisesti on prepulsid ja muita lääkkeitä.
 
no on teillä ollu vaikka mitä kuoppia matkassa :( en vois edes kuvitella miten jaksais jos tähän päälle todettais vielä astma tai allergia :eek: :attn: pakko se kai on ajatella et ei kellekkään enempää anneta kun jaksaa kantaa...kyllä se oma jaksaminenkin on toisarvonen asia sen rinnalla et lapsi vois hyvin, mut siihenhän tarvitaan hyvin voiva äiti,joten täytyy mei mammojenki yrittää muistaa pitää huolta itsestämme...ja toisistamme :hug:

Toivoisin todella et olis joku lääkehoito mikä tähän auttais kun on niin kauheeta kattella pikkumiehen kipuja :'( oon vaan täälläkii lukenu noista lääkkeistä et ei useinkaan toimi ja niissä on jotakii kaameita sivuoireitakii? mut eihän sitä kannata etukäteen maalailla piruja seinälle..

onko muuten kellekkää tehty näin pienelle sitä ph-mittausta? Pitääkö se vuorokaus olla sairaalassa, vai pääseekö kotiin? Millä tavoin muuten allerginen refluksi diagnosoidaan?tai rakenteellinen??onko siihen joku testi tai menetelmä että saadaan varmuus? Olispa kauheeta vaan yksitellen kokeilla et oiskohan tää nyt allergisoiva ruokaaines :eek:
 
Toivoisin todella et olis joku lääkehoito mikä tähän auttais kun on niin kauheeta kattella pikkumiehen kipuja oon vaan täälläkii lukenu noista lääkkeistä et ei useinkaan toimi ja niissä on jotakii kaameita sivuoireitakii? mut eihän sitä kannata etukäteen maalailla piruja seinälle..

onko muuten kellekkää tehty näin pienelle sitä ph-mittausta? Pitääkö se vuorokaus olla sairaalassa, vai pääseekö kotiin? Millä tavoin muuten allerginen refluksi diagnosoidaan?tai rakenteellinen??onko siihen joku testi tai menetelmä että saadaan varmuus? Olispa kauheeta vaan yksitellen kokeilla et oiskohan tää nyt allergisoiva ruokaaines

meillä allergisen refluksin lääkitys losec mups lääketehoa odoteltiin vissiin melkein kuukausi ja annosta jouduttiin nostamaan ja alkoi enempi tehota. sitten paukahti taas huonoksi ja lisäksi tuli lomudal antihistamiini. vähän aikaa taas parempi ja sitten taas refluksit kunnolla. ei refluksi ole meillä lakannut lääkityksellä mutta oli hetkittäin parempana. se kertoisi, et lääkitys on kuitenkin tarpeellinen. meillä tosin tilanne se, et lääkäri haluaisi tähystykseen..

ph-mittaus tehtiin vähän isommalle muksulle, pääsi sen seurantavuorokauden ajaksi kotiin, laite selkärepussa mukana.

tulokset oli ettei ole refluksia vaan normaalia ylösnousua ruokailun yhteydessä / jälkeen |O oltiin vähän äimistyneitä. et ei ollut rakenteellista, allergiseen lääkäri ei ottanut mitään kantaa mut sanoi et ei ole refluksia. no, meillä on kyllä refluksia sitten ihan runsaasti ja allerginen sellainen ilmeisimmin.

allergologi sitten sanoi, että ei tuon ikäisellä ole normaalia ja nieleskely yms. oireet tunnisti heti ja saimme lääkityksen.
 
Meillä oli voimakasta oksentelua, jatkuvaa pulauttelua, selkä kaarella huutoja jne. Fysioterapiassa käytiin koska lapsi oli niin mutkalla jatkuvasta huutamisesta eikä suosutunut olemaan pitkällään. Refluksia siis meillä.
MUTTA refluksia onkin sitten useampaa laatua: rakenteellista ja allergista tai joillain kuten meillä niitä molempia. Lääkkeitäkin on monia ja ei auta kuin kokeilla ja löytää se paras. Onneksi ne auttavat aika hyvin ja meillä meni 2-3 päivää lääkkeen aloituksesta kun alkoi poika hymyillä ja kipuitkut loppui. Tosin pulauttelua ne eivät vie pois, se kun meillä johtuu laajoista ruoka-aineallergioista.

Ihan ensimmäinen asia on hakeutua kiireesti osaavan lääkärin vastaaotolle. pH-mittauskia tehdään kyllä ihan pienillekin, jopa alle 6 kk ikäisille. Jos voit, vie lapsi yksityiselle lastenlääkärille, jolla on kokemusta sekä allergioista että refluksista.
 
soittelin eilen keskussairaalaan ja panostin antamaaan ajan pian kun alkaa voimat olla jo ihan lopussa...saatiin aika ensi tiistaille... :attn: viikko tuntuu kyl ihan liian pitkältä ajalta ja kauankohan niissä testeissä ja muissakin menee,kun tuskin nyt ekalla käynnillä viel mitään tekemään...tuo kunnallinen puoli on siitä syvätä et pitää niin monen mutkan kautta mennä :( :( veisin kyllä yksityisellekkii tosi mielelläni, mutta lähin ko.vaivoihin erikoistunut allergologi on tietojeni mukaan mikkelissä ja matkaa tulisi 2h...ja uskoisin et ihan yhdellä käynnillä ei pärjätä..lähiseudulla on vaan yleislääkäreitä yksityisinä tai muihin sairauksiin erikoistuneita ja kuulemani mukaan ne laittavat myös tällaisissa tapauksissa lähetteellä keskussairaalalle, joten ei varmaan muu auta kun oottaa tää viikko ja toivoa et sit saataisiin homma käyntiin. Nuo allergiat hirvittää ihan kauheesti, kun olen muutenkin huono keittössä ja noiden t´ruoka-aineiden tutkiminen kuuluu ehdotomiin inhokkeihin...saatika että pystyisi mitään ruokia tekemään kun toinen on joko sylipotilaana tai itkee vieressä :/ kaikissa valmisruoissakii on yleensä useempaa ainesta samassa ni ne pitäis jättää pois...niin ja imetys :whistle: huh...mitenhän ne unet sit sujuis jos yrittäis tissin saada kuvioista pois :( kyllä täytyy nostaa hattua teille allergisten lasten äideille, et kaiken uupumisen seassa jaksatte vielä tutkia eri ruokia ja pitää päiväkirjoja yms...

Soitin eilen ja peruin terapia-ajan toistaiseksi nyt tän refluksi epäilyn takia, kun minusta on niin omituista että terapeutti on antanut kokoajan päinvastaisia ohjeita, ku mitä olen lukenut että pitäisi tällaisen lapsen kanssa tehdä. Ko.nainen moittii aina kanto-otteitani ja sitä etten pidä tarpeeksi lattialla vatsallaan, kun ei kehity halutulla tavalla ja sanoo että tuo ojentautuminen on opittu käyttäytymismalli että ei siihen mihinkään koske :LOL: en todella oo mikään ammattilainen, mutta en kyllä alaa oksentavaa ja kipuista lasta itkettämään lattialla tai nostele häntä niin että huomeen et koskee, ja olen kyllä pitänyt kävelytuolissa ja pystyssä muutenkin, vaikka ehdottomasti kielsi. Olen varmasti hänen mielestään huono äiti kun altistan lapselle varvastuksen ja keskivartalon hallinta ongelmia ja mahd.konttausvaiheen poisjäännin, mutta minusta on tärkeämpää että voin lievittää lapsen kipuja...hän oli sitä mieltä kun soitin ja kerroin refluksiepäilystä, että terapiaa ei saisi missään nimessä keskeyttää, koska ojentautuminen on opittua eikä häviä vaikka refluksia hoidettaisiin...mitä mieltä olette???? en haluaisi viedä sinne enää ennenkuin poika on saanu lääkkeet tms. kun selvästi viimekäynnilläkin terapeutin väännellessä poikaa oli kipuinen ja itki, mutta väitti vaan ettei siihen koske... :kieh: masokistista!

Onko kenelläkään ollut myös löysä uloste oireena refluksista, kun edellisenä yönä itki ihan koko yön ja vääntelehti ja teki sellasen löysän räjähdyskakan aamuyöstä...ja vielä aamulla ja päivällä yhdet...sen jälkeen ei oo kakannu ollenkaan...meillä ei ikinä ollut ripulia, ennemminkin ummetusta ja ollut ihan oikeita pökäleitä tähän asti..ettei voisi olla oire jostakin vatsalaukun tulehduksesta tai palleatyrästä? Ei ollut mitenkään erityisen väristä esim.vihreää, mutta haisi ihan järkyttävälle ( joskin ei se kakka ikinä ruusulle tuoksu ;) ) mietin että millon sitä täytyy mennä päivystykseen...kun eivät ne siellä taida tällaisiin tehdä mitään...
 
hän oli sitä mieltä kun soitin ja kerroin refluksiepäilystä, että terapiaa ei saisi missään nimessä keskeyttää, koska ojentautuminen on opittua eikä häviä vaikka refluksia hoidettaisiin...mitä mieltä olette????
"heitetään tuo fysioterapeutti tai mikä lie vesilinnuille" :headwall: refluksioire kun kerran on huutaa selkä karrella niin tuo ei ymmärrä mitään. kun hoitaa väärää asiaa. haukkuu mielestäni kyllä väärällä lailla äitiä kun hoitaa ilmeisesti kehon asentoja kun pitäisi hoitaa refluksia, josta vaiva aiheutuu.

palstalta olen lukenut nuista vauvojen refluksi oireista ja kyllä se siltä kuulostaa. myös Luppis tässä ketjussa kertoi, et hekin oli käyneet refluksioireiden takia fysioterapiassa ilmeisesti turhaan? kun oli refluksista johtuvaa.
 
:kieh: sitähän minäkin...että ensin hoidettava nuo aiheuttajat ennenku voi mitää edistystä muuten tapahtua :) sais vielä rohkeutta ilmaista asian terapeutille, kun on niin kova mielipiteissään ja kärkäs sanomaan vastaan ja arvostelemaan :ashamed: tai jos ei vaan soittais takasin ja varasi uutta aikaa ;) tuliskohan sieltä sossutädit kolkuttelemaan ovea jos kieltäytys menemästä terapiaan?
 
Hyvästä fysioterapeutista olisi kyllä apua, meille ainakin oli. Ikävä sanoa mutta tuo ripuli kuulostaa vähän sille että ruokia joudutte vielä karsimaan. Mutta älä etukäteen murehdi - kaikesta selviää. Jätä nyt vaikka kokeeksi itseltäsi muna+maito pois. Juo mehua vaikka ja korvaa jogurtit Yosa-jogurtilla (ei soijalla). Lapselle maidonta ja kananmunatonta ruokaa myös. Osta vaikka Oolannin pakasteperunamuussia ja tee se veteen. Lisää t sitten vain maustamatonta lihaa: kanaa, possua jne. Ja jotain kasvista keität sekaan tai annat raakana. Kyllä se siitä.

Kantamisohjeita mekin saatiin, tärkeintä on pitää toinen jalka koukussa niin ei pääse selkää yliojentamaan. Istuttamista kyllä välttäisin mutta puoli-istuvana voit pitää esim. sitterissä tai hyppykiikussa tms. Kävelyttämistä vaan jos ei enää varvista.

Meillä vaikka siis oli refluksi niin fysioterapiaa suositeltiin selän virheasennon takia. Venyttelyjumppaa ja sellaista. Ja jos tykkää kylvystä, sinne joka ilta pitkäksi aikaa rentoutumaan. Sekin kuulemma auttaa ja antaa itkuiselle lapselle niitä hyvän olon hetkiä.
 
:'( mie oon nii surkee ruokien kanssa...ostin kyllä sauvasekottimenkii et saa paremmi soseutettua, mut poika tuntuu ällöövän kaikkee miun tekemää ku ne on sellasta liisteriä :p :x oon tehny jauhelihaa keittämällä ja peruna/bataatti muusia ja kanaa ja kaviksia keitettynä...pääasiassa kuitenkii oon syöttäny noita valmissoseita ikäryhmän mukaan...nyt siirryin takas 6kk ruokiin kun ajattelin et ne kököt saattas ärsyttää ruokatorvea kun tulee kaikki kokonaisena ulos :eek: ja niissä on vähemmän ainesosia...tätä voimakasta oksentelua ja ripulia ei ollut sillon kun näitä viimeks useempi kuukaus sitte syötin mutta nyt onkin ihan löysällä kakka ja haisee :$ mie tarviisin kyl tuohon omaan diettaamiseen ihan ammattiapua, kun ei oo mitää hajua mitä mikäkii sisältää :ashamed: helpompaa olis olla syömättä kokonaan, kun en muutenkaa syö ku aamupalan ja kerran päivässä lämmintä ;) pojan ruoista jätin pois herneitä, tomaattia ja paprikaa sisältävät ruoat, mut ei oo ollu kyllä niistä apua...mitenhä sitä osais ees alottaa jostakin ku niitä on miljoonia mille voi olla allerginen...

Kyllähän tuosta terapiasta on sillon alussa ollut apua ja hyvin saatu vinkkejä ihan vaikka ei mitään ongelmaa olis ollutkaan, mut sit tulee niin paljon tuota syyllistämistä, ja kommenttia et ei siihen satu ja ei missään nimessä milläänlailla saa pystyasennoissa pitää...tosi ristiriitasta vaan...jospa sen lääkärin kanssa saatais se ens viikolla yhdessä pähkäiltyä et miten kannattais edetä sen kanssa...

Meilläkin kylpyhetket on rentouttavia iltasin :) poika oikein lilluu selälleen ja nauttii kun korvat on veden alla ja laulaa, ni kuulostaa varmaan samalle kun kohdussa :D

mitenhän nuo refluksiin liitettävät korvatulehdukset ja hengitystieinfekstiot, kun ei meillä olla ikinä muuten oltu kipeenä, tai edes nenä vuotanut...onko ne yleensä rakenteellisen refluksin oireena?
 
Maidoton&munaton&soijaton ruokavalio imetysdiettaajalle on vielä suht helppo:
aloita pienistä asioista kuten maidon tilalle ihan vaikka vaan mehua (mitä vaan). Liha voi olla marinoitua kunhan vältät kerma-aromia ja soijalesitiiniä. Kastikkeen voi jättää pois, ne ov vähän vaikeita. Perunoita, riisiä voi keittää huoletta lisäkkeeksi, samoin kasviksia. Pakastevihannekset on helppo ratkaisu. Salaattia voit tehdä normaalisti, varmista vaan salaattikastikkeen laatu. Aamulla puuroa veteen keitettynnä (jos haluat enemmän makua, osta niitä elovenan pikapuuroja, joissa eri makuvaihtoehtoja). Ja ei dieettiä kannata heti laajentaa vaan viikon kaksi kokeilet alkuun, onko vaikutusta.
Syötä vaan lapselle niitä 6 kk ikäiselle tarkoitettuja soseita, niissä on tosiaan vähemmän aieita. 8 kk ikäiselle tarkoitetuissakin on joitakin ihan ok purkkeja.

Meillä ei ole ollut kuin kerran korvatulehdus ja kerran hengitystietulehdus. Pojalla ikää nyt 2 v. 4 kk. TOSIN meillä astmapoireilua on nyt ollut puolisen vuotta sekä siitepölyaikana nuhaa mutta näihin ovat astamlääkkeet ja allergialääkkeet auttaneet.
 
Meidän neidillä tehtiin refluksi mittaus 7 kk iässä. mutta sihen ne tutkimukset loppuivat.lääkettä määrättiin. tietysti se si sopinut meidän neidille. nyt kokeillaan toista lääkettä. olen ajatellut lääkärin vaihtoa että saadaan tämä asia loppuun. neiti on 8 kk eikä osaa kun kääntyä vatsalleen. kokoajan epäillään neurologista vikaa. kun hän ei kehity. ei viihdy lattialla kauan, kun ruoka polttaa kurkussa. jos tiedätte hyvää lääkäriä niin ilmoittakaa. kannatan vuorokausi mittausta.
 
Aika kapea tuo fysioterapeutin näkökulma asioihin...

Juu, tärkeää on hoitaa syytä eikä oiretta. Eli kun vauvan refluksia hoidetaan, ne yliojentautumiset ja niiden liitännäisongelmat jäävät pois itsestään. Meillä aikoinaan pojalla huomasi kunnollisen refluksin hoidon alettua viikossa kuinka hänen vartalonsa rentoutui!! Meille vauvojen ja lasten refluksia ja allergioita hyvin tunteva ja hoitava lääkäri sanoi, että refluksin aiheuttama vartalon jäykkyys menee useimmiten itsestään pois, kun refluksin oireet saadaan pois, eikä mitään fysioterapioita usein tarvita.

Me aikoinaan kannettiin refluksivauvaamme paljon pystyssä eikä vauva viihtynyt lattialla paljonkaan eikä siellä lattialla pidettykään, kun hän vaan olisi itkenyt. Kun refluksi saatiin kuriin ja hoitoon, niin motorinen kehitystahti parani huomattavasti. Hän alkoi olemaan lattialla pidempiä aikoija, oppi pian kääntymään, alkoi pyörimällä liikkumaan jne. Se konttausvaihekin tuli ihan normaalisti.
 
Aika kapea tuo fysioterapeutin näkökulma asioihin...

Juu, tärkeää on hoitaa syytä eikä oiretta. Eli kun vauvan refluksia hoidetaan, ne yliojentautumiset ja niiden liitännäisongelmat jäävät pois itsestään.

tätä tarkoitin, että kun refluksi hoidetaan niin auttanee siihen yliojentautumiseenkin ja lattialla viihtymiseen.
 
Meillä on myös refluksista vauvana enemmän ja nykyisin onneksi vähemmän kärsivä lapsi. Meillä lapsella refluksi on allergian oire eli saa refluksia sopimattomista ruoista. Jossain viestissäsi mainitsit Mikkelin, ainakaan minun tietooni siellä ei tehdä missään ph-mittauksia yksityisesti eikä siellä ole yksityispuolellakaan kovin paljoa kokemusta refluksista, ainakaan allergisesta. Me käydään Helsingissä, vaikka ei asuta siellä päin Suomea ollenkaan...
 
Heissan kaikki :) ihanaa et olitte noin aktiivisesti kirjotelleet! Uusia kuulumisia meiltäpäin...eli seuraava yö...siis toissayö meni myös tosi levottomasti..oli kipuinen ja itki ja teki kahdet pahanhajuiset ripulit ja paukutteli ihan hurjasti...muutaman tunnin unien jälkeen päätin et soitan viel sairaalalle et olisko syytä tulla jo aiemmin kun tuo ripulikin astui kuvioihin...saatiin samalle päivälle, eli eilen samantien peruutusaika samalle lääkärille joka poikaa hoiti vastasyntyneenä teholla. Olin listannu valmiiks koko9kk kehityskaaren ja millaisia oireita/ongelmia milloinkin ollu ja ottivat kyllä ihan vakavasti mein asian...laittoivat samantien osastolle ja ollaan nyt yli viikonlopun ainakin tarkkailussa ja tutkimuksissa...painoa tippunut vielä n.100g ja oksentelee edelleen, mutta vähemmin...ehkä koska ei juurikaan ole syönyt :x aloitettiin refluksiin lääkitys kavescon tai joku sellanen aina 30min. ruokailun jälkeen, ja painostetaan nyt kovasti lopettamaan imetys....APUVA!!! :'( Olin pojan kanssa yön sairaalassa koska imetän, mutta yöpäiväkirjaa katsoessaan (heräili 10kert. yöllä ja meni n.30min et sain rinnalle rauhottumaan) että äiti lähtee sit ens yöksi kotiin ja he katsoo yötä tarkemmin...olin ihan ihmeissäni, kun mei mittapuulla tuo oli ihan helppo yö ;) jalassa poitsulla oli sellanen happisaturaatio mittari ja aamulla otettiin useempi verikoe, vatsan ja keuhkojen röntgen ja pään ultra sekä vähän taas lisää verta :/ ja kävi myös terapeutti poikaa jumppaamassa, ja nyt näytti hyvälle kun ei ollut kipuinen ja touhusi ihan erilailla menemään...oppi jopa konttausasennon hetkessä :D syöminen edelleen takkuaa ja paino viel laskussa, mut illalla söi jo melkein koko tetran puuroa ja joi ekaa kertaa tuttipullosta 6kk maitoa 100ml :whistle: wow!!arvatkaa oonko ite yrittäny :ashamed: ne varmaan pitää minuu ihan idioottina siellä :$ nyt sit "lepään" kotona ja oottelen aamua ja lisäinfoa jatkosta....sen verran arvelivat siellä että allergiasta ei ainakaan oo kyse, mut mistäs sitä tietää...päivittelen taas miten asia etenee, mut laittakaa ihmeessä kohtalotoverit omia kokemuksianne tänne...kiva saada purkautua kohtalotovereille :heart: :hug:
 
kavescon
vai gaviscon? siitä olen kyllä lukenut palstalta, että jos allerginen refluksi niin ei kävisi koska sisältää niin paljon oliko makeutusaineita tms. siksi en halunnut lisälääkitykseksi muksulle, ettei tule lisää oireiluja ja kun niitä tuli jopa vitamiinitableteista niissähän on makeutusaineita.

sen verran arvelivat siellä että allergiasta ei ainakaan oo kyse, mut mistäs sitä tietää...
jos syömisen lisäksi tulee muita oireiluja kuten tuo kakka... niin tietääkö joku sanoa, että onko silloin allerginen refluksi? miksi rakenteellisessa refluksissa kakka menisi ripulille tai vihreäksi...? meillä kyllä kakka mennyt joistain sopimattomista ruoista vihreäksi. en osaa sanoa mutta allergiseen refluksiinhan vaikuttaa ruokavalio, joten silloin voisi olla yhteydessä kakkaamiseenkin.
 
Heipähei taas...päivittelen taas tilannetta...
Tänään piti päästä kotiin kun poika juo hyvin pullosta...lopetin siis imetyksen :'( ja on nukkunut yöt vain muutamalla heräämisellä ja tuo gaviscon on jonkin verran auttanut...vaikkakin oksentelee vielä, mutta on ollut paljon hyväntuulisempi ja motoriikka on ottanut huiman harppauksen eteenpäin :D terapeutti (eri kun aiemmin mainitsemani ) oli tosi tyytyväinen eikä tarvitse enää käydä kun viikko sitten eioikeastaan edes ryöminyt, niin nyt nousee jo tukea vasten seisomaan =)
Tuosta allergiasta vielä, kun meillä se ripuli kesti vaan kaks päivää jonka jälkeen ollu sit ihan normaalia tuo uloste...ainahan se allergian mahdollisuus on olemassa, mutta lääkäri oli sitä mieltä että kokeillaan ensin että auttaako lääke oireisiin ja mie ymmärsin jotenki että vaik herkkyyttä jollekkin ruoka-aineelle olis ni sitä ei välttämättä kannattaa välttää kokonaan, että vois itsestään siedättämällä hävitä näin pieneltä...? enpä tiiä ku oon aika ummikko näissä allergioissa kun ei itselläni tai kellään suvussa/miehen suvussa oo mitään ollut :ashamed:
Tänään tuli kuitenkin takapakkia hyvin lähteneeseen alkuun kun Lääkäri kävi aamulla ja oli sitä mieltä että pariksi päiväksi jäätäisiin vielä tarkkailemaan syömistä ja unta ja että vanhemmatkin sais levättyä :LOL: pystyiskii ku toine sairaalassa ja ajomatkaaki tulee kotii ja takas melkei kaks tuntii jokapäivä ni kyllähän nää päivät venyy :/
Iltapäivällä unien jälkeen mitattiin kuume kun oli niin lämpösen oloinen ja itkuinen ja olihan sillä 38,8 :( kuumetta...toinen oli niin rassukka ja kipee ihan eka kertaa kuumeessa...sairaalassa näköjään sairastutaan vaan enemmän :$ taas otettiin verta ja aamulla lisää ja rs virus testi myös...toivottavasti ei liity mihinkään tulehdukseen tuo kuumeilu...saa nähdä kui pitkälle mei sairaalareissu venyy :(

Tietääks muuten joku minkä hintasta tuo gaviscon lääke on? Tietää sit varata tarpeeks apteekkireissulle...onko muilla kokemuksia tuosta lääkkeestä???

 
Imetyksen lopettaminen on haikeaa mutta joskus se pullosta tuleva tavara (=korvike) sopii vaan lapselle paremmin. Meillä NANnikin sopi vauvalle paremmin kuin rintamaito koska meillä laajat vilja-allergiat on se suurin ongelma, ei maitoallergia. Gaviscon on hyvä ja halpa lääke (alle 20 euroa muistaakseni pullo), tosin ei sovi jatkuvaan käyttöön mutta ehkäpä saatte jotain muutakin? Toisaalta hyvä että kuume iski jo siellä sairaalassa niin saatte siellä hoitoapua eikä tartte kotona stressata nesteytystä jne. Kurjaa tietysti se sairaalassaolo pidemmän päälle ja ajamatkat myös. Voimia teille ja toivottavasti pian olette selvillä vesillä!!
 
Heissan taas! Päivittelen lisää tilannetta...meillä refluksi oireet helpottivat oikeastaan täysin tuolla gaviscon lääkityksellä ja imettämisen lopetettua n.5 päivässä ja sairaalan tassuttelu unikoulu auttoi ihan mielettömästi :D nykyisin yöt menee lähes poikkeuksetta 1-2 heräämisellä ja nukkuu päiväuniakin omassa sängyssä ilman nukuttamista :heart: keskiviikkona tosin alkoi tulla lisää ongelmia kun tuon maanantaisen kuumepiikin jälkeen meidät siirrettiin infekstio-osastolle niin poika lähes lopetti syömisen/juomisen kokonaan...päästiin kuitenkin kotiin kun ei ollut mitenkään huolestuttavan oloista. Torstaina kävimme ravitsemusterapeutilla pojan kanssa ja kerroin hänellekkin olevani huolissani erityisesti juomisesta kun ei taas suostunut pullolle tai ruokaa syömään...tietysti alettiin miettiä niitä allergioita kun pojalle oli korvikkeeseen siirryttyä tullut uusi "tapa" hieroa korvia vähän väliä...vaikka ei korvatulehdusta löydetty lääkärillä...he myös epäilivät etten oo tarpeeksi rauhallinen syöttötilanteessa ja lapsi vaistoaa sen, mutta meillä mieskin oli yrittänyt vaikka miten päin, mutta alas ei mennyt :$ sitten siellä käynnillä sain muutaman lusikallisen syötettyä ja maitoakin vähän (mikä oli päivän aikana eka kerta) ja poika oksensi kaiken kaaressa ulos :eek: olin jo niin loppu siihen yrittämiseen että alko jo ihan itkettää ja hoitajat kysyi että haluttaisko takasin osastolle, mutta yhdessä päätettii et aamulla soitan jos ei oo suostunut vielä juomaan...noh...eipä suostunut ja ruutalla väkisin yritettiin, mutta poika oli niin itkuinen ja hankas vastaan että ei vaan mennyt...aamulla alkoi kunnon vesiripuli mikä oli edelleen sellaista vihreetä ja 2h sisään niitä tuli 4 kaula-aukosta ulos asti ja poika vaan nukkui tai itki sylissä...ei juonut :x soitin heti sairaalalle ja käskivät tulla sairaalaan...siellä laittoivat kaks tippaa kanyylin kautta päähän ja oli jo sen verran kuiva et silmät oli kuopallaan ja aukile painunut...aamulla sairaalassa tuli taas ripulia ja saivat näytteen ja selvis että oltiin saatu osastolta rota-tartunta :( onneks vietiin nii nopeesti sairaalaan ettei vakavampaa kuivumista ehtinyt tulla ja päästiin eilen jo kotiin :heart: yli viikko on siis menny sairaalassa ollessa, mutta näyttäis siltä et refluksi on nyt hoidossa ja unet/syönnit alkaa sujua jo normaalisti, eli keikka kuitenki kannatti :) kuukauden päästä on seuranta tuon refluksin kanssa ja kokeillaan lääketöntä jaksoa että tuleeko oireet takaisin...näillä mennään joten uskoisin että ainakin näillä näkymin ei onneksi allergioista tarviste olla huolissaan vaan tuo outo ulostekkin oli oire tuosta rota-viruksesta...nyt vaan mietitään et kui pitkää pitää olla kotona linnoittautuneena ja voidaanko me aikuisetkin tartuttaa vaikka ei itsellä oireita olisikaan? :/
 

Yhteistyössä