refluksi-maitoallergia?

Täällä noin 6 vkon ikäinen vauva maitoaltistuskokeilussa. Onko kellään kokemusta maitoallergiasta joka kulkisi käsikädessä refluksin kanssa? Kun aloitettiin tuo apoteekin nutrilon pepti maito (vauva joi nutrilon omneota sitä ennen) alkoi jumalaton puklailu. Ilmeisesti vatsahapot nousee kurkkuun ja sitä sitten huudetaan. Ihan selvää syöttöhuutoa, koska poika rauhoittuu myöhemmin (todennäköisesti kun ruokatorvi rauhoittuu). Lääkäri kielsi vielä antamasta mitään närästyslääkkeitä, koska ensin on selvitettävä tuon uuden maidon vaikutus kehoon. Lasta syötetään kohoasennossa ja röyhtäytetään, sänky on koholla jne. Mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksia tuosta yhdistelmästä tai refluksin hoidosta muutenkin. Kiitos.
 
Heippa!

Lapsellani on paha muna-ja maitoallergia. Allergia oireet alkoivat mielestäni heti jo
syntymästä. Lapsen oireet olivat vain refluksioireilua. Maitoa ja mahanestettä nousi jatkuvasti suuhun ja tyttö joutui nieleskelemään eikä saanut kunnolla nukuttua ja itkeskeli jatkuvasti, varsinkin iltaisin ja öisin. Pitkään lääkärit sanoivat että normaalia pulauttelua tms, kukaan ei ottanut vakavasti koska tytöllä ei ollut ihottumaa joka on tyypillinen maitoallergian oire. Vasta 5,5 kk iässä saimme maitoallergia diagnoosin ja silloinkin ennekuin testaus tehtiin lääkäri sanoi että "testataan nyt tämäkin päiväjärjestyksestä pois että äiti saa taas alkaa käyttämään maitotuotteita". Tyttö sai heti ensimmäisesti 1,5 ml korviketta rajut oireet ja altistus lopetettiin samantien. Meillä tyttö reagoi myös ihollaan eli pisara maitoa iholla sai aikaan ihottumaa.

Meillä siis refluksin hoitona oli maidon totaalinen poisjättö. Monta apteekin erityiskorviketta jouduimme kokeilemaan ennenkuin löytyi sopiva joka ei olisi aiheuttanut oireita. Kun oikea korvike löytyi loppui oireet kuin seinään. Toki jos maitoallergian lisäksi on muutakin refluksi oireilua niin siihen on olemassa taas sitten omat lääkkeet.
Voimia testailuihin! Kokemuksesta voin sanoa että oli tosi rankkaa aikaa katsella lapsen itkua ja kärsimystä ennenkuin syy ja oikea hoito löytyi!!!
 
Meillä taas pojalla refluksia, mutta ei allergiaa. Poika oksensi pienenä lähes kaiken maidon kaaressa. 2kk käytiin lääkärin kontrollissa jossa saatiin ohjeeksi maidon sakeutus ja kiinteiden alotus. Tästä alko pikkuhiljaa helpottamaan ja nyt pojan ollessa 4kk syö soseita 3 kertaa päivässä ja kaikki maidot on sakeutettu eikä kauheesti oksenna. Tänään kävimme just lääkärissä ja suositteli maidon pois jättämistä ja korvataan vellillä. Isoveljellä oli sama vaiva pienenä ja samoilla konsteilla mentiin, loppu n. vuoden ikään mennessä kokonaan.
 
Santtu: Kiitos. Millaisia apteekin korvikkeita kokeilitte ja miten lapsi reagoi niihin? Meidän pojalla myös hirmusen hyvä iho. Mutta nyt tuon peptin kanssa otsa alkoi hilseilemään...???

heitu: Mitä kiinteitä aloititte syöttämään ja 2 kk iässäkö?
 
Ihan noita perus peruna-porkkanaa,maissia ym 4kk soseita. Nyt syödään jo lihoja ja viljojakin. Poika oli pari päivää vajaa 2 kk kun sai ekat lusikalliset, tosi varovasti piti alottaa kun kyse niin pienestä. En ite lähtis kumminkaan ilman lääkärin ohjeita noin aikasin syöttää. Tänään jorvissa lääkäri sanoi, että tosi hienosti on hoidettu ilman lääkkeitä, että mistä näin fiksu lääkäri löytynyt joka ehdottanu kiinteitä, kuulemma nykyajan lääkärit sen verran nuoria ettei uskalla ehdottaakaan kun suositukset toista. Ja tosiasia on ettei tuo refluksi lääkkeillä parane, meillä tankattiin ihan turhaa maitoa ja sit oltiin siitäkin jo kipeenä. Gavisconia meille määrättiin aluksi ei auttanut mitään, sit oli myös losec niminen närästyslääke.
 
Me kokeiltiin altheraa, nutramigenia, almironia, nutrilon soijaa ja lopulta neocatea joka vaatii ylim. altistuksen jotta kela korvaa sen. Neocate sopi tytölle ja noin puoli vuotta myöhemmin sopi myös althera joka ei aluksi sopinut. Sopimattomista korvikkeista tuli rafluksioireita, löysää kakkaa ja itkuisuutta.
 
Piti sitä sanoa vielä, että meillä ei vauvalle löytynyt aluksi sopivaa korviketta, kokeiltiin nannia, tuttelia, nutrilonia ja sit semperiä joka on ainoa kaupan korvikkeista josta ei tullut vihreää ripulia.
 
Onko kellään ollut ongelmana, että vauva ei saa kakattua? Meidän vauvan kakan tulo on ehtynyt nutrilon peptin aloituksen jälkeen, kepoisesti menee kolmekkiikymmentä tuntia ennen ku tapahtuu mitään. Illat kitistään, huudetaan ja ähistään, kun yrittää tehdä vaan ei tapahdu mitään. Onko lääkärit määränneet tai oletteko omatoimisesti käyttäneet jotain ulostuslääkettä tms mikä olisi kakkaamista helpottanut?
 
Maitoallergia siis todettu. Kokeiltiin tavallista nannia ja alkoi maha heti kipristellä ja iholle nousi ihottumaa. Luumua lääkärikin käski syöttää useita kertoja päivässä vellimäisenä. Mallasuutteen olen kuullut kovettavan/kipristävän vatsaa, en siis tiedä siitä, ei olla kokeiltu.
Onko ollut levolacin ja luumun käytössä eroa, kumpi ois tehonnut paremmin?
 
Täällä selvitellään maitoallergiaa. Soijamaitoa (Nutrilon Soija) sai 19.8. alkaen, viikko sitten oltiin maitoaltistuksessa, moneen päivään ei tullut oireita mutta nyt viikonloppuna alkoi tulla ja eilen olin lääkäriin yhteydessä ja jatketaan soijamaidolla. Oireina on ollut ummetus, oksentelu, yölevottomuus. Ihottumaa ei ole koskaan ollut. Vauva sai myös refluksiin lääkettä, Gavisconia joka ei auttanut ja tänään aloitin Nexiumin.

Olen myös ihan omin luvin joskus antanut Levolacia ja se tehoaa paremmin kuin luumu. Mutta soijamaidon aikaan kakka on tullut säännöllisesti, tavallista korviketta kun on saanut niin kakkaaminen on ollut vaikeaa ja hidasta ja kivuliasta. Eli enää ei ole tarvinnut Levolacia antaa. Luumua saa lähes päivittäin, on saanut koko ikänsä (6kk).
 
Kannattaa kokeilla jos pelkkä luumu auttaa niin ei tarvis antaa muuta. Meillä autto sillon kun ei muita kiinteitä syönyt, mutta nyt ei niinkään enään.
Täällä tuntuu tuo sakeuttaja aiheuttavan ummetusta niin nyt otettu aina syöntien yhteydessä annos vettä ja helpottaa.
Meillä ei allergiaa ole edes epäilty, poika kasvaa hyvin se ero on muihin lapsiin jotka ollut maitoallergikkoja.
 

Yhteistyössä