Refluksiepäily (suositelkaa hyvää yksityistä lastenlääkäriä Espoossa?)

Kirjoittelen lähinnä kyselläkseni hyvää yksityistä lastenlääkäriä (allergologia?) Espoossa päin?

Mutta kirjoitan nyt vähän meidän oireistakin..eli poika on nyt melkein 5kk ja oireita on ollut: ihan alusta asti halusi syödä _koko ajan_ itkun säestämänä, aivan kuin olo olisi ollut todella ikävä ellei vatsaan koko ajan mennyt jotain.
Olisi ollut rinnalla 24/7 ajan, kunnes neuvolan th käski aloittaa soseet jo hieman alle 3kk. ("nälkäinen poika", vaikka paino nousi tosi hyvin)
Nenän tukkoisuus ja valkoiset räkäpallerot, hikkaa todella paljon, nieleskelee ruokailun jälkeen. Ei viihdy vatsallaan, mutta hermostuu kun kääntää selälleen, aivan kuin kuitenkin haluaisi olla vatsallaan, mutta ei voi.
Soseiden aloituksen jälkeen oli viikon verran rauhallisempaa ja nukkuikin 09-06, mutta sitten oli taas vaikea nukahtaa. Nukahtaa edelleen vain rinnalle ja tarvitaan monta yritystä, kunnes on todella väsynyt.
Vetää usein rinnalla maitoa väärään kurkkuun ja nieleskelee hirveästi..mielestäni enemmän kuin tavaraa menee sisään.
Ei ole koskaan oikein nukkunut päikkäreitä, vaikka olisi selvästi todella vässynyt (neuvolan mielestä normaalia).
Jos herääkin päiväunille, "säpsähtää hereille n. 15min päästä. Aivan kuin jotain tapahtusi, vaikka olisi ihan hiljaista.
Viimeaikoina on tullut lisäksi kuiva yskä ja vaikka ei juuri ole ennen puklaillut, on nyt parin päivän aikana puklannut ruokailun jälkeen. Nieleskelee ensin ja sitten se tulee. Outoa on että puklu tulee ylös nimenomaan sitten kun pojan nostaa pystyasentoon.
Yöt ovat menneet taas pahemmiksi, varsinkin kun yritetään vieressä nukuttamisjakson jälkeen nukuttaa omaan sänkyyn ja syötän rintaa istualtaeen. Ennen kylkiasennossa ja poika nukahti itsekseen, samalla kun itse. Eli en kuullut nieleskelyitä ja enkä nostanut häntä pystyyn hyssytelläkseni sänkyyn -> jolloin tulee kova itku.
Välillä suun ympärille tulee pientä punaista jälkeä, en usko että on allergiaa, vaan poika työntää sormia usein suuhun ja samalla kynnet osuvat ihoon. Onko vastaavaa muilla? Ja viimeiseksi ilmavaivat, meillä on mielestäni Cuplaton auttanut jonkin verran.
Pojalla on todella hyviäkin päiviä, mutta sitten taas näitä ettei mihinkään saa laskea/mikään auta.
Monen oireen voi varmasti luokitella normaaliksikin, mutta äidinvaisto sanoo että jokin on vialla: /
 
Viimeksi muokattu:
Kahden allergisen äidin näkökulmasta kyse voisi olla myös allergisesta refluksistakin? Esikoisellani ei tullut ihottumaa lainkaan ensimmäiseen vuoteen ja ainoina oireina olivat itkuiset yöt, haiseva ja löysä kakka ja allergian aiheuttama refluksioireilu.

Tapiolan Pikkujätissä Liisa Kuikka ymmärtää sekä refluksin, allergioiden että allergisen refluksin päälle, suosittelen:)
 
meillä reilu 4v.muksu, jolla refluksioireet alkoivat n. vuosi-kaksi sitten. sitä ennen oli puhjennut astma n.1-1½-vuotiaana.

oli mahavaivainen jo 2-viikkoisesta ja nukkui yössä n.2tuntia.. päivisin päiväunet 5-10minuutin pätkissä. nukahti vain kantoliinaan/syliin (harvoin nukkui hyvin rattaissa). kun söi, jouduttiin hytkyttämään masu kuntoon ja oli itkuisa. kaikki normaalia neuvolan mielestä. paljon myös puklaili silloin. saimme cuplatonia mutta se toi kakat paineella ulos ja jälleen söi uudestaan ja taas hytkytettiin. eli meillä cuplaton ei auttanut.

meillä ongelmana on todeta oireilut kun ovat niin lievän tuntuisia muista ettei niitä havaita. öisin pahenee. nieleskelyt, röyhtäilyt, ilmapihaukset, ylösvirtausta, astman paheneminen, pahanhajuinen hengitys ja hampaiden narskuttelu. ph-mittaus näytti normaalia ylösnousua ruokailun yhteydessä eli öiset nieleskelyt ei mitannut. impedanssi ph mittausta toivomme, jonka pitäisi mitata tarkemmin myös hapottomat ylösnousut/kaasut (meillä diagnoosina ollut allerginen refluksi). zantac ei soveltunut lääkkeeksi mutta oireita jonkin verran lievensi losec mups. meillä takkuinen taival refluksissa kun se ei näy missään testeissä eikä tähystyksessä, kyse ei ole siis rakenteellisesta refluksista.
 
Kiitos kommenteista ja lääkäri suosituksesta, olenkin kuullut Pikkujätistä hyvää:)
Voi hyvin olla että on allerginen refluksi, viimepäivinä on oireet pahentuneet ainakin hedelmä/marjasoseista.
Lisäyksenä muuten viellä että kakka on lähes aina vaahtoista. Mutta kakkausoperaatio ei näytä mitenkään kivuliaalta.
 
Vielä iso kiitos lääkärisusosituksesta ja tuesta! Käytiin ko. lääkärillä Pikkujätissä ja nyt on lääke käytössä - Zantac auttaa paaljon!, sekä muna-maito altistukset otettu.
Kyllä tämä tästä selviää:)
 

Yhteistyössä