rela-tipat, täysimetys ja yhtäkkinen ummetus

mikä neuvoksi? vauva täysimetyksellä, teki kakan lähes joka vaippaan. Aloitettiin relatipat heti 2 viikkoisena ja kaikki oli ok kunnes rela-tippapullo loppui ja siihen tuli viikon tauko ennen kuin aloitettiin uuden pullon kanssa. Annoin heti sen 5 tippaa kun arvelin vauvan jo tottuneen siihen. Vauva tällöin 3,5kk. Kakan tulo loppui saman tien. Meni 4 pv ja vauvalla kovat tuskat. Annoin mallasuutetta ja jumpattiin jalkoja ja hierottiin vatsaa jne mitä nyt kaikki äidit tekisi.

Vatsa saatiin toimimaan 3 kertaan ja taas tauko. Voiko tämä tulla rela-tipoista, joista taukoa tällä hetkellä. Onko kellään vastaavaa kokemusta? Vauva kasvaa ja painoa tulee ok ja syö hyvin.

Sen tiedän, että täysimetyksellä kakkaväli voi olla yli viikon, mutta voiko se alkaa yhtäkkiä?
 
Noi Rela-tipat ovat kyllä ihan hirveitä, niistä tulee ummetusta ja vatsavaivoja. En antaisi niitä pienelle vauvalle lainkaan koska ovat öljypohjaisia. Omille lapsille en anna niitä lainkaan ovat sitten minkä ikäisiä. Meillä suositaan luontaistuotekaupan tuotteita. BiolatteBB, DDS-Junioria, ovat paljon tehokkaampia ja niistä ei tule vatsavaivoja.
 
Meillä n. 3kk iässä täysimetetyn esikoisen kakkatahti ja -koostumus muutttui ihan täysin ilman mitään muutoksia ruokavaliossa tms. Monta kertaa päivässä turauttaminen loppui ja kakka alkoi tulla kiinteämpänä 2-3 päivän välein. Ajattelin tämän olevan seurausta suoliston kypsymisestä tms., koska vauvalla ei ollut mitään muita oireita. Tosin ikinä ei pantannut kakkaa niin, että olisi ollut kivuliasta tms. Mutta tosiaan muutos oli aika yhtäkkinen. Sitten taas kun aloitettiin kiinteät kakkaamistahti muuttui. Eli voi olla ihan normaaliakin kehitykseen kuuluvaa. Tietysti jos kakkaaminen tekee selvästi kipeää niin silloin kannattaa sitä auttaa.
 
meillä pojulla alkoi yhtäkkiä ummetus, sai vain d-vitamiinia ja tisi. syyksi paljastui peräaukonseudun kireys.
Ja lasten kirurgi sanoi että se sonta PITÄÄ tulla vähintään kahdesti viikossa, jotta viikko on liian pitkä väli.
 

Yhteistyössä