Rikkonaiset päiväunet taaperolla

  • Viestiketjun aloittaja nimetön
  • Ensimmäinen viesti
nimetön
Hei!

Meillä poika pian 1v 5kk. Ennen nukkui hyvin ulkona pväunet , jotka kesti 2- 3 tuntia. Nyt unista tullut rikkonaisia, nukkuu tunnin hyvin ja herää itkemään, hiukan lykkii vaunuja niin nukahtaa vielä tunniksi. Mistäköhän voisi johtua? Yöllä nukkuu noin 20- 8 , silloinkin herää kerran kaksi itkemään ja seisoo sängyssään ja pitää käydä halaamssa ja taputtamassa takapuoleen ,niin jatkaa unia.
Mietin voisiko johtua siitä kun viikko sitten oppi kävelemään?
Tiedän että pojalle ei riitä tunnin uni, koska sillon on itkuinen ja kiukkuinen koko illan. Sisällä nukkuminen on yhtä huutoa, en ole kesän jlk enää edes kokeilut. Muilla kokemuksia, kiitos jo etukäteen :) Kaunako tämä vaihe kestää?
 
koipeliini
Meillä tytöllä reilu 1v5kk, sama vaihe menossa, tosin nukutaan sisällä. Monesti tunnin jälkeen herää ja kun otan tytön viereen, nukkuu vielä tunnin, jopa enemmän. Öisin nousee myös istumaan sängyssään ja itkeskelee. Saattaa tehdä sitä monta kertaa yössä. En tiedä, mistä johtuu, meillä ei ainakaan kävelemään oppiminen vaikuta, kun on kävellyt jo puoli vuotta. Rasittaa vaan mennä öisin monta kertaa kippaamaan tyttö takaisin pitkäkseen.
 
äitee kans
meillä sama.... olisi kiva jos joku osaisi jotain ns syitä laittaa, mistä heräilyt johtunevat, päikkäreillä ja öisin... =)
helpottuis oma olo, kun jotain tietää...
nyt arvelen vain että kaikki uusi tekeminen ja oppiminen tekee heräilyt, mutta eihän aina voi "oppimisiakaan" "syytellä"...
Välillä meni yöt ja päiväunet oikeestaan ihan mukavasti, mutta nyt... :(

no jaksamista kaikille muillekin jotka asian ja väsymyksen kanssa taistelevat.
 
Miskan äiskä
Meillä ainakin hampaat on yleisin syy, jonka takia unet menee poskelleen. Korvatulehdus voi olla myös yksi syy, mutta yleisin taitaa olla se, että näkee pahaa unta ja herää siihen.
 
Syitä voi olla moina. Hampaat oli meillä ainakin yleinen syy. Sit jos päivällä on ollut uutta ja jännää, niin sekin. Toisaalta vajaa 2v lapset alkavat nähdä "painajaisia" asioista, josko sekin vois vaikuttaa. Meillä neiti sanoikin vajaa pari vuotiaana että äiti paha uni oli. tarkotti vissiin rikkonaista edellisyötä!
 

Yhteistyössä