ristiäiset ja avioliittoon siunaaminen samalla kertaa

Hei! Laskettu aika lähestyy ja ristiäisiä olemme miettineet, sekä avioliiton siunaamista, jos pitäisimme ne samalla kertaa. Onko kenelläkään kokemusta tälläisistä yhdistelmä juhlista?? Ottaisin kokemuksia mielelläni vastaan??? KIITOS!
 
Meillä oli. Kirkossa oltiin, ensin oli avioliittoon siunaaminen ja sitten perään kastekaava. Paikalla oli ristiäisvieraat, muita ei kutsuttu. Oli oikein kiva tilaisuus! Niin ja kahvit tietty kotosalla.
 
Meidät vihittiin toisen lapsen ristiäisissä. Ensin oli vihkiminen ja sen jälkeen onnittelut ja sitten kaste jonka jälkeen ihan normaalit kakkukahvit. Ei mitään kummempaa ja juhlat kesti niinkun yleensä ristiäiset kestää.
 
Meillä oli myös.
Kotona järjestettiin tilaisuus, ensin oli vihkiminen ja sen jälkeen kaste.
Pieni lähipiiri oli paikalla.
ei kestänyt kauhea kauaa, kun papin kanssa katsottiin sopiva teksti mitä hän siinä juttelee.
sit kasteen jälkeen kahvit ja herkut =)
 
Me mentiin naimisiin ekan lapsen ristiäisissä. Eka vihkiminen sitten kaste. Juhlat ja tilaisuus oli meidän kesäasunnolla. Mukana ristiäisvieraat, ei kerrottu vihkimisestä etukäteen. Pienimuotoiset juhlat. Ei kestäny kovin kauaa. Sillei kuin ristiäiset normaalistikin kestäis.
 
Onnea perheenlisäyksellenne!

Ristiäiset ja avioliittoon siunaaminen onnistuvat samalla kertaa, siis yhdellä puheella =) Kun otat yhteyttä srk:aan ristiäisten järjestämiseksi, kerro myös tämä asia. Me sovimme ohjelmarungon kun pappi tuli käymään kotona ristiäisten tiimoilta, ja ihan hyvä tuli.

Aloitettiin ristiäisillä, nimenannon perään liitettiin avioliiton siunaaminen (lyhyt versio) ja lopuksi vielä ystävä piti puheen. Virret (2) valittiin niin, että alkuvirtenä oli ristiäisiin sopiva ja loppuvirtenä koko perheeseen liittyvä. Kesto ei ollut siis kuin viitisen minuuttia, no puheen kanssa ehkä kymmenen minuuttia normaalia kastekaavaa pidempi.

Naimisissa oltiin siis oltu jo tovi, ja ristiäisten aikaan oli sitäkin asiaa hyvä juhlistaa kun noita sukulaisia nyt väkisinkin piti paikalle kutsua :) Tarjoilut olivat perinteisiä kotijuhlatarjoiluita ja vieraat viipyivät sen perinteisen 30min-3h välisen ajan. Hyvin meni ja mukavaa oli, ja mummotkaan eivät enää ole näreissään salavihkimisestä :whistle:
 
RouvaSumppisuu
Alkuperäinen kirjoittaja henni82:
Me aateltiin pitää ihan kotona. Mies ei kuulu kirkkoon joten meille tulee ensin siviilivihkiminen ja sitten kastetilaisuudessa siunaaminen. Miten järjestitte juhlat?? Kestikö juhlat kauankin??

Kesäkuun alussa meidän vihittiin maistraatissa vain parin todistajan läsnäollessa. Vauva syntyi heinäkuun alussa :heart:. Mies ei kuulu kirkkoon. Ensi sunnuntaina meillä on kotona ristiäiset, ja samalla meidän avioliitto siunataan (saadaan suku tyytyväiseksi, kun eivät häihin päässeet :LOL: ). Ensin on kaste ja sitten tuo siunaus. Kaavoja on yhdistelty, joten koko ritiratirimpsussa ei varmastikaan mene kauhean kauaa. Kukaan ei oikein osaa laulaa, joten virretkin skipataan. Ja sitten päästään nauttimaan kaffesta ja kakuista :p .
 
Ihan uteliaisuuttani kyselen, että mitä teillä on sitten ollut päällä?

Me vielä harkitaan tätä asiaa, mutta jos mennään naimisiin, niin sitten ilman mitään meihin kohdistuvaa juhlintaa ja etukäteisilmoitusta. Eli ihan mitään kermakakkupuhvihiha-unelmaa ei varmaan ainakaan ;) Ja kun ne tissitkin pitäis olla toimintavalmiudessa aika helposti, jos imettäminen onnistuisi.
 
Nostelenpa tätä pinoa kun olis tarkoitus siunata avioliitto ristiäisissä sitten joskus marras-joulukuun tienoilla. Tilaisuus ajateltiin pitää kirkossa, kun heiltä saa vuokrattua myös juhlatilan.

Mites siis tuo pukeutuminen ihmisillä on ollut näissä tilaisuuksissa? Miehelle tietty musta puku, mut mites sit "morsian"? Onko valkoinen hääpuku liikaa vai pitäiskö tyytyä ihan vaan kunnon juhlapukuun?
 
Eiköhän tuo pukeutumisasia ole jokaisen omasta halusta kiinni. Saa kai sitä hääpuvun laittaa jos morsian haluaa =) Itsellä oli jo siviilivihkimisessä "hääpuku" joten saa nähdä mitä ristiäisiin laitan, se tuskin mahtuu päälle vielä silloin :D Meillä on kuitenkin häät jo perhepiirissä juhlittu joten me luultavasti keskitymme ihan vauvaan. Sitten on tietenkin ihan eri asia jos ei ole siviilivihkimistä alla.
 

Yhteistyössä