Ristipurenta

Viestiketju alueella 'Leikki-ikäiset' , aloittaja taustalla, 11.10.2006.

 1. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä sanottiin pojan 4v. hammastarkastuksessa että on ristipurentaa? Ja puolen vuoden päästä katotaan uudestaan miltä näyttää ja saattaa olla että joutuu laittamaan jonkinlaisen "vekottimen" suuhun jopa vuoden ajaksi!Kuulostaa hurjalle että näin pienelle jo laitetaan vaikka mikä ettei jos hyväksi on..Olisiko kokemuksia kenelläkään tällaisesta asiasta,kuinka lapsi kokenut ja suhtautunut?Miten näin pienelle yleensä saadaan se asennettua kun pelkkä hampaiden tarkastus on jo kamalaa!
   
  #1
 2. meillä

  meillä Vieras

  Samainen asia huomattiin jo alle 3-vuotiaana ja sitä on seurailtu 7 vuotta. Nyt vuoden sisään tulee sitten päätös, saako hammasraudat, kun pysyvät hampaat ovat tulleet.
   
  #2
 3. iltatähtien äippä

  iltatähtien äippä Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2004
  Viestejä:
  1 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  näip meilläkin kaikilla kolmella joilla on ristaria oikaastu, niin ne on ollu noin ekaluokkalaisia. Koje pannaan kitalekeen ja levittää ylähampaat vastaamaan oikein alahampaisiin.Kiinnitetään perimmäisiin poskihampaisiin.Homma ei satu missään vaiheessa, vaikka suu on kyllä alkuun arka kun on vieras esine siellä ja hampaat liikkuu hittaasti niin ikenet on arat.
  Muottien teko ennen kojeen suuhun asennusta on se kurjin homma kun suuhun pannaan sellanen movimuotti täynnä kipsin näköstä massaa johun hanpaat pitää sitte purra (yökkyyttää helposti kun menee niin perälle kurkkuun)
  Sitten kojetta levitetään noin kerran kk niin kauan kuin on tarpeen ja loppuaika noin vuosi on ylläpitoa että hampaat sitte pysyis oiken.Sellasta hyppäämistä hammaslääkärissä se on ja tahmeita sitkeitä karkkia ei saa syödä tai mitään kovaa mikä voi irrottaa kojeen paikaltaan.mutta ei meillä toi neiti jolla se nyt on suussa sitä edes muista kaikin ajoin että tottuu siihen aikas hyvin ja purenta kyllä kanattaa oikasta ettei tuu isompana kaikkia vaivoja niskakipua ym.
   
  #3
 4. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  meillä oli lapsella puoli vuotta tuo ristipurenta"koje" ja ihan hyvät kokemukset. Noin pienellä korjaantuu tosi äkkiä ja suht kivuttomasti. Ainut huono puoli oli että puolen vuoden aikana lähti irti ja uudelleenasennettiin 3 kertaa...
   
  #4
 5. piukkis

  piukkis Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän tytölle laitettiin koje ristipurennan hoitoa varten toukokuussa. Oli silloin reilu 4,5v. Hyvin saatiin laitettua ja hyvin on kontrollit menneet ja tulosta tullut. Koje on kiinteästi sementoitu suuhun ja meillä ainakin on pysynyt koko ajan ilman uudelleen sementointia.
   
  #5
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti