Ruokahaaste, viikko 41

[/URL][/IMG]

Butter chickeniä ja basmatiriisiä

350 g maustamattomia broilerin fileitä merisuolalla

1 rkl voita

puolikas isosta sipulista

2 valkosipulinkynttä

0,5 tl garam masalaa

0,5 tl juustokuminaa

0,5 tl inkiväärijauhetta

1 tl chiliä

½ pkt paseerattua tomaattia

1,5 rkl tomaattipyrettä

ripaus sokeria

1 dl ruokakermaa

Ruskista ensin broilerinfileet voissa. Siirrä ruskistuneet broilerit lautaselle ja siirrä hienonnetut sipulit ja valkosipulit pannulle. Kuullota niitä hetki ja lisää joukkoon mausteet. Kääntele hetki.

Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää tämän jälkeen joukkoon broilerit ja anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin 15-20 minnuutia.

Laita riisit kiehumaan kylmään veteen. Tarvitset kahdelle syöjälle noin 125 g basmatiriisiä ja 3 dl vettä. Riisit ovat valmiita noin 10 minuutissa.

Lisää voikanan joukkoon viimeiseksi ruokakerma. Kuumenna kerran vielä kiehuvaksi.
 
"vieras"
[/URL][/IMG]

Butter chickeniä ja basmatiriisiä

350 g maustamattomia broilerin fileitä merisuolalla

1 rkl voita

puolikas isosta sipulista

2 valkosipulinkynttä

0,5 tl garam masalaa

0,5 tl juustokuminaa

0,5 tl inkiväärijauhetta

1 tl chiliä

½ pkt paseerattua tomaattia

1,5 rkl tomaattipyrettä

ripaus sokeria

1 dl ruokakermaa

Ruskista ensin broilerinfileet voissa. Siirrä ruskistuneet broilerit lautaselle ja siirrä hienonnetut sipulit ja valkosipulit pannulle. Kuullota niitä hetki ja lisää joukkoon mausteet. Kääntele hetki.

Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää tämän jälkeen joukkoon broilerit ja anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin 15-20 minnuutia.

Laita riisit kiehumaan kylmään veteen. Tarvitset kahdelle syöjälle noin 125 g basmatiriisiä ja 3 dl vettä. Riisit ovat valmiita noin 10 minuutissa.

Lisää voikanan joukkoon viimeiseksi ruokakerma. Kuumenna kerran vielä kiehuvaksi.
Nams, tätä täytyy kokeilla!
 

Kuva otettu vasta seuraavana päivänä kun lämmitin itselleni jämät, aurajuustolla tuunattuna :p
Broileri pastapaistos
Ainekset:
400g broilersuikaleita
5dl Simpukkapastaa
Paprikaa, erivärisiä
2-4dl ruokakermaa (enemmän tulee mehukkaampaa mutta pienempikin määrä riittää)
Juustoraastetta
Mausteeksi laitoin tällä kertaa mustapippuria ja suolaa
Valmistus:
Keitä pasta melkein kypsäksi.
Ruskista broileri ja lisaa joukkoon kuutioidut paprikat.
Mausta broileri.
Sotke pasta ja broilerihässäkkä keskenään ja laita uunivuokaan.
Kaada kerma vuokaan.
Ripottele päälle juustoraaste.
Uuniin 200 astetta ja aikaa menee n. 30min.
 


Paistoon pannulla broileria, sipulia, paprikaa, munakoisoa (pitää itkettää eka) ja keräkaalia. Raastoon sekaan vähä inkivääriä, mausteeksi sipulijauhetta ja valkosipulista pippuriseosta. Loraus soijakastiketta. Lisukkeena munanuudeleita.
 

Tuorejuustotäytteiset broilerin rintafileet

1 pkt (3 kpl) broilerin rintafileitä
150g (3/4 pkt) Philadelphia-juustoa
muutama aurinkokuivattu tomaatti silputtuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
6 viipaletta pekonia
suolaa
pippuria

1. Sekoita tuorejuustoon silputut aurinkokuivatut tomaatit ja puristettu valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa terävällä veitsellä fileisiin syvä, kapea tasku. Täytä taskut tuorejuustoseoksella kapeakärkistä lusikkaa apuna käyttäen (minä käytin greippilusikkaa). Jos maltat jäähdyttää täytteen kunnolla tai laittaa sen hetkeksi pakkaseen, on täyttäminen helpompaa. Mausta täytetyt fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

3. Kääri täytetyt fileet pekoniviipaleisiin.
Paista kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin, kunnes pekoni ja näkyvissä oleva kanan pinta saavat hieman väriä.

4. Siirrä fileet uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Currykastike
25 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl vettä
0,5 dl maitoa/kermaa
1 rkl currya
0,5 tl kurkumaa
1 tl sinappia
0,5 tl mustapippuria rouheena
0,5 tl hunajaa
0,5-1 tl suolaa
1/4 lihaliemikuutiota
1 tl kanafondia

Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Lisää maito/kerma ja sekoita tasaiseksi, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
lisää mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia.

Fetajuustosalaatti
salaatti
tomaatti
kurkku
apetina feta (marinoitu valkosipuli, oliivi)
paprika
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä