Ajattelin nyt aloittaa tälläisen ketjun kähmyille kotikokeille, joilta ei allergiaruoan kokkaaminen tahdo onnistua. Itse kuulun edellä mainittuun ryhmään :wave: Toivottavaa siis olisi, jos joku kokenut osaisi hieman valaista ja antaa vinkkejä, mitä tehdä ja kuinka toimia. Itsellä nuo vauvasoseet (keitto ja muussaus) onnistuivat ihan kivasti. Homma menee mielestäni haastavaksi tässä vaiheessa, kun pitäisi tehdä "oikeaa" ruokaa.
Tähän voisi siis laittaa ihan niitä kaikista yksinkertaisimpiakin asioita ja hyviksi havaittuja reseptejä yms.
Itse kaipaisin apua erityisesti pariin eri ongelmaan:
1. Kastike. Kuinka saan tehtyä kastiketta? Meillä on rasva ja riisi ja maissi käy, mutta miten niistä saa kastiketta?
2. Miten maailmassa kukaan on onnistunut leipomaan mitään syömäkelpoista? Mulla alkaa olla huumorintaju kohta aika lopussa...Olen tehnyt sämpylöitä ja karjalanpiirakoita huonolla menestyksellä. Minun leipomani täytekakut ovat kivikovia ja pipareista kolmas satsi oli syötävää. Nyt kävin ostamassa Citymarketista täällä kehuttua Farinan leipäjauhoa, joskohan sillä onnistuisi!
3.Kiisseleiden tekeminen ilmeisesti on joskus mietityttänyt mutakin kuin minua. Meillä heikon marjatilanteen vuoksi ei niitä juuri tehdä, mutta hoksasin tänään, että pelkästä Maizenastakin voisi ilmeisesti yrittää tehdä kiisseliä lisäämällä vaniljasokeria sekaan...
4. Mitä teillä muilla syödään noin yleensä? Meillä ruokalistalla ovat aikasta usein lihapullat ja makaronilaatikko. Vähän vaihtelua olisi kiva saada, mutta miten :ashamed:
PS. Minulla on aina hieman epäselvää se, mitä voi korvata milläkin. Jos ohjeessa on perunajauho, voiko tilalle laittaa vaikka maissjauhoa jne.
Eli minä ja varmasti moni muu olisi todella kiitollinen, jos ketjuun innostuisi mukaan muutama kokeneempi kokkaaja
Tähän voisi siis laittaa ihan niitä kaikista yksinkertaisimpiakin asioita ja hyviksi havaittuja reseptejä yms.
Itse kaipaisin apua erityisesti pariin eri ongelmaan:
1. Kastike. Kuinka saan tehtyä kastiketta? Meillä on rasva ja riisi ja maissi käy, mutta miten niistä saa kastiketta?
2. Miten maailmassa kukaan on onnistunut leipomaan mitään syömäkelpoista? Mulla alkaa olla huumorintaju kohta aika lopussa...Olen tehnyt sämpylöitä ja karjalanpiirakoita huonolla menestyksellä. Minun leipomani täytekakut ovat kivikovia ja pipareista kolmas satsi oli syötävää. Nyt kävin ostamassa Citymarketista täällä kehuttua Farinan leipäjauhoa, joskohan sillä onnistuisi!
3.Kiisseleiden tekeminen ilmeisesti on joskus mietityttänyt mutakin kuin minua. Meillä heikon marjatilanteen vuoksi ei niitä juuri tehdä, mutta hoksasin tänään, että pelkästä Maizenastakin voisi ilmeisesti yrittää tehdä kiisseliä lisäämällä vaniljasokeria sekaan...
4. Mitä teillä muilla syödään noin yleensä? Meillä ruokalistalla ovat aikasta usein lihapullat ja makaronilaatikko. Vähän vaihtelua olisi kiva saada, mutta miten :ashamed:
PS. Minulla on aina hieman epäselvää se, mitä voi korvata milläkin. Jos ohjeessa on perunajauho, voiko tilalle laittaa vaikka maissjauhoa jne.
Eli minä ja varmasti moni muu olisi todella kiitollinen, jos ketjuun innostuisi mukaan muutama kokeneempi kokkaaja