rv 34-35 synnyttäneet

  • Viestiketjun aloittaja totu
  • Ensimmäinen viesti
+
meillä syntyi 37+0 mutta lääkärien mielestä paljon nuorempi vauva eli viikoista ei oltu ihan varmoja.. kuulemma käyttäytyi kuin 34-35 viikkonen ja viikko oltiin sairaalassa. paino oli 2.6kg ja sinilapmpun alla. sekä sokereita katottiin ja syömistä, koska se oli hieman hakusessa, mutta oppi kuin oppikin syömään.
 
Martta
TYttö syntyi rv 34+0, 2260 g, 42 cm. Viikko sairaalassa, yksi vuorokausi sinivaloa keltaisuuden vuoksi. Pullosta alkoi syödä pikkuhiljaa, sitten loppuvaiheessa kokeiltiin myös imetystä. Mitään erityisiä ongelmia ei ollut, kehitystä tosin seurattiin korjatun iän mukaan alkuun, keskostippoja piti antaa myös.
 
Alkuperäinen kirjoittaja totu:
Millaisia ongelmia on ollut vauvojen kanssa syntymän jälkeen? Minkä kokoisia vauvoja? Entäs, kuinka kauan olette joutuneet olemaan sairaalassa?
*lapsivedet alkoivat tihkumaan vko ennen synnytystä, joten minut otettiin osastolle ja ehdin saada vauvan keuhkoja vahvistavat kortisonipiikit x2. Kun vauva syntyi, niin ei ongelmia hengityksen kanssa.
*tulehdusarvot ehtivät kuitenkin synnytyspäivänä nousta korkealle, joten tipan kanssa synnytin (eli nopeutettiin tahtia...) vauva ehti kuitenkin saada pöpön omiin keuhkoihin-> antibioottitippa päähän, jota sai 4vrk.
*paino oli 2200 ja pituus 46cm
*myös bilirubiinit kohosivat "verenvaihto" lukemiin...hoitavan lääkärin päätös oli kuitenkin gammaglobuliinihoito, jota sai 1½vrk ja arvot laskuun.
* sairaalassa vauva oli kaikkiaan 16vrk
*itse olisin päässyt kotiin jo 1vrk jälkeen, mutta en suostunut lähtemään....(3.lapsi)
*meillä kotiinlähtökriteerinä oli, että jaksaa syödä x määrän tuttipullosta

Nyt pieni mies on 4v ja terve poika=) vaikkakin pienikokoinen ikäisekseen
 

Yhteistyössä