rv 7+5, ei sikiökaikua

  • Viestiketjun aloittaja "suru"
  • Ensimmäinen viesti
"suru"
Kävin eilen yksityisellä varhaisraskauden ultrassa, koska aikaisempi kokemus keskenmenosta kummitteli mielessä. Viikkoja piti olla ultraushetkellä kasassa 7+5, raskausoireet (pahoinvointi, hajuherkkyys, rintojen arkuus, väsymys, turvotus) voimakkaat ja muutenkin itsellä oli sellainen fiilis, että tällä kertaa kaikki on hyvin ja meille on tosiaankin syntymässä kauan odotettu vauva. <3

Lääkäri teki ultran alakautta. Pitkän ja piinaavan hiljaisuuden jälkeen totesi, että ei saa sikiökaikua. Ultrassa näkyi pelkkä raskauspussi ja ruskuaispussi. Ymmärtääkseni näillä viikoilla sikiön pitäisi näkyä selvästi ja sykekin löytyä? Lääkäri totesi raskauden olevan suurella todennäköisyydellä tuulimunaraskaus ja antoi lähetteen naistenpolille viikon päähän, jotta tilanne voidaan vielä tarkistaa ja aloittaa lääkkeellinen tyhjennys.

Lääkäri antoi pienenpienen toivonkipinän, että hedelmöittyminen on voinut tapahtunut oletettua myöhemmin. En tiedä miten sellainen voisi olla mahdollista? Osaako joku laskea voisiko olla mahdollista? Itse olen todella huono näissä. Viimeiset kuukautiset alkoivat 15.1. Kierto 28 päivää. Raskaustesti näytti roskisplussan 19.2. ja 22.2. selkeän plussan.

Olo on surun murtama ja epätietoisuus raastaa. Lääkkeellinen tyhennys oli edellisellä kerralla niin karmea kokemus, että seuraavaan vuoteen en halunnut edes yrittää enää lasta. Aika kuitenkin kultasi muistot ja viimeinen vuosi on annettu vauvalle mahdollisuus. Nyt kun viimein tärppäsi, tässä sitä taas ollaan. :(
 
"Maddi"
Hei! Voi että kun kurja tilanne... :( Otan osaa! Mä varmaan asennoituisin niin että oikeinpa se varmaan näki mut varmistus vielä sit naistenpolilla. Netissä on noita laskureita mut kyllähän noilla viikoilla luulis jo jotain näkyvän. Sydänkin taitaa jo sykkiä pienillä tuossa vaiheessa. Kovasti voimia miten nyt käykin!
 
Vierass
Sinulla ei siis tietoa ovulaatiosta?
Myöhään on tuo plussa tullut jos kierto normisti 28 päivää ja nyt 35. kiertopäivä vasta antoi haamun ja plussan myöhemmin, joten vahvistumista kuitenkin ollut. Voisi siis todellakin olla kyse myöhäisestä ovulaatiosta ja sitä myötä raskaus ei olisi niin pitkällä kuin kierron alusta laskettuna voisi olettaa.
On hyvä, että viikon päästä tarkistetaan ultrassa vielä, en itse menettäisi vielä kokonaan toivoa :)
 
Hei!

Jos raskauden kestossa ei ole epävarmuutta, eli kuukautisista tai positiivisesta ovulaatiotestistä laskien viikkoja oli eilen tuo 7+5, niin kohdussa olisi pitänyt sikiöpussin sisällä näkyä noin 15 mm kokoinen sikiö ja selkeä sydämen syke. Jos siellä näkyi vain sikiöpussi ja ruskuaispussi niin todennäköinen selitys on tuulimunaraskaus. Toinen vaihtoehto olisi, että raskaus on alkanut noin 2 viikkoa myöhemmin, eli että se olisi eilen ollut 6 viikkoa tai hieman vajaa.

Kuukautisista tuo lähes 8 viikko pitää paikkaansa, raskaustesteistä lukien se olisi voinut olla korkeintaan viikon jäljessä mutta ei kahta viikkoa. Viikon kuluttua ultrassa asia sitten varmistuu, mutta kovin paljoa toivoa valitettavasti noilla tiedoilla uskaltaisi antaa. Voimia jaksamiseen!

Niklas Simberg
erikoislääkäri
Dextra Lapsettomuusklinikka
 

Yhteistyössä