Saako esimies muutella työvuorolistoja kysymättä työntekijän suostumusta?!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja duunari, 19.08.2012.

 1. duunari

  duunari Vieras

  Eli meillä uusi työvuorolista ilmaantuu seinälle aina aivan liian myöhään, (sunnuntaisin joutuu usein kyselemään että onkos mulla maanantaina töitä...), lyijykynällä kirjoitettuna ja listan yläreunaan on esimies kirjoittanut että "muutokset mahdollisia". Näitä muutoksia sitten ilmaantuu usein päivän-kahden varoajalla, lyijykynällä kirjoitettu työvuoro pyyhitään yli ja kirjoitetaan uusiksi ja esimies lähettää tekstiviestin että "katso työvuorolistasta muutokset". Saako näin tehdä?!? Onpa tapahtunut näin että jäin viettämään tiistaina työvuoron jälkeen kahden päivän vapaita, ja myöhään tiistai-iltana tuli puhelinsoitto esimieheltä että "asia on nyt näin että vapaapäivät on peruttu. Tule huomenna töihin klo 8". Ja joo, tiedän että olen lammas kun suostun tällaiseen, mutta nyt alkaa olla mitta täynnä, onko tuo enää edes laillista?
   
  #1
 2. lucifer

  lucifer Vieras

  ei saa, paitsi jos on sairastapauksia mutta silloinkin on kysyttävä suostumus
   
  #2
 3. "joopa"

  "joopa" Vieras

  jos sulla on vapaa ja ei ole ketään muuta tuuraamaan kun sinä niin käsittääkseni sun pitäis saada "hälytys"lisää palkkaa siltä päivältä, myöskään lsitejen muutteleminen ilman suostumusta on perseestä ota yhteyttä liittoon tai lähe menemään
   
  #3
 4. ansarikukka

  ansarikukka Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2011
  Viestejä:
  7 107
  Saadut tykkäykset:
  2
  No ei saa, mutta TES varmaan selventää parhaiten alasi käytännön. Mutta esim. matkailualalla kielletään lyijykynän käyttö työvuorolistoissa.
   
  #4
 5. "vieras"

  "vieras" Vieras

  En tiiä teidän alan tessistä, mutta ainakaan kaupan alalla ei noin voi tehdä.
  Muutoksiin on oltava työntekijän suostumus ja paikkaansa pitävät listat oltava aina 4viikkoa eteenpäin tiedossa ja niitä ei muutella kun ne esille laitettu.
   
  #5
 6. sh

  sh Vieras

  Meillä ei voi tehdä! Muutoksiin on kysyttävä lupa ja nopeista muutoksista maksetaan tilanteesta riippuen jonkin suuruinen hälytysraha.
   
  #6
 7. "tarmari"

  "tarmari" Vieras

  Ei saa muutella kysymättä, lisäksi työvuoroja pitäillä ainakin kuluva ja seuraava viikko. Ota yhteys liittoon, turha ruveta yksin asiasta taistelemaan.
   
  #7
 8. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  No eihän tuo voi olla oikein. Heti yhteyttä johonkin luottamusmieheen.
   
  #8
 9. Aurinkoisia ajatuksia

  Aurinkoisia ajatuksia Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  1 547
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, lyijykynällä ei tehdä mitään merkintöjä listoihin puhumattakaan siitä, että muutoksiin ei edes kysytä työntekijän suostumusta. Ainakin Kvtesin mukaan työvuorot on oltava työntekijän tiedossa 3 viikkoa aiemmin.
   
  #9
 10. "tarmari"

  "tarmari" Vieras

  [QUOTE="tarmari";26942494]Ei saa muutella kysymättä, lisäksi työvuoroja pitäillä ainakin kuluva ja seuraava viikko. Ota yhteys liittoon, turha ruveta yksin asiasta taistelemaan.[/QUOTE]

  Siis sanomani piti: työvuoroja pitää olla esillä ainakin kuluva ja seuraava viikko.
   
  #10
 11. riiviöiden äiti

  riiviöiden äiti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2006
  Viestejä:
  5 174
  Saadut tykkäykset:
  12
  Työvuorot pitää olla saatavilla viikkoa ennen kuin uudet listat alkavat, ja ne ovat pitävät (eli neuvottelemalla yhteistyössä voidaan muuttaa).
   
  #11
 12. goddess

  goddess Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  0
  En usko että on ihan laillista.. Kyllähän nyt työntekijältä pitää ensin kysyä ja tuo vapaapäivien peruminen niin olisithan voinut olla vaikka laivassa kohti tukholmaa menossa... soita liittoon
   
  #12
 13. duunari

  duunari Vieras

  Näin arvelinkin että ei ole laillista. Katsoin äsken Pam:in tesistä, jota työpaikkani noudattaa, että esillä olevia listoja ei saa muuttaa ilman työntekijän suostumusta. Tarttee ottaa asia puheeksi huomenna työmaalla...
   
  #13
 14. "lilli"

  "lilli" Vieras

  ENSIN YHTEYS LIITTOON/LUOTTAMUSMIEHEEN!!!!!

  Tekevät tarkistuksen työpaikallesi ja esimiehesi saa varoituksen jos pykäliä rikottu. muuten sama meno vaan jatkuu ja saat paskat niskaasi.
   
  #14
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti