Saako pph julkaista kuvia lapsiryhmästään FB:ssa?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Olen siis lapseni pph:n "kaveri" FB:ssa ja tämän tästä pph julkaisee ryhmän toiminnasta kuvia FB:ssa. Onkohan tämä laillista? Mitään erikoista kuvissa ei ole paitsi mukana kuvia lapsista uima-asuissaan ja paljain pepuin kesällä uima-altaalla... Joku pedo vois saada niistä kiksejä. Mitä mieltä olette asiasta vai olenko vain nipottaja?
 
"popo"
Kuulostaa todella omituiselta. Mä en kyllä tykkäisi ollenkaan :/ muutenkaan en julkaisisi kuvia missä lapset uikkareissa tai varsinkaan paljas peppuina. Siis todella oudolta kuulostaa ja epäammattimaiselta..
 
"entinen"
Pph on vaitiolovelvollinen joten tuskinpa saa kertoa lasten puuhista edes kuvin, ja varmastikaan ei saa julkaista kuvia toisten lapsista, voi hyvää päivää. Nettiin laitetut kuvat on siellä aina.
 
[QUOTE="hmm";22790155]Mut jos kuvat on otettu julkisella paikalla ihmisryhmästä niin eikös niitä silloin saa julkaista, sama joku lehtikuva tms. En kyllä tykkäis yhtään moisesta.[/QUOTE]

On kuitenkin eri asia julkaista julkisella paikalla otettuja kuvia "eikenestäkään" kuin omista hoitolapsista. En hyväksyisi. Pitää olla lupa kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen.
 
"hmm"
On kuitenkin eri asia julkaista julkisella paikalla otettuja kuvia "eikenestäkään" kuin omista hoitolapsista. En hyväksyisi. Pitää olla lupa kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen.
Niin, siis ehdottomasti mielestäni pitäis kysyä lupa julkaisemiseen vanhemmilta, jos lapset ovat kuvasta tunnistettavissa, mutta mikään laki ei kuitenkaan kiellä tätä jos kuva on otettu julkisella paikalla useammasta henkilöstä. Tökeröä toimintaa on pphlta kyllä. Eikö hänelle kannattaisi tästä ystävällisesti huomauttaa jos kerran olette FB-ystäviä?
 
huh,
[QUOTE="jeps";22788673]Jos lapsia ei voi tunnistaa kuvasta(kasvot ei näy tms) niin kuvia saa julkaista, muttei muuten ilman lupaa.[/QUOTE]

Eli siis kuvan pepusta vois laittaa??!! kuhan vaan ei naama näy!!??
 
artikkeli
Fiksu artikkeli kuvaamisesta
http://www.nikkemedia.fi/ivailu/sivut_ex/fotopykalat.pdf

Ei, paljaasta pepusta ei saa laittaa, mutta ihmisestä uikkareissa saa, ei saa kuitenkaan olla halventava tai harhaanjohtava tms.
 
"vieras"
No ei todellakaan. Päiväkodin(kaupungin) lupa-lapussa pyydetään ainakin lupa ainoastaan päiväkodissa otettavista ja julkaistavista(esim kasvunkansiot, seinälle yms) kuvista. Kaikki mikä menee ulos pk:sta niin pitää kysyä erikseen!
 

Yhteistyössä