saako teidän taaperot kielen ylähuulelle?

  • Viestiketjun aloittaja ei onnistu
  • Ensimmäinen viesti
ei onnistu
Saako teidän taaperot 1,5v kielen ylähuulelle jos pyydätte?

meillä ei saa, mietin että onko se kielijänne liian tiukka? poika saa kielen vaan alaspäin laitettua. kielen alla näyttää olevan pikkuinen jänne, mutta onko sellainen kaikilla? sanojakaan ei vielä tule oikein, hyvin epäselvää höpötystä.
 
aappee
no meillä on kyllä vaikeuksia karkeiden ruokien kanssa eikä imetyskään onnistunut, jotenkin musta tuntuu että tällä olisi kireä kielijänne. kun kielen alla näkyy sellainen kireä jänne, itsellä sellaista ei ole.

mikä lääkäri olis jolle kannattas varata aikaa joka vois asian tarkistaa? pelkään vaan että tää vaikuttaa puhumisen opetteluun ja ruokailuun. pojalla on ylähuulessakin iso jänne, aivan keskeltä ikeniä lähtee.

onko korva-kurkkulääkäri oikea paikka? neuvolan terkkari on yhtä tyhjän kanssa aina.
 
aaapeee
no hänellä on siis niin alhaalta jänne että etuhampaiden välissä on tosi iso rako. hampaat ei mahdu yhteen koska siinä välissä on paksu jänne, ja pelkään siis että vastaava on myös kielen alla. vaikea kielen alta kunnolla katsoa..
 
"mievain"
Vuoden ikäinen saa, tosin ei tee sitä pyytämällä tietenkään :D Osaa myös tunkea sitä ties kuin pitkälle ulos suustaan, sekä laittaa sen hampaiden väliin vinottain, "pystyyn".
 
"vieras"
koittakaa pelleillä peilin edessä, jos se matkimalla osais paremmin kuin pyytämällä. kieli on 'herttamainen' jos kielijänne on kunnolla kireä, eli kun työntää kielen ulos suusta niin jänne vettää kielen etureunaan vaon, kuin sydämen yläosan.
monellahan kireä kielijänne leikataan vasta jos r-äännettä ei tuu kuusvuotiaana, joten en usko että lievästi kireä jänne kauheasti puhetta haittaa.

korva nenä kurkkutautilääkärille voi mennä.
 
"vieras"
Jos ei neuvolassa mitään osata/haluta asialle tehdä,niin mä soittaisin esim PikkuJättiin ja selittäisin asian,ne osaa ohjata oikealle lääkärille.

Nyt en muista millä lääkärillä kävi (tai mitä kautta sinne pääsi),mutta kaverin lapselta tuo kielijänne nipsaistiin muistaakseni syömisongelmien takia. Itseltäni on myös nipsastu,muistaakseni 7-vuotiaana puheterapian "kautta" (kävin puheterapiassa kun en oppinu sanomaan r-kirjainta,ja syyksi selvisi tuo kielijänne).

Se toimenpide on tosi yksinkertanen ja nopea,ja pienillä lapsilla ei kuulemma välttämättä tule edes verta.. Oon kuullu että jossain (jenkeissä?) leikattais jo ihan vauvana jos ei imetys meinaa alkaa onnistua..
 

Yhteistyössä