saako teillä sipsit, karkit ja keksit ym olla rauhassa lapsilta?

  • Viestiketjun aloittaja äiti
  • Ensimmäinen viesti
airiin
meillä kysyy vielä 14 veekin lupaa keksin ottoon. meillä on aina keksejä kulhossa näkösällä, mutta eivät siis ota ilman lupaa. siskon pennut kyllä otti ja söivät kaikki, kun eivät raukat koskaan kotonaan saa, sisko syö lapsilta salaa karkkia, mikä on minusta outoa. meillä ei tartte jemmata, koska jos on karkkia, kaikki saa, jotta ei tartte kerjätä kylässä.
 
Keittiönoita
Jääkaapin vihannesloota on oiva piilopaikka teini-ikäiseltä pojalta. Mutta meillä kyllä saattaa tuo 16 v kiljaista, että MIKSI KAAKAO ON ASTIAKAAPISSA?

Sipsejä, karkkeja ja keksejä ostan vauin silloin, kun on jonkun nimpparit tai synttärit ja ne menee sitten samana päivänä. Mutta olen pistänyt kotitekoisen vaniljajätskin päälle lapun "kukkakaalisose" :LOL:
 
tossuliini
Kyllä meillä saa olla karkit, sipsit ja keksit rauhassa neidiltä mutta äidiltä saa olla koska en syö kaksia ensiksi mainittuja ollenkaan ja keksejäkin harvemmin. Neiti ylihuomenna 11 v niin annan kyllä syödä jos niitä on, miksi niitä sitten kotia ostetaan jos ei lapset niitä saisi ottaa ja pitäisi joka asiasta kysyä lupa tai että mun pitäisi koko ajan niitä olla antamassa? Meillä neiti ottaa ite jos tietää että niitä on mutta ei ennen ruokaa.
 
ihmettelen
Miksi lapsilta pitäisi sitten ylipäätään piilottaa herkkuja, siis hyvänen aika. Jos on niin paha tuo herkkuongelma joillakin, niin voi suoraan jättää ostamatta, niin simppeliä. Ja lapsille voisi puhua, että liiallisesta herkkujen syönnistä tulee terveyshaittoja jne. Ja keksit, karkit ja sipsit kuuluvat lapsille yhtä paljon kun vanhemmilekin. Tämä koko asia on vain ja ainostaan kontrolliasia, että osaavatko aikuiset kontrolloida lastensa herkkujen syöntiä. Ihmettelen suuresti, miksi jotkut lapset saavat syödä karkkeja jne vain juhlilla, minusta karkkipäiväidea on paras keino kontrolloida lastensa herkkujen käyttöä.
 
juu mutta se on myös ikä-asia
mutta olen sitä mieltä ettei nuoremmilekaan pitäisi tarjota karkkia. Puhuin äsken esim. 5- vuotiaasta eteenpäin, mutta täytyy myös ottaa herkkujen määrä, energiamäärä jne huomioon, että se pysyy tasapainossa lapsen liikunnan kanssa.
 
Jaa, en tiiä, kun meillä ei ole mitään herkkujemmaa kotona. Jos herkutellaan, herkutellaan sit ruuan jälkeen joskus mitä jaksaa.

*en ikänä oo tajunnut mitään karkkipiiloja ja sipsijemmoja, nehän vasta lasta kiinnostaakin kiellettyinä paikkoina ja vanhemmat huijaa itseään*
 

Yhteistyössä