saanko erittäin erittäin tyhmän kysymyksen esittää??

voiko synnytysrairaalan valita??
eli siis jos oikeesti olisikin määrä synnyttää toisessa sairaalassa missä myös tapahtuisi synnytyksen käynnistäminen..

niin voiko mä sanoa että haluisin synnytyksen ja käynnistyksen tapahtuvan toisessa sairaalassa esim 300km päässä??
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja mymmy myy:
eli millaisia kuluja siitä koituisi??
Siitä on sen verran aikaa että en muista, olisiko ollut joku 30e/päivä ja tietty matkakulut ja joku ulkopaikkakuntalaisen polikliniikka maksu.
Ihan samat kulut kun jos sattuisit olemaan reissussa ja joudut siksi toiselle puolelle synnyttämään vaikka ei olisi tarkoitus.
Meillä tosiaan TYKSissä synnyttäminen on "ilmaista" eli siitä tyks laskuttaa kuntaa = kunnan päättäjät on keksinyt että näin syntyvyys nousee.

Just joo sehän onkin lasten hakkimisessa se kynnys kulu, synnytyssairaalan maksu ;)
 
vieras
No ei varmaan ketään synnyttäjää tosi paikan tullen ovelta käännytetä.

Mutta yleisesti, kunta, missä asut, ostaa palvelut yleensä kuntayhtymän /sairaanhoitopiirin sairaalasta. Jos sairaanhoitopiirissä useita synnytyssairaaloita, ei kai sinänsä väliä, missä niistä synnyttää. Jos haluamasi sairaala on ns. toisen sairaanhoitopiirin sairaala, täytyy sinun kunnastasi kysyä, saatko maksusitoumuksen siihen sairaalaan.
 
Minä kävin synnyttämässä esikoisen KYS:issä henkilökohtaisista syistä. Ja siihen tarvittiin maksusitoomus EKKS:stä ja "lupa" joltain isolta kiholta..en muista oliko ihan koko sairaalan johtoa vaiko sieltä synnärin puolelta... Mutta siis itselle ei koitunut muuta kun vähän ylimääräistä vaivaa ja ihan normaali sairaalamaksut. Niin ja tosiaan piti hyvät perustelut olla sairaalan "vaihtamiselle"....
 

Yhteistyössä