Saatteko palkkaa sairaslomapäiviltä jos lapsi sairaana?

  • Viestiketjun aloittaja Justiinax harmaana
  • Ensimmäinen viesti
Kolmelta päivältä automaatisesti. Yleensä hankin sairaslomalapun, mutta on esimies hyväksynyt myös ilmankin. Jos loma jatkuu enemmän on se palkatonta, jos en voi osoittaa, että muuta mahdollisuutta lapsen hoitamiseen ei ole, esim. mies ei voi tulla reissusta kotiin kesken viikon. Tällöin palkka tulee isommalta ajalta.

Vanhempain illassa tarhassa, sain sellaisen tiedon, että tarhakin voi kirjoittaa sairaslomalapun, ainakin siinä tapauksessa ,että joutuu hakemaan lapsen kesken päivän pois tarhasta. Tarhan johtatar kertoi tästä ja sanoi, että vuosien aikana on ollut vain yksi työnantaja joka ei tarhasta kirjoitettua lappua ollut hyväksynyt. Kannattaa kokeilla, ettei oksentavan lapsen kanssa tarvitsi lähteä jonottamaan lääkäriin.
 
kolmenäiti
Tietääkö kukaan saako sitä palkallista vapaata lapsen sairastaessa niin, että esim kolmen kanssa kaikki yleensä sairastuu vuoronperään ja peräjälkeen, niin koskeeko se sääntö että 3 päivää per lapsi? Olisin tiedosta erittäin kiitollinen!
 
Voi kun saisikin rahaa lapsen sairastelun takia.... kaupungilla minäkin töissä... Mutta kun perhepäivähoitajille ei makseta sairausajan palkkaa oman sairaan lapsen hoidosta... aivan sama vaikka olisi minkälaiset lääkärin tai hoitajan todistukset.
 
archie
Itse ollen kunnalla töissä (virassa oleva) ja periaatteessa saisin jäädä palkallisena hoitamaan sairasta lasta MUTTA kun isäntä on maatalousyrittäjä niin hänen katsotaan työskentelevän kotona ja voivan hoitaa sairaan lapsen siinä omien töittensä ohella. Kaikkitietävät lakien laatijat näet omassa viisaudessaan kuvittelevat että oksenteleva, kuumeinen lapsi otetaan noin vain navettaan tai traktorin koppiin. Ne eläimet kun on joka tapauksessa hoidettava, eivät ne pysty odottamaan että "emäntä" tulee töistä kotiin työajan päädyttyä hoitamaan sairasta lasta.
 
Meillä työnantajan maksaa palkan kolmelta päivältä, mutta sen jälkeen palkatonta siinäkin tapauksessa, että mies on hoitanut aiemmin esim. kolme päivää saman sairauden aikana.
Pitkäaikaisemman sairauden aikana, ei kuulemma ole enää yllättävää eli pitäisi pystyä järjestämään hoito jotenkin muutoinkin. Rokottaa rahallisesti aikalailla perheessä vaikkapa vesirokon sattuessa. Eli työnantajalta ei oikeasti tule kiitosta siitä, että kumpikin hoitaa lapsia tasapuolisesti, kummallakin eri työnantaja.
 

Yhteistyössä