Saavatko alakouluikäiset lapsesi joka päivä 2 lämmintä ateriaa?

  • Viestiketjun aloittaja v ie ra s
  • Ensimmäinen viesti
v ie ra s
Koulussahan ruoka tietysti tarjotaan, mutta onko oikeasti perheitä, joissa ei enää päivällistä tarjota? Korvataan välipaloilla? Ja mitä yleensä teette iltaisin ruoaksi? Ihan kunnon liharuokaa/kana/kalaa vai jotain valmista ja nopeaa?
 
"Jenis"
Tehdään lämmin ruoka myös kotona, ja ns. oikeaa ruokaa eikä eineksiä. Ei toki joka ilta alusta asti tehdä, vaan syödään edellisenä päivänä valmistettua tai pakasteeseen tehtyä esim. kastiketta, johon ei tarvi keittää kuin potut/pasta/riisi/juurekset kaveriksi.
 
aa pee
Ja meillä tosiaan lukiolainenkin odottaa, että illalla vielä ruoka. Teen paljon keittoja ja laatikkoruokia, joten niitä sitten lämmitetään. Eineksiä hyvin harvoin. Munakasta ja salaatteja joskus patongin kera.
 
Meillä myös kaksi lämmintä ateriaa arkisin. Viikonloppuisin ja lomilla mennään usein yhdellä lämpimällä.. Lounaaksi jotain aamupalan ja lounaan välimaastosta.. Tai retkievästä.

Arkisin kyllä kaikki lapset odottavat saavansa lämpimän kunnollisen ruoan kotonakin. Eikä eineksiä. Vaan "oman äidin tekemää" ruokaa ;)

Oikeasti ruoka valmistuu nopeastikin. Vaikka itse tekeekin.
 
"viivikka"
Joka päivä tehdään toinen lämmin ruoka koulun jälkeen. Ensiksikin miehellä fyysinen työ ja perheessä kolme teiniä joista kaksi urheilee ja koululaisia ja päiväkotilaisia joilla myös on nälkä päivän jälkeen. Ellei olisi toista lämmintä ruokaa talo olisi täynnä äkäisiä ihmisiä ja toisaalta ruokalasku kasvaisi kovasti, koska jääkaappi/leipävarasto kuluisi varmaan illan aikana. Halvempaa ja järkevämpää tehdä laatikkoruokaa tai keittoa tms iso annos valmiiksi. Lomilla kun nukkuvat pidempään jne saattaa olla että mennään yhdellä lämpimällä aterialla, silloin tavallaan aamupalan korvaa esim runsaampi aamiainen ja päivällinen tulee myöhemmin tai "lounas" syödään niin myöhään että korvaa toisen lämpimän ruuan ja iltapala taas voi olla puuroineen jne runsaampi kuin tavallisesti. En halua pihistellä kasvavien lasten ruuista, mutta pyritään syömään aika terveellistä kotiruokaa. Meillä syödään 2 lämpimän aterian lisäksi tavallisesti aika pienet aamiaiset ja iltapalat, välipaloja ei lainkaan tai korkeintaan joku hedelmä tms.
 
öåölpok
Kyllä ekaluokkalinen on tottunut että koulun ja kerhon jäleen saa lämpimän aterian. Teen ruokaa aina enemmän ja pakastan. Meillä ei aikuiset syö illalla enää lämmintä ruokaa vaan jotain välipalaa.
 
milski
Kyllä saa. Arkisin lounas koulussa ja päivällinen kotona, viikonloppuisin molemmat tietysti kotona. Kyllä kasvavalle lapselle tekee hyvää saada kaksi kunnon ateriaa päivässä.
 
"mie"
Tottakai. Mä liputan tasaisen ruokarytmin nimiin niin terveydellisistä kuin painonhallinnallisista syistä. Ja haluan tämän opettaa lapsille. Kaksi kunnon ruokaa, aamu-, väli- ja iltapala. Eipä tule välissä nälkä.
 

Yhteistyössä