Porkkanasämpylät
Ainekset:
1,5 - 2 dl porkkanaraastetta
2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa (puoli palaa)
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 dl ruisjauhoja
3,5 dl Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Ohje:
Raasta porkkanat ja pane raaste kulhoon.
Mittaa joukkoon kädenlämpöinen vesi.
Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola ja sokeri sekä ruisjauhot.
Sekoita ja lisää vehnäjauhot.
Sekoita (alusta) taikinaa, kunnes se on sitkeää ja irtoaa käsisätää ja kulhon reunoista.
Lisää öljy ja jatka sekoittamista, kunnes rasva on tasaisesti taikinassa.
Peitä taikina paperipyyhkeellä ja nosta kulho lämoimään veteen esim. pesualtaaseen. Anna taikinan kohota 40 minuuttia.
Leivo taikinasta 9 - 10 sämpylää leivinpaperille pellille.
Kohota sämpylöitä vielä noin 15 minuuttia ja paista uunin keskiosassa 220 °C lämmössä noin 12 minuuttia.