Saku nerot hoi!

Minkä ikäisenä saksanpaimenkoiran lonkat ja kyynärät pitäisi kuvauttaa ja paljonko se maksaa? Mikä tulos on hyvä lonkissa entä kyynärissä? Olisiko jollain antaa taulukkoa tai muuta vastaavaa lonkkien tuloksista? Onko saksanpaimenkoiran värityksellä sen käytön tai näytön kanssa merkitystä? Kumpaa suosittelette : harmaata vai mustaa ruskein merkein?
 
Väritys ei kerro yhtään mitään koiran käyttötarkoituksesta, tosin yleensä käyttösaku on harmaa ja näyttelykoira on musta ruskein merkein, mutta näin ei todellakaan ole aina.
En voi suositella varsinaisesti kumpaakaan kun en tieedä millaista koiraa haette, mutta sen voin sanoa että en heti ensimmäisenä suosittele kenellekään näyttelysakua. Sillä käyttis on YLEENSÄ terverakenteisempi mutta aktiivinen kun taas näyttelysaku on YLEENSÄ sairaampi rakenteeltaan ja luonteeltaan heikompi.
Kummastakin linjasta koiraa valitessa saa olla tarkkana ja ottaa selvää kasvattajasta, mutta näyttösakun hankkiessa voi olla melko varma että saa luiskaperäisen koiran.
Suosittelen ottamaan yhteyttä kasvattajiin, joiden koirat ovat suoraselkäisiä ja testattu hyvin tuloksin :)
Lonkissa hyvä tulos on A ja kyynärissä 0
 
Viralliset lonkkakuvat suoritetaan aikaisintaan 12kk iässä, mutta suotavaa olisi odottaa kunnes kasvuikä on kokonaan ohi, joillain roduilla PEVISAn mukaan kuvat otetaankin vasta 18kk iässä.
Kyynärissä sama homma.

Lonkkien tulkintaasteikko menee tosiaan A-E
Kyynärissä asteikko on 0-3
Eli A/A ja 0/0 tulokset on priimaa.

Sakuilla kyllä keskittyisin myös rangan kuntoon, ei välttämättä täydy kuvauttaa jos ei oireile selkäänsä, mutta noillakin esiintyy spondyloosia ja silloittumista.
 

Yhteistyössä