Seksitön parisuhde?

Olemme avomieheni kanssa oltu yli kymmenen vuotta yhdessä ja elämä sujuu muuten hyvin mutta seksi puuttuu aivan kokonaan.
Olen yrittänyt keskustellakin asiasta mieheni kanssa mutta saan aina saman vastauksen, että hän ei tarvi seksiä, että näin on hyvä.
Itse olen kumminkin liiankin halukas seksiin, että tunnen jo turhautumistakin sekä aika usein tulee sellaisia päiviäkin että voisin ihan kenen kanssa vaan mennä sänkyyn.
Mitä tämän asian kanssa voin tehdä? En haluaisi erotakaan, mutta kumminkin haluaisin seksiä elämääni.
Kerran olen hairahtunut ja se onkin viimeisin kerta kun harrastin seksiä, siitäkin on jo 6-vuotta aikaa. Mutta en kadu sitä ollenkaan.

En kaipaa syyttelyä syrjähypystäni vaan vastauksia tähän asiaan. Tunnen että minä voisin henkisesti paremmin jos saisin harrastaa seksiä. Olenkohan ainut jolla ei ole seksiä parisuhteessa?
 
  • Tykkää
Reactions: Franciscus
Hei Marmeli...

Olen keskustellut tästä samasta aiheesta hyvän naispuolisen ystäväni kanssa. Hänellä liitossaan lähes tismalleen sama tilanne kuin sinulla. Itse miehenä, jolla on seksihalut korkealla, minun on vaikea ymmärtää näitä ko. miehiä. Todella vaikea. Ja vaikka he itse olisivatkin "fine" seksittömässä suhteessa, tulisi puolison tarpeet huomioida!!

Omassa suhteessani kamppailen saman asian kanssa, mutta siis roolit toisinpäin ja mittakaava hieman eri. Seksiä ei minun mielestäni ole riittävästi. Oli "pihtaajana" (ikävä termi) kumpi osapuoli tahansa, on seksin panttaaminen mielestäni jotenkin väärin.

Kuinka avoimesti voitte tästä aiheesta puhua? Tuon mainitsemasi ajan huomioiden, olet mielestäni venynyt jo aivan liian pitkälle. Pettäminen on väärin, mutta rehellisyyden nimissä ei aina voi asiasta heti tuomita. Avoin suhde olisi yksi vaihtoehto, mutta omalla kohdallani tiedän ettei puolisoni sellaista hyväksyisi, enkä minäkään varmaan mikäli roolit olisi toisinpäin.

Et ole varmasti ainut jolla ei ole seksiä parisuhteessa, etkä ainut joka kampailee saman asian kanssa. Itse olen asian vuoksi valvonut monia monia pimeitä tunteja. Niin herkkä, iloinen, nautinnollinen ja kaunis asia kuin seksi, miksi siitä on tullut niin vaikeaa ja tuskallista.

Tämä on tällainen sympatia viesti. Vaikea tilannetta tuntemattoman on toista neuvoa. Mutta väitän että miehelläsi on jokin henkinen lukko päällä. Oletteko harkinneet ammattiauttajan apua? Vai näkeekö miehesi tilanteessa mitään ongelmaa?

Kyllä mielestäni sinulla on oikeus nauttia seksielämästä.
 
Käyn tuota samaa helvettiä läpi miehenä. Kesto on ollut liian pitkä, puhutaan jo 10 vuodesta. Nyt olen alkanut todellakin ajattelemaan asiaa ja syitä. Olen täydellisesti tajunnut mitä haluan. Haluan vaimon joka haluaa myös seksiä. Olen myös tajunnut että häntä en voi muuttaa joshän ei halua muuttua. Vaikka meilläkin on muuten melko ok elämä niin hän ei vaan ole se oikea minulle. Enkä minä hänelle. Seksi on niin suuri osa minun henkistä hyvinvointia että sen puuttuminen sairastuttaa. En tiedä kauan teidän seksittömyys on kestänyt ja millaista se oli sitä ennen. Pakko se on kuitenkin itselleen myöntää että jos haluat seksiä mieheltäsi mutta et sitä saa, tai se ei laadultaan tyydytä, niin hän ei vastaa tarpeitasi. Samahan se on jos haluaa rikkaan tai turvallisen tai vaikka raittiin kumppanin ja hän ei ole sitä, miksi jatkaa. Itse olen valmis pettämään vaimoani sopivan tilaisuuden tullen. En kanna siitä syyllisyyttä. Siitä syystä, että asiasta on puhuttu ja sen molemmat tietää, siis että asia on minulle ongelma, mutta hän ei halua tehdä asialle mitään itse. Minä uskottelin itselleni kauan että meillä on muuten kaikki hyvin, nyt tiedän että ei olekaan. Todellisuudessa me emme vastaa toistemme tarpeita. Vaikea on kenenkään sanoa mitä sinun pitäisi tehdä. Ole kuitenkin ihan ensiksi rehellinen itsellesi. Myönnä mitä haluat ja miten sen voit saavuttaa. Sitten mietit mitä teette. Kun minä otin viimeksi asian esille siinä valossa että me erottaisiin niin hän ei kuitenkaan sitä halunnut. Nyt tilanne ns hakee paikkaansa. Eli sinullakaan ei päätökset varmasti tule olemaan helppoja eikä niitä tehdä hetkessä, mutta muista edelleen olla ensiksi rehellinen itsellesi. Puhuminen auttaa ainakin minun kohdalla, eri asia on mistä löydät sen oikean henkilön jolle puhua. Ehdottaisin esim että nyt mietit todellakin mitä sinä haluat elämältäsi ja kirjoitat sen vaikka tähän jatkoksi. Mietitään sitten lisää.
 
Minusta tuo, että seksiä haluamaton osapuoli mitätöi täysin toisen tarpeet on toisen alistamista ja hänen tarpeidensa täydellistä mitätöintiä. Näin, jos oletusarvoisesti ei ole ollut kyse seksittömästä suhteesta siinä vaiheessa kun yhteen on menty.
En edes pidä sitä enää minään "pettämisenä", jos se osapuoli joka ei ikinä saa, ja jonka kanssa asiasta ei edes keskustella (saati yritetä tehdä asialle jotain) lähtee etsimään seksiä jostain muualta. Eikö hänen odotuksensa ole petetty vähintään samoissa mitoin, kun oletus ei suhteen alussa ole tiettävästi ollut seksitön kaveruussuhde?
Asiahan olisi täysin eri, jos kyse olisi ohimenevästä haluttomuudesta, jolle haluton osapuolikin haluaa jotain tehdä. Aloittajan tilanteessahan juttu menee kutakuinkin niin, että aloittajan puoliso voisi yhtä hyvin tiivistää sanomansa siihen, että häntä ei kiinnosta toisen tarpeet. Sitä voi sitten miettiä, onko se rakkautta, ja kuinka paljon on valmis tinkimään omasta onnellisuudestaan. Ja sitäkin, että miten ihmeessä on sietänyt tuota tilannetta noin kauan.
 
Itse olen monesti ihmetellyt, ja nyt ihmettelen myös ketjun aloittajaa, että mikä ihme on saanut kestämään tilannetta näin kauan. Niin tyhmäksi en ole itseäni kuvitellut ja sitten huomaa olevansa. Jotenkin sitä selitti itselleen että se on rakkaus kun pitää liiton kasassa. Sitten ajatteli että lapsi ja muu yhteinen. Lopulta ymmärsi että se on arkuus,pelko seurauksista jne. Kun se masentaa niin syyllistää itseänsä,toisessa ei ole syytä. Eikä oikeastaan siinä syyllisiä edes kannata etsiä, vaan yhdessä todeta että emme ole toistemme tarpeiden mukaisia. Sitä
hiukan ihmettelen miksi toinen,tässä tapauksessa haluton osapuoli, kuitenkin yrittää roikkua loppuun asti suhteessa. Onko se haluttomuus vaan jotenkin yleisesti
hyväksyttävämpää kun aktiivisuus. Vanhan lain mukaan olisi tuskin riittänyt eron syyksi, toisinpäin kyllä. Ja kaikesta huolimatta esim minua pelottaa sanoa se lopullinen päätös.

Toivottavasti kuulemme vielä Marmelista lisää.
 
Et ole näköjään ainoa.Täällä ihan sama juttu,niin kuin elettäisiin "sisko ja veli" periaatteella.Nytkin kirjoittelen täällä keskellä yötä kun niin paljon ottaa pannuun.En aio olla selibaatissa lopun ikääni.Ensin ero ja sitten katselemaan uutta naista.Näin se vaan ikävä kyllä on.
 
Ihmettelen suuresti naimisiin menoa, ainakin naisen puolelta, jos haluaa paljon seksiä.
Sinkkunaisenhan ei tarvitse olla päivääkään ilman seksiä. jos ei halua, tai ole valtavan ylipainoinen.
Miksi mennä naimisiin jos seksi on tärkeää, koska tietää että olemalla menemättä naimisiin sitä saa niin paljon kuin ikinä haluaa ja milloin tahansa, vaikka aamulla, päivällä ja illalla saman päivänä, lapsiakin on helppo tehdä ilman miestä, ja yhteiskunta elättää ne tarvittaessa.

Miehellä toki täysin eri tilanne, kun vain noin 5% sinkku miehistä saa seksiä omien tarpeidensa mukaisesti, joten ymmärrän jos mies menee naimisiin saadakseen seksiä jota ei muutoin saa koskaan.

Kaiken kaikkiaan miehet ajetaan nykyisin niin "piippuun" että ihmettelen että joku edes haluaa seksiä parisuhteessa.
Käytännössä kuitenkin tasa-arvon toteutumisen varmistamiseksi vaimo vaatii miehen tekevän vähintään 60% "naisten" kotitöistä, ja miehen kotityöt 100%:sti. Minun vaimo ei 10v koskenut lumikolaan tai ruohonleikkuriin tai yhtään mihinkään, ja sisäkotityöt teen melkein kaikki minä, mies.
Käytännössä teen kotitöistä n. 80%, tasa-arvon vuoksi, toki sitten yksityisellä sektorilla vaativaa pitkää päivää töissä, YT:tä YT:n perään, pakko tehdä, muutoin en olisi töissä.
Lapset on kaikki poikia ja minä hoidan harrastukset täysin niiden kanssa.

Vaimo julkisella puollella ja työpäivä loppuu 2-3tuntia tuntia ennen mitä minulla joka päivä.
Hän keskittyy hoitamaan lähinnä itseään, johon minulla ei ole koskaan aikaa, eikä seksikuntoakaan siksi minulla.

Ei todellakaan ole energiaa seksiin minimi 3krt viikossa kuten naistenlehden määrittämä toimivan parisuhteen minimi normi nykyään on..
Viagran voimalla hoidan velvollisuudet vaimon toiveiden mukaan, mutta seksi ei kiinnosta itseä oikeasti tippaakaan tässä tilanteessa.


Laittakaa työnjako vain oikeasti tasa-arvoiseen asentoon, että molemmilla on jaksamista muuhunkin kuin kaatua illalla sänkyyn heti "taju kankaalla", ja arvostusta kehiin niin seksiäkin tulee kuin automaattisesti, taatusti.
 
Viimeksi muokattu:
Vanha ketju, mutta kommentoin, kun itse painin saman asian kanssa. Pitkä liitto takana ja tilanne ettei minun ja mieheni seksitarpeet kohtaa. Ei määrän eikä laadun suhteen. Minä naisena siis halukkaampi. Olemme vihdoin viime viikkoina pystyneet puhumaan asiasta ilman riitelyä. Ratkaisua vaan emme ole löytäneet, joka tyydyttäisi molempia. Kun seksuaaliset halut eivät käy yksiin, on tilanne hankala. Kun aloimme olemaan yhdessä tilanne kait oli enemmän molempia tyydyttävä.

En tiedä mitä teen väärin, vai teenkö mitään (viitaten edelliseen kirjoittajaan), kun kodin sisäpuolella tapahtuvista töistä teen lähes kaiken. Laitan ruoan, pesen aina pyykit, siivoan ja huolehdin lasten tarpeet. Mies jonkin verran valvoo läksyjen tekoa. Tänä talvena mies kerran on kolannut lumet, kun en ollut kotona. Muuten se on minun hommaa, samoin nurmikon leikkuu.

Joku kirjoitti, että sinkkunaisen ei tarvitse olla päivääkään ilman seksiä ellei halua tai ole valtavan ylipainoinen. Väittäisin kyllä ihan päinvastaista. Kuka haluaa olla satunnaisten baari- tai deittipalstalta bongattujen miesten pantavana pelkästään? En minä ainakaan. Seksi on ihana asia, jossa minun mielestä pitää tuottaa mielihyvää molemmin puolin. Satunnaisen baaripanon kanssa seksi on varmaankin enemmän omien tarpeiden tyydyttämistä kuin sitä toisen huomioon ottamista? Tai mistä minä sen tiedän, kun ei tästä ole kokemusta...

Ratkaisuthan ovat yksinkertaiset: mies kiertoon (uuden löytäminen tuskin on helppoa), etsiä sivusuhde (löytyykö siihenkään miestä helposti?), jatkaa samalla tavalla ja "harrastaa" pettämistä satunnaisten kumppanien kanssa tai jatkaa uskollisena epätyydyttävässä liitossa ja kärsiä puutteesta. Todellisessa elämässä mikään ei vaan ole yksinkertaista ja ratkaisujen tekeminen on vaikeaa.

Siis tahdon sanoa, että en näe kovin helppona sitä seksin saamista, jos sitä pitää lähteä av(i)oliiton ulkopuolelta etsimään. Jos omaa ns. löysän moraalin ja panokaveriksi kelpaa satunnaiset kumppanit, niin sitten asiat voi hoitua helposti.

Lisäys vielä, että vikaa ei välttämättä ole kummassakaan: ei siinä joka haluaa enemmän kuin siinä joka haluaa harvemmin. Syyllistää ei saisi kumminkaan päin. Silti usein sillä joka haluaa harvemmin, on valta parisuhteessa. Hän päättää milloin sitä seksiä on ja millaista. Helposti syyllistetään se joka haluaa enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä oli se tilanne (nyt on erottu) että vaimo ei kertakaikkiaan halunnut seksiä. Lainkaan. Viimeisen 10 vuoden kerrat voi laskea kahden käden sormilla ja ne kuulemma on olleet sääliseksiä tai jonkinnäköisiä kompromisseja. Riitelemättä ei ole pystytty puhumaan asioista ja mentiin viimein avioliittoneuvojalle, jossa koko totuus (kompromissiseksistä) minulle paljastui. Ex-vaimo vissiin aikoo istua 95-v hoitokodissa kiikkustuolissa (kunnei värkit enää toimi) ja muistella: 'Oli se hyvä etten antanu ukkovainaalleni pillua!'
Ihmisiä on kahdenlaisia ja tasan ei mene nallekarkit liitoissa. Onneksi uusi tyttöystävä vaikuttaa paremmalta, mutta hän ei olekaan suomalainen syntyjään.:cool:
 
Meitä on monta. Itse mies (40v) ja suhdetta 17v takana. Seksi hiipuu joka vuosi. Ennen oli lelut, porno, seksiä eri muodossa, ihan mahtavaa. Nyt on kaikki loppumassa. Ennen oli ihanaa ammuseksiä, ei vaimolle enää kelpaa. Rakastan vaimoa ja pidän tosi seksikkäänä, mutta ei niin ei. Turhauttavaa!! Haluja olisi vaikka joka päivä...
 
Naimisissa oltu kohta 18 vuotta ja rakastellaan entisellä intohimolla :) Seksistä en tiedä mitään.Sinänsä outo sana parisuhteessa eläville.
Seksistä tulee mieleen,että toinen on jollain tapaa alistettu, joutuu tekee asioita joita ei halua,teeskentelee jne
Osaksi syynä meidän hyvään seksielämään on ,että saan pari kolme kertaa rakastellessa,koska tunteeni ovat syvät.
Naisella haluttomuus on "päästä" kiinni,paljon riitoja,riittämyyttä,mies katselee toisia naisia,pettää....Sen jälkeen on turha odottaa mitään riemua sänkykamarissa,jos toista ensin vähätellään.
Opettele sanomaan jotain positiivista,tee arkiaskareita joskus käskemättä,kiitä toista "ei olisi tarvinnut"
Jos jotain unohtuu kokeile joskus "ei haittaa", sen sijaan,että aina syyllistät.
Minä pidän rakastelusta = pidän omasta miehestäni=näytän sen päivittäin
Terkuin, nainen savosta-76
 
Minä olen normaalisti ollut se joka haluaa enemmän ja kokeilla enemmän. Nyt huomasin kun mies yritti jotain että enää ei itseänikään kiinnosta seksi. Aika surullista. . Ongelma ollut siitä lähtien kun saatiin lapsia huoh. Ja tän vuoden aikana keskustellut mieheni kansa ja yksinkertaisesti tajusin mieheni olevan tylsä sängyssä ja hänelle riittävän se sama kaava kerran kuussa. Nyt tuntuu ettei enää ollenkaan kiinnosta koko juttu. Jos halut ei kohtaa, niin ei kai sille maha mittään. Toivottavasti asia korjaantuu joskus. Mutta täytyy sanoa, että on musta aika v-mäinen tullut sängyssä kun ei saa sitä mitä haluaa ja silloin kun haluaa :)
 
Pitkästä aikaa kirjoitan, kiitokset asiallisista vastauksista. Elämä on oikeastaan jatkunut samanlaisena mitä kirjoitin. Mielessä on pyörinyt ajatuksia siitä että jos minussa itsessä on se vika kun ei seksiä/ rakastelua ole. Koen jotenkin itsellä kiinnostuksen loppumisen seksuaalisesti avomieheeni, johtuen varmaankin tästä kun ei ole sitä lempeä. Toiset miehet kiinnostaa. Olen miettinyt että ehdottaisin avointa suhdetta mutta luulen tietäväni jo vastauksen ja samalla riita siitä tulee :-/ olen pitänyt yhteyttä mieheen jota kiinnostais seksisuhde, mutta luulen että sekin jää haaveeksi kun vuosien varrella olen jumiutunut kotiin ja en ole käynyt oikein missään ja nyt jos yhtäkkiä kulkisin jossain niin epäilykset heräisivät heti avopuolisossa. Auttakaa ja vastauksia odottaen.
 
selvisi muuten miksi exä ei halunnut sexiä. Se on jo pitkään kuksinut toisen kanssa. Nyt sen kanssa seurustelee virallisesti. Joku alle 30-v 38-v muijalla. No, ottaa kenet tahtoo. Mä löysin haluamani, joudun joskus jopa sanomaan etten jaksa viidettä kertaa tänään :devil:
 
Viimeksi muokattu:
Pitkästä aikaa kirjoitan, kiitokset asiallisista vastauksista. Elämä on oikeastaan jatkunut samanlaisena mitä kirjoitin. Mielessä on pyörinyt ajatuksia siitä että jos minussa itsessä on se vika kun ei seksiä/ rakastelua ole. Koen jotenkin itsellä kiinnostuksen loppumisen seksuaalisesti avomieheeni, johtuen varmaankin tästä kun ei ole sitä lempeä. Toiset miehet kiinnostaa. Olen miettinyt että ehdottaisin avointa suhdetta mutta luulen tietäväni jo vastauksen ja samalla riita siitä tulee :-/ olen pitänyt yhteyttä mieheen jota kiinnostais seksisuhde, mutta luulen että sekin jää haaveeksi kun vuosien varrella olen jumiutunut kotiin ja en ole käynyt oikein missään ja nyt jos yhtäkkiä kulkisin jossain niin epäilykset heräisivät heti avopuolisossa. Auttakaa ja vastauksia odottaen.
Aloita joku harrastus esimerkki: maalaus hankit halpoja värejä ja pari taulua käyt silloin tällöin jossain maalauskursseilla ja loput jossain muualla kursseilla ;) Jos oot tota mieltä
 

Yhteistyössä