Siemennesteanalyysi!

Viimeksi iloitsin, että ultrassa näytti olevan kaikki hyvin- munasolu oli muodostunut ja irtoamassa. Noh, nyt tilanne hieman muuttunut.

Eilen saatiin miehen siemennesteanalyysi; siittiöiden tiheys, liikkuvuus ja normaalinnäköisten siittiöiden määrä on tavallista alempi. Raskauden alkamismahdollisuus kuitenkin mahdollista spontaanisti!

Ihmettelenkin nyt miten ylipäänsä on mahdollista tulla raskaaksi toista kertaa. Hedelmöitys on muutenkin ihme- miten ylipäätään on mahdollista normaalitilanteessakaan, että siittiö selvittää tiensä perille ja hedelmöittää munasolun? Kuinka isosta ihmeestä onkaan kysymys jos "laiskanpulskeat" siittiöt pystyy tähän samaan, vaativaan ja monimutkaiseen projektiin!?

Itse ajattelen asian niin, että tässä tapauksessa ainakin ajoitus on kaiken a ja o- jos liikkuvuus on heikkoa, niin kuinka ihmeessä siittiö ikinä saa munasolua kiinni!?
 
Ihmettelen myös kuinka meilläkin oli vastauksena normospermia ja kommenttina 'todennäköisesti normaali hedelmöityskyky' vaikka nopeet puuttu täysin. Liikkuvia (hitaasti kaarrellen mutta kuitenkin eteenpäin?) sentään oli 80%, määrä oli tosi hyvä, tosin normaalimuotosiakin vaan 8%.. mutta siis kuulema ei oo siltä osin turhaa yrittää vielä normaalitavoinkaan, tod.näk. menee perille vaikka vähä hitaamminkin :)
 
Käväsin näillä sivuilla ja huomasin muumimamma-75 viestin. Eli sanoit että miehelläsi hitaammat siittiöt. Mun ystävä yritti myös saada vuosia lapsia ja sit lähtivät tutkimuksiin. Miehellä todettiin hitaat siittiöt ja sille tehtiin aika pian inseminaatio, sanottiin että on tosi pienet mahkut tulla luomusti raskaaksi. Inseminaatio ei onnistunut ja sit tehtiin koeputkihedelmöitys joka onnistui. Nyt heillä leikki-ikäinen poika. eli ihmettelen etteivät ole sinua lähettäneet hoitoihin. Ne hoidothan vie oman ajan. Kaverilla meni vuosi noihin hoitoihin. En tiedä miten pitkä oli odotusaika inseminatioon. Julkisella puolella olivat.
 
Meilläkin on miehellä hitaamman puoleisia siittiöitä ja tuloksen mukaan hedelmöittämiskyky oli alentunut. Käsittääkseni on kuitenkin niin, että ei kenelläkään miehellä taida olla 100 % nopeita ja normaalimuotoisia. Vaan ne normaalin rajat laskettiin jotenkin a+b (eli vauhdikkaat suoraan etenevät + ne kiemurtelevat) ja jos niiden raja ylitti tietyn prosenttimäärän ja siittiöitä oli kokonaisuudessaan tarpeeksi, niin tulos on se NORMAALI.

Meillä siis tulos oli sen verran heikompi, että omin avuin on aika pienet mahikset. Eka inseminaatio on nyt takana.
 

Yhteistyössä