Siirretyistä alkioista tuli vauvoja <3

Nyt on taas öiden suunta ollu parempi, ja tunnin välein heräilyt on onneks jääny.. tosin välillä saattaa vaatia pullon jo 5 jälkeen, mutta sitten saattaa nukkua sikeesti vielä 2-3 tuntia. Joskus taas ei meinaa nukahtaa enää millään 6 jälkeen. Pääasiassa heräilyä on ollu nyt 1-2 kertaa 12-6 välillä. Välillä, esim. tänään oli mahtavaa herätä "vasta" 7 jälkeen ja tajuta että on saanu nukkua monta tuntia putkeen keskeytyksettä \0/ sitten vielä torkuttiin 1-2 tuntia. Nämä aamu-unet sitten jää kun alottaa tarhan. On sitä ite kuitenkin paljo virkeempi 4 tunnin yhteenmenoon nukkumisen jälkeen kun vaikka 7 tuntia mutta tunnin välein herätysten jälkeen.
Päiväunia ei yleensä nuku kun yhdet, ja sekin melko lyhyesti puoli-2 tuntia, joskus ei ollenkaan. Mummolassa "maalla" voi nukkua jopa lähemmäs 3 tuntia kun voi jättää pihalle kärryihin. Pakkaspoika selkeesti tykkää raikkaasta talvi-ilmasta ja ulkoilusta, ei koskaan laita hanttiin kun haalaria puetaan :)
En oo juurikaan huomannu että päiväunilla tai nukkumaanmenoajalla (19.30-21.30 välillä) ois oikein mitään vaikutusta yön levottomuuteen. Ei voi siis oikein mistään ennustaa minkälainen yö on tulossa.
 
No joo ei meillä kyllä ole järkevää vielä alkaa säätää päikkäreitä kun selvästi tarvii toiset muuten jommasta kummasta päästä päivää aivan naatti ja/tai kiukkuinen.
Mutta meidän iso poika siirrettiin nyt omaan huoneeseen eilen :love: tulipa jotenkin haikea olo siitäkin! ja vähän sellanen "nyt mä hylkäsin sen sinne yksin isoon huoneeseen"! no toisaalta jotain fiiliksiä tuli jo siitä kun siirrettiin omaan sänkyyn perhepedistä ja kyllä nekin meni ohi. On tämä rankkaa äitille :LOL:
Eka yö meni ihan hyvin, syötön jälkeen nukahti jopa 10 minuutissa, mutta sitten vastapainoksi heräili itkien tunnin välein sen jälkeen ja piti tuttia käydä laittamassa :p no seiskalta sitten vasta herättiin kunnolla, joten eipä tuo niin paha loppu peleissä.
 
Mitä kaikille kuuluu? :) Aika se vaan huristelee eteenpäin vääjäämättä ja pojan 1vee synttärit jo mielessä vaikka kesäkuun alkuun vielä jonkin aikaa onkin.

Meillä viipotetaan taaperokärryn kanssa niin paljon kun jaksaisi juosta perässä kääntämässä kärryä toiseen suuntaan kun seinään törmää. Jonkin verran seisoo esim sohvan vieressä ilman mitään tukea. Muutoinkin kuuluu ihan hyvää vaikka räkätauti täällä perheessä pyöriikin tällä hetkellä. Unetkin ihan hyvät ollut, tänään nukkui jopa kasiin asti, tosin sänkyyn saatiin nukahtamaan vasta puoli ysin jälkeen (hölmö kun annoin syödä banaania iltapuuron jälkeen, tais se hedelmäsokeri aktivoida tämän kaverin). Nyt kun vaan jaksais pojan kanssa edes jotain puuhata kun räkätauti vie iteltä voimat, poika on jo paranemaan päin.
Eipä siis mitään kummempia tänne, mutta kiva olisi kuullu muistakin! :love:

Tsemppiä Lullabylle hurjasti tulevaan punktioon ja viljelyyn :love:
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby
Heippa! Aika kuluu kyllä niin hurjaa vauhtia että ihan hirvittää! Meidän vauvahan just syntyi uudenvuoden aattona ja kohta on jo 3kk rokotukset ja koossa tää veijari on lähes tuplaantunut, nii-i! Tuntuu että hampaitakin alkanut jo tekemään kun kuola valuu ja nyrkillä hinkataan suuta ja on ollut jotenkin epätyytyväisempi kuin ennen. Kovasti pyritään myös istumista harjoittelemaan, mitkään vauva-asennot ei enää kelpaa :LOL:

Varmasti kuitenkin ihanaa seurata omien pikkuisten kasvamista ja kehittymistä, vaikka vauva aikaa tuleekin ikävä :love: tsemppiä kaikille eri vaiheissa oleville!
 
Kiitos Mandala :)

Meille tarjottiin eilen tarhapaikkaa mutta ei tosiaan tältä alueelta mitä on haettu, joten en sitten ottanu sitä vastaan. Nyt mietin oisko kuitenkin pitäny kun sitten ois heti voinu hakee siirtoo toiseen.. näinhän jotkut kuulema taktikoi niitä. Toisaalta eipä sinne kauas kuitenkaan ois tullu mentyä, että kauanko ne tyhjänpanttinakaan paikkaa pitäis? Onkohan joku vähimmäismäärä mitä sinne ois mentävä / kk että sais pitää paikan? Onko täällä ketään muuta Tampereen seudulta joka tietäs.. vai onko sama systeemi muuallakin? Nyt kuitenkin haku alkaa taas alusta ja 4kk pelkkää odottelua :/
 
Moikka kaikki!
Pitipäs tulla oikeen pitkästä aikaan katsomaan mitä tänne kuuluu! :)
Voi teilläkin jo niin isoja vauvoja jo:love:
Tuntuu että raskaudesta on jo ikuisuus, puhumattakaan hoidoista!o_O
Täällä tuli viime viikolla 4kk täyteen tytöllä. Kiltti kun mikä ja ns. Helppo vauva. Nukkunut 1.5kk ikäisestä asti omassa sängyssään koko yön heräämättä. :D
Tuntuu että kaikki on kohdallaan ja juuri niinkuin pitää, elämä on ihanaa:love:
Aurinkoista kevättä kaikille!
 
Meidän täystuhot ovat kohta jo 10kk ikäisiä, eilen hain hormonaalisen ehkäisyn sain vuoden reseptin pillereihin. Vaikka saatiin kaksoset niin jotenkin mua houkuttelisi jossain vaiheessa ajatus kolmannesta lapsesta tosin meidän pitäis sit suunnata yksityiselle mut jos vaikka tulisi raskaaksi niin sanotulla kevyellä hoidolla.
 
Kiva kuulla teistä kaikista! :)

Wau Jasmina sun vauva on sitten tosi helppo! meillä ei IHAN noi unet tuollalailla menneet :LOL: nyt ollut (puuta koputan) jo jonkin aikaa rytmi että korkeintaan kerran pari yössä tuttia laittamaan jos sitäkään. Sitten kuuden aikaan tuttia ainakin laitan ja sitten herää seiskalta syömään maitoa. Päikkyjäkään ei ole enää kuin yhdet, tuntui hyvältä vaihtaa kaksista yksiin kun nukuttaminen alkoi menemään pelleilyksi eli selvästi ei niihin vanhoihin aikoihin enää väsyttänyt. Nyt usein nukahtaa tosi helposti päikyille noin 4h hereillä olon jälkeen ja sitten illalla kasilta yöunille.

Mutta pakko päästä purkamaan höyryjä muuallekin kun miesraukan korviin. Syöminen on nyt tällä hetkellä ihan persiistä. Soseita syöty siis oikein hyvällä halulla 4kk lähtien ja 6-7kk lähtien sormiruokailtu myös ihan hyvin. Hampaita kun on tullut niin määrät olleet pienempiä mutta nyt tuntuu että aivan uusi vaihe huonossa syömisessä :X3::X3::X3: toivottavasti kuitenkin johtuisi hampaista. Koska eilen mega turhautuneena tuuskaisin miehellekin, että jos meille tulee loppujaan nirso lapsi niin annan adoptioon! :mad: taistelu ruokapöydässä monta kertaa päivässä kuulostaa painajaismaiselta kun nytkin jo tässä lähiaikoina saanut kaivaa kyllä fiiliksiä ajoittain oikein urakalla. Onneksi meillä edes puuro menee suurella halulla iltaisin. Aamupala sormiruokaillaan ainakin, toinen päivän ruoista sosetta ja toinen sormin. Nyt meni lounaaksi väkisin kaksi lusikallista eikä keitetty pasta tai höyrytetty bataatti omin sormin uponnut. Noh onneksi juo maitoa, mutta sekin yleensä se vaadittava minimimäärä. Pelottaa että 1-vuotis neuvolassa paino on jumahtanut ihan tyystin ja tulee noottia. Mutta eipä sitä toista voi pakottaakaan syömään ja hyvän tuulinen ja virkeä viipottaja on, että ei kai se nälänhätääkään tällä hetkellä koe :rolleyes:
Puuuuh, kiitos ja anteeksi. Ehkä tää taas tästä. Onneksi on aina parempi mieli kun toinen herää päikkäreiltä kun on möyhönnyt itsekseen eka :ROFLMAO:
 
Mandalan ruokakikkailu monta kertaa päivässä on just meidän tätä päivää :cry: Eka alahammas tuli aivan äsken, ja nyt vain hedelmäsoseet kelpaa. Nekin niukalti. Samaan aikaan tyttö tuusaa kaikki hereilläolohetkensä liikkeellä, joten kulutus on varmaan jo maksimi...
 
Olipas kiva lukea kuulumisia <3 :)

Täällä 12 hammasta. Syö lähinnä kotiruokaa ja 8-12kk valmiita sapuskoja, marjoja, hedelmiä ja normi puuroa. Sormiruokailu menee heittelyksi joten syötän. Tissillä viihtyy 5-10 kertaa vrk, öisin 2-4. Nukkuu samassa huoneessa pinniksessa ekan pätkän ja sit kainalossa. En oo jaksanu vieläkään unikoulua. Kerran olin pari tuntia uniaikaan kaverilla käymässä ja poika oli 20min huutanu hysteerisenä, sitten jutellut 10min ja nukahtanut miehen kainaloon. Meen ehkä esikoisen kanssa jossain vaiheessa hotelliin tms että mies hoitaa yöt.

Poika nousee tukea vasten seisomaan ja vähän tepastelee tukien. Konttausasentoon nousee, muttei konttaa. Menee ite istumaan ja siitä pääsee liikkeelle. Pääosin ryömii vielä. Sanoja matkii ihan hirveesti ja puhetta ymmärtää paljon. Osaa siivota leluja laatikkoon pyytäessä, ottaa sukat pois, tulee luokse kutsuttaessa jne.
Neuron seurannat loppui, mutta neuvolassa seurataan nyt päätä. Se kasvaa +3 käyrällä nyt. Pituutta arviolta 78cm ja paino 11kg. Aika skrode kaveri :)
Ite nukun vähän edelleen, mutta hyvin jaksan. Nää palleroiset on niin ihania <3 ja mieli halajaa kolmatta. Kesällä muutetaan isompaan 2-kerroksiseen kotiin. Jos vaikka siellä voi jatkaa elämää sit, ku lapset nukkuu. Loppuu villasukilla hiiviskely ;)
 
Meilläkin menee ihan mukavasti, kaoottista ja vähä-unista, tavallista ja ihanaa vauva- ja taaperoarkea. Siivoushommissa mennään siitä missä aita on matalin, karmea kaaos täällä nytkin ja wc:t hirvittävässä kunnossa, illalla tulossa vieraita joten hyvä syy nyt vähän siivoskella. Pakolliset hoidetaan, mulle on tärkeää, että koko perhe syö terveellistä ja hyvää ruokaa, joten siihen panostetaan ja pyykkihommat on pakko hoitaa, tykkään kotimaisista laadukkaista vaatteista, joten pyykkiä on pestävä ja tahrat poistaa huolellisesti. Omat harrastukset aina välillä viriää ja käyn muutamassa jumpassa, mutta sitten taas ihmeellisesti ne taas jää kun tulee pari huonosti nukuttua yötä eikä jaksakaan illalla lähteä jumppaan.... Kiloja in vielä ihan valtavasti, en tiedä millon näistä pääsee eroon, ei ainakaan tällä univelalla ja sokerinhimolla :rolleyes:

Jasmina teidän vauva on just sellanen unelmanukkuja, joita en oikeasti ole uskonut olevan olemassa :ROFLMAO: Meillä on eka unikoulu menossa, tyttö viikkoa vajaa 5 kk. Niskat on huonossa kunnossa liikunnan puutteen ja yöimetyksen ansiosta, joten ollaan opettamassa vauvaa nukkumaan ja nukahtamaan ilman rintaa omassa sängyssä sivulaivassa. Tavoitteena olisi, että vauva nukkuisi aamutunneille ja söisi vasta sitten ekan aterian ja ei heräisi siirtoon omaan sänkyyn. Nyt on mennyt muutama ilta ihan hyvin, nukahtaa 21 aikaan lauluun ja sormesta kiinni pitämiseen omaan sänkyyn ja nukkuu 03-04 asti ja ei enää säpsähtele heräämään kun hänet siirtää syömisen jälkeen takaisin omaan sänkyyn. Alussa en olis millään jaksanut nukuttaa tyttöä omassa sängyssä, kun söi tiheästi, nukuin itsekin ihan hyvin, kun en edes juuri havahtunut siihen kun annoin maitoa. Apuna meillä on Unihiekkaa etsimässä -kirja, joka pelasti esikoisen aikaan varmaan meidän avioliiton ja hulluiksi tulemisen.. :D Siitä ollaan otettu ohjeita ja vinkkejä unikouluihin.

Syömisasioissa mennään samoilla linjoilla kuin esikoisen kanssa. Otetaan kaikki ruoka-aineet käyttöön ennen 6 kk ikää, nyt menossa viljat, kasvikset ja hedelmät, tuoreina ja soseina. Viljoista ohra ja kaura. Esikoiseen verrattuna vauva nirsompi syömään, vaatii useamman maistelukerran ennenkuin hyväksyy. Sormiruokailu otetaan mukaan joka aterialle luultavasti pian. Aloitetaan porkkanalla, ruisleipäkannikoilla, raejuustolla ja kurkulla kuten esikoisen kanssa. Joka aterialla silti annamme ruokaa myös lusikalla ja vauva saa siinä samalla opetella ruokailua itsekseen. Näin meillä varmistetaan, että vauva saa silti joka aterialla ruokaa masuun asti. Nyt vauva saa aamulla ja illalla pienen määrän puuroa hedelmäsoseella ja päivällä muutaman lusikallisen vihannessosetta ja tuoretta hedelmäsosetta, esim. päärynää tai omenaa, banaania. Kohta alan tehdä marjoista sosetta, murskaan muutaman mustikan tai vadelman puuroon. Ihan joka päivä ei mennä näin, vaan jos esim. ollaan kylässä, annan pelkkää maitoa. Täysimetän vielä ja sitä aion jatkaa niin pitkään kuin mahdollista. Mä miellän täysimetyksen siten, että suositusten mukaiset maistelut aloitetaan 4 kk iässä, mut vauva kasvaa silti maidolla eli se on se perusruoka. Jotkuhan on tosi tarkkoja siitä, että jos "täysimettää" ei voi antaa grammaakaan muuta ruokaa. Just ilmestyi kotimaisessa lääkärilehdessä artikkeli siitä, miten etenkin allergiataustan omaavissa perheissä olis tärkeää aloittaa maistelut ruoka-aineilla 4-6 kk iässä, jotta riski allergiaan pienenee. Ja siihen tarvitaan rintamaitoa avuksi, koska rintamaito yhdessä ruoka-aineiden kanssa reagoi suolistossa suostuisasti. Mut jokainen tietenkin tekee niinkuin omaan näkemykseen sopii ja se mikä sopii yhdelle perheelle, ei välttämättä sovi toiselle. Vauva on meillä hieman atooppinen, joten mä yritän tällä välttää, ettei hän kehittäisi allergioita. Itsekin olen atooppinen ja allerginen, joten en toivo ominaisuuksien siirtyvän jälkipolville :confused:

Aika kuluu ihan tavattoman nopeasti, kohta meillä ei enää ole ihan pientä vauvaa :cry: Tuskin enää lapsia yritetään, tuntuu että tässä on meidän perhe täydellisenä. Pakasteessa olisi 8 alkiota kahdessa oljessa, mutta aiemmin meillä on kaikki pakastealkiot kuukahtaneet. Niissä on varmaan jotain vikaa eli mulla on tuoresiirroista nämä kaksi lähteneet, TOP-alkioista. Pakasteessa on hyviä AA-BB alkioita, mutta mulla ei jostain syystä sula alkiot, ne kuolee siinä sulatuksessa, eli jotain perustavan laatuista vikaa niissä on. Siksi en halua nostattaa vauvakuumetta ja todeta sitten lopulta, ettei mitään siirrettävää ole, kun ei me viidettä IVF:kaan haluta mitenkään.

Tsemppiä kaikille vauva-arkeen, väsymyksestä huolimatta nautitaan pienistä onnen hetkistä :love:

Muoks: Onnea kopkop uuteen kotiin!

Tsemppiä Mandalalle syömisasioissa! Lapset tuntuu välillä syövän uskomattoman vähän, ja silti ne kasvaa saa tarvittavat ravintoaineet. Mutta onhan se pahimmillaan todella stressaavaa, jos lapsi tuntuu syövän liian vähän. Neuvoloistakaan ei saa nykyään oikein kunnolla ohjeista, itse olen kokenut, että ne siellä keskittyy vain lakisääteisiin mittaustuloksiin. Löytyiskö kirjallisuudesta mitään neuvoja/apuja ongelmaan? Toisaalta jos lapsi on hyvällä tuulella ja touhuaa, se ei voi olla nälkäinen tai kärsiä puutoksista.

Esikoisella meni selvästi vähän kausittain syöminen, ehkä lapsi sillä tavalla luontaisesti säätelee energian saantiaan. Nytkin huomaan, että jos joinain päivinä on ollut herkkuruokaa (riisipuuroa), jota lapsi saattaa santsata neljäkin (!) kertaa, toisena päivänä hän syö vähemmän. En ole yhtään puuttunut hänen annoksiin, minä tarjoan ruokaa ja hän saa päättää määrän. Mut ruoka-ajat pidetään säännöllisinä ja koskaan ei saa välipaloja niiden välillä ja jälkiruokia ja herkkuja ei saa jos pääruokaa ei ole maistettu. Kun koskaan näistä säännöistä ei ole poikettu, hän ei osaa venkslata ruoan kanssa. Kasvaa 0-käyrällä painon ja pituuden mukaan. Siinä yleisohjeessa on järkeä, että lapsi päättää ruoan määrän, aikuinen laadun. Lapset on luontaisesti aika ronkeleita ja meilläkin jotain ruoka-ainetta on maistettu varmaan sata kertaa ennenkuin kelpaa. Esim. tomaatteja ja juusto. Mutta kun tarpeeksi usein maistattaa, kehuu aina kun maistaa eikä tee numeroa siitä, jos ei kelpaa, alkaa ruoka jossian vaiheessa kelvata. Jos aikuinen provosoituu ruokalussa jostain, lapsi havaitsee todella nopeasti ja varhain, että tässä on mahdollisuus käyttää valtaa ja saada huomiota.
 
Viimeksi muokattu:
Ihanaa kuulla Tupsulista ja Kopkopistakin! <3 oikein sutjakkaasti siellä tuntuu arki sujuvan, vaikka aina tietysti erityisesti toivon kaikille parempia unia!
Ihana pieni fiksu poika Kopkop! :love: Meillä ei sanat yms "älyäminen" ole ehkä ihan huipussaan, vaikka nimensä tottakai tuntee ja tulee luokse kun huutelee ja matkii lelujen kanssa mitä tehdään yms. Ehkä on sitten keskittynyt tuohon fyysiseen puoleen enemmän. Eilen käytiin sitä lisäämässä tutustumalla leikkipuistoon ekaa kertaa. Konttaili menemään ja tutki hiekkaa, kiviä ja tikkuja kovasti. Keinuminen ei aiheuttanut odotettua hihkumista kuitenkaan :D

Unista mä ehdin joskus täysimetyksen aikaan jo etukäteen hermoilla jonkin verran (esikoinen kun on hehe), mutta se niinku monet muutkin asiat on sitten kuitenkin tuntuneet menevän omalla painollaan. Tai sitten jollain tajuttomalla tsägällä ollaan vaan pojalle sattumalta osattu tietyt muutokset tehdä oikeaan aikaan. Muutahan se ei voi olla kuin sattumaa :D juuri se omaan sänkyyn nukuttaminen ja sen jälkeen omaan huoneeseen.

Täysimetys on mun mielestä myös sitä, että imetetään (ei korviketta) vaikka siinä sivussa maistelee pieniä määriä jotain kiinteitä. On tästäkin se kova koulukunta tosiaan, että jos vauva edes tyyliin nuuhkaisee korvikepullon tai soseen tms suuntaan niin täysimetys oli sitten siinä :rolleyes: Mä olin alunperin ajatellut, että ainakin 6kk imetän. Sitten annettiin välillä korviketta pullon imuotteen pitämiseksi kun oli tulossa pari tapahtumaa ja hoitaja, mä en siis jaksanut asua pumpulla että olisi saanut pakkasen täyteen kun ei älyttömästi herunut kerralla. Sitten kun poika joi pullosta hoitajan kanssa pariin otteeseen lähiaikoina melkein vuorokauden yhdessä niiden säännöllisten pullottelujen kera niin tissillä alkoi venkoilemaan tajuttomasti ja tuntui vaan jotenkin menevän yhteisymmärryksessä pulloon siirtyminen kokonaan. Oltiin molemmat tyytyväisiä ja rauhallisia maidon juomisen ajan kun ei tarvinnut rimpuilevaa lasta tissillä pitää puoliväkisin. Jälkikäteen miettinyt, että olisiko pitänyt kuitenkin yrittää imettää mahd pitkään, mutta tämä tuntuu itselle kuitenkin hyvältä, että meni helposti. Eikä poikakaan ole tissin perään ollut kertaakaan sen jälkeen.

Siihen samoihin aikoihin (6kk) oli yötissittelyt tippuneet siihen 2-3 kertaan ja alettiin kokeilemaan pinnikseen sivuvaunuun. Se lähtikin rullaamaan ihan hyvin tassuttelulla. Yösyömisetkin tippui 1-2krt melkein heti. Omaan huoneeseen siirto ei tuntunut sen isommalta kenestäkään kun nukkui jo omassa sängyssä koko yön, huone vaan vaihtui.
Nyt 10kk poitsu alkanut nukahtamaan itsekseen ilman tassuttelua. Joskus tässä viime aikoina meidänn suureksi ihmetykseksi kun ollut liian pirteänä niin jättänyt vaan omaan sänkyyn ja ovi kiinni, ja kohta se jo nukkuu siellä o_O ne kaikki 1,5h välein heräilyt yhdessä vaiheessa tuntuu jotenkin nyt paikkautuneen tällä :whistle::LOL:

Tuo ruokajuttukin ehkä alkaa tässä vähän selkiintymään. Hampaitahan me ollaan jo epäilty tulevan lisää jonkin aikaa kun pureskeli sormiaan jo jotain viikkoja sitten. Nyt viikonloppuna me miehen kanssa tultiin samana yönä kipeäksi, luultavasti noro kaikista oireiden rajuudesta ja kuumeesta päätellen. Pojan maidon juontikin meni todella huonoksi, joi ehkä kolmisen desiä päivässä kun mummu oli hoitamassa. Noh sunnuntaina sitten poikakin oksensi kaaressa kerran ja perään tosi löysää kakkaa, joten eiköhän syy löytynyt, vaikka kertaan jäikin.
Nyt syö soseita ihan hyvin, mutta sormiruokailussa on kai joku vaihe päällä kun monet tutut jutut ei maistu, veikkaan että ei tykkää kädessä tällä hetkellä tahmaisista, liukkaista tms jutuista kun kuivat leipomukset menee kuitenkin. Taidan vähän aikaa keskittyä taas vaan soseisiin niin ei tarvi joka sormiruokailukerran päätteeksi aina sitä kurkkua kaivaa esiin mitä tällä hetkellä ainoastaan syö takuuvarmasti.

Oikein mukavaa pääsiäistä kaikille pikkuisille vaikka ei vielä ihan pääsiäismunaiässä ollakaan :)
 
Niin se on jo vuosi täynnä vauva-arkea, vaikka kirkkaasti muistaa vielä kaikki synnytysjutut ym. sairaalapäivät...hirveetä vauhtia aika menee! Vaihtuuko vauva-aika nyt ns. taaperovaiheeseen?
Poika kävelee jo muutamia askelia ilman tukee mutta nopeemmin vielä pääsee konttimalla. Yöt menee pääosin muuten rauhallisesti, menee nukkuun 8-9 aikaan, mutta aamumaidolle herää edelleen siinä 6-7 aikoihin. Tän jälkeen saattaa nukkua vielä 1-2 tuntia, tai sitten ei.. yleensä juuri niin että kun nukkuu hyvin niin ite ei saa jostain syystä enää nukutuks ja toisinpäin.
Viime viikkoina pari kertaa illalla on heränny noin 15-30min nukahtamisesta ja on ollu pää ihan hiestä märkänä :eek: vaikka siis peitto ja vaatetus on samat mitkä muullonkin, huoneessa ei lämpösempää kun ennekään jne. samat olosuhteet. Tarvii mainita huomenna neuvolassa.
Onko muut totutellu jo tavalliseen maitoon vai jatkaako joku imetystä yli vuodenkin? Minkähänlaisella aikavälillä se korvikkeesta tavalliseen maitoon siirtyminen pitäs toteuttaa? No kai sekin huomenna selviää...

Aurinkoista kevään jatkoa ja alkavaa kesää!!

lullaby ja 1v taapero <3
 
Oi onnea syntymäpäivistä :love: mietinkin yks päivä että sielläkin varmaan jo ison merkkipäivän ovia kolkutellaan :)
Eipä meilläkään ole kuin kuukausi enää samaan! :eek: Alkanut jo miettimään tarjoiluja vähän. Itse haluan, että tarjolla on vain sellaisia asioita mitä poika saa syödä ettei mitään aikuisten tarjoiluja erikseen. Ja meillä sokeri (eikä suolaakaan tulla heti 1vee jälkeen lisäämään ruokaan varmasti juuri ollenkaan heti) tulee olemaan pannassa niin pitkään kuin järkevästi mahdollista niin se karsii aika paljon. Onneksi nykyään on tuolla sormiruoka"piireissä" paaaaljon kaikkia kivoja reseptejä mistä varmasti löytyy maistuvia syömisiä. Esim smoothiehyydykekakku varmaan synttärikakuksi jne.

Meilläkin alettu kävelemään. Vielä viikko sitten harjoiteltiin kävelyä niin että kahden käden sijaan pidän vain yhdellä kädellä, mutta pikku hiljaa 1-2 tukematonta askelta vaihtui muutamaksi ja nyt sitten kävelee jo ison osan liikkumisesta. Ei onneksi ole vaaratilanteita tullut kun osaa joko laskeutua suoraan istumaan tai pyllähtää pepulleen. Siis apua mun pieni vauva jo kävelee :cry::love: ja tosiaan kyllä on vielä synnytys ja raskauskin tosi hyvässä muistissa.

Lullaby ootteko jo maitotuotteita maistellut? Eli hapanmaitotuotteilla eka ja lehmismaitoa eka kuumentaen jne? Kai siinä tapauksessa ettei mahaongelmia tai muuta ole niin voishan sitä kai sitten pieniä määriä ihan juotavaksi antaa maitoa, korvata osa päivän korvikkeesta maidolla, määriä suurentavan pikku hiljaa? Näin mä olen ajatellut että luultavimmin.
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby
Tänään juuri aloteltiin maidon maistelu, eli korvikepullollisten ohessa 1/4-1/3 osaa desiä tavallista. En oo kuumentanu enää, tölkkikorvikettakin antanu jo huoneenlämpösenä. Tuntuu kyllä tykkäävän, niinkun piimästä, jukurtista ja rahkastakin. Näitä viime mainittuja aloin antaa jo pieniä lusikallisia joitakin kuukausia sitten.

Kai noita soseita ja muita valmiita tulee ehkä ainakin osin vielä jonkin aikaa käytettyä, juuri liikojen suolan ym. mausteiden ja lisäaineiden takia mitä perusruuissa voi olla. Mut muuten oon alkanu pieniä määriä antaan omistakin ruuista, ja hankalaahan se ois ite syödäkään yksin kun toinen tulee siihen viereen tuijottaan ja nykiin hihaa! Toki seulon sieltä pois makkarat ym. nitriitit mitkä on kai vieläkin kielletty vai oliko rajotettu jotenkin.. niistäkään en oikein tiedä voiko kuumentamatonta sulatejuustoo tai raejuustoo antaa vai onko pienelle lapsellekin vielä listeriavaara?

Juhlat pidetään vasta viikonloppuna ja sinne tulee lähinnä aikuisille ja isommille lapsille tarjoilua.. eli kakkua, keksejä, pullaa, sipsejä jne. vähemmän terveellistä :) pieniä maistiaisia aattelin et vois antaa päivänsankarillekin.
Tänään käytiin kuitenkin kaupungilla ja ekaks synttärilahjaks sai semmosen laatikon mihin laitetaan eri muotosia palikoita kannen läpi ja saippuakuplia. Hieman yllättäen lahjat kiinnosti enemmän kun rapisevan lahjapaperin ruttailu ja repiminen :eek: :D
 
Meillä kokeiltu turkkijugu, piimä, maustamaton jugu ja raejuusto eikä mikää näistä uppoa yhtään, pöh :D Leipäjuustoa pitäisi kokeilla varmaan seuraavaksi. Tavallista maitoa piilotin luumukookosmuffinsseihin vähäsen mitä tein aamupalatarpeiksi. Raejuustostakin kun katsoo että ei olisi kauhean suolainen. 0,7g/100g on vähäsuolaisuuden raja, joten olen esim leipää antanut suolattomalla/sokerittomalla maapähkinävoilla joskus pieniä määriä nyt jo kun Reilun paahtoleipä on sen 0,7g.

Mä en usko, että listeria on vaarallista lapselle, eikös se ole raskausajan juttuja? Noh Eviralla on imeväisikäisille ja lapsille omat suositukset siinä missä raskaana olevillekin, sieltä usein tullut asioita tarkistettua.
 
Juu, se oli varmaan joku muu juttu mitä muistelin et vois olla vaaraks.. listeria vaan raskausaikana, tai muuten heikkokuntosille ja vanhuksille.
On tossa ruokalistassa jonkin verran vielä jotain kiellettyjä ja kuumennettavia. Määrältä rajotettuja on mm. ne tietyt elohopea-kalat, maksaruuat ja makkarat. Pieniä määriä noitakin voi kuitenkin antaa.

Muuten kasvukäyrät normaalit (11kg ja lähes 82cm) ja pituus yläkäyrällä :) rokotteet tuli taas molempiin reisiin.. toista ei tuntunu edes huomaavan mutta toinen ilmeisesti kirpas itkusta päätellen :/ mutta seuraavat sitten taas vasta 4kk päästä. Selvästi tavallista kärttysemmän olonen oli nyt illalla.
Tuttia ei oo suussa enää juuri muuten kun öisin ja reissuissa. Varsinkin kun liikkuu ite ympäriinsä, otan pois kun pari kertaa horjahti kontiltaan naamalleen ja ylähuuleen tuli haava kun jäi jotenkin ikävästi tutin levyn ja hampaiden väliin :(
Tuttipullon aattelin jättää kun viimenen paketti ja tölkit korvikkeita loppuu. Noissa lapuissa lukeekin että sitä ei suositella yli vuoden ikäselle. Niin noi kaikki "vauvamaiset" asiat alkaa jäädä yks toisensa jälkeen historiaan.. nyyh :rolleyes:
Potalle opetteluakin pitäs hiljalleen tehostaa jos edes vähän aikaa malttas istua aina ruokien jälkeen, vaikkei mitään tuliskaan.
Itsenäistä syömistäkin tulis antaa harjotella, mutta hirvittää jo valmiiks mikä sotku siitä seuraa...:p mitenkähän pitkälle sitä vois lykätä.. jos sitten myöhemmin kun käsien hallinta on jo kehittyneempää, oppis nopeemmin ja vähemmillä lisäsiivouksilla? Toki ite saa ottaa jo sormilla esim. leivänpaloja ja muuta pilkottua. Kuulema vois antaa jo omenan puolikkaankin jyrsittäväks mutta kammottaa vaan jos sais siitä irti ison palan ja vois tukehtua?! :confused: Hampaita on edelleen se 8, miten hyvin niillä muka saa pilkottua isompia paloja..
Miten itsenäisesti muilla syödään tai mihin tahtiin on aateltu harjotella?
 
Mun mielestä ei voi ihan sanoa että iän puolesta sitä ja tätä ruokaa vaan suoraan voi antaa (jos neuvolassa näin neuvottu), eihän ne vauvat tajua varmasti että ahaa oon nyt 1vee ett nyt tajuankin miten ruokaa työstetään suussa. Varsinkin joku raaka omena voi olla tosi kova ja hankalaa soseita syöneelle ainakin. Suosittelen ett leikkaat pitkiä lohkoja ja mikrotat vähäsen että pehmenee.

Kyllä muakin sormiruokailussa se sotku edelleen kammottaa vaikka monta kuukautta tehty sitä mutta on selvästi helpompiakin ruokia sen suhteen eli esim erilaiset muffinssit ja vohvelit, suht pehmeiksi kypsennetyt vihannekset yms. Simppeli sormiruokakeittiö blogia edelleen koluan jatkuvasti eri reseptien puolesta.
Ei olla ollenkaan kokeiltu mitään kastikeruokia omin sormin syödä eikä esim sosetta tai puuroa koska poika ei tajua sormia laittaa suuhun jos siinä sosettakin on.

Me om välillä harjoiteltu lusikan ja haarukan käyttöä mutta ei se kunnolla onnistu vaikka itse lusikankin täytän vähän, tosi harvoin se menee suuhun siinä missä haarukka menee kun sen käteen laittaa. Kannattaa siinä syöttäessä kokeilla pikku hiljaa, en jotenkin tiedä osaisiko lapsi sen ilman treeniä jossain tietyssä iässä.

Meillä taitaa lusikkatreenit nyt ainakin jäädä kun suu ei ole nyt auennut soseille melkein ollenkaan. Sormin pitäisi saada syötyä JA vain pienissä kuutioissa on uusin juttu :rolleyes::D no ei kai sillä väliä miten se ruoka menee alas kunhan menee.

Pottaa ei olla edes ostettu vielä eikä ajateltu sen harjoittelua. Jotenkin fiilis että jos sen suosiolla jättäisi vähän tuonnemmaksi kun tuntuu nyt kävelyn myötä että muutenkin enää vain ripaus vauvaa jäljellä toisessa :ROFLMAO: no ei, ehkä ehkä kohta puolin.
Tutteja ei olla enää jätetty lojumaan mihinkään vaan yöksi annettu ja hoitolaukussa on jos liikenteessä tarvii. Muutenkin ihan perus tyytyväinen kaveri eikä tunnu normaalissa olemisessa 'tarvita' tuttia vaika, niin jospa tutin saisi kokonaan karsittua pois ennenku on joskus sitten vaikeampaa sen vieroituksen kanssa.

Muuten suosittelen pillimukia juomiseen. Avent ollut hyvä merkki. Pitää imeä että tulee nestettä ulos eli voi kallistaa eikä juomaa kaadu. Meillä koko päivän tarjolla vettä pillimukista ja ruoan jälkeen hörppyä ruoansulatuksen eduksi. Varmasti siitä voi juoda vaikka maitoakin mutt sitten vaan tarkempaa se pillin pesu.
 
Niin, juuri sitä tuoretta omenaa aattelin etten ihan sellasenaan antas.. mut joo, vois kokeilla lämmittää pehmeeks, ei ois tullu itellä mieleenkään :) päärynästäkin soseena tykkää mut ehkä vois olla vähän turhauttava sormiruokana kun lipee sormista sellasina niljakkaina.
Mut ehkä sit toistaseks vielä armahdan itteeni lusikoitavien opettelussa, tuntuu et muutenkin jatkuva kiire eikä aika meinaa riittää kaikkeen niin ei kaipais yhtään lisäsiivousta... ja opettelua ei varmaan kannattas tehdä nälkäsenä, sitten taatusti menis hermot ja sit taas jos ei oo nälkä niin suurin osa ois pitkin lattioita ja ehkä seinilläkin.. Välillä annan leikkiä syömisen jälkeen tyhjällä lautasella ja lusikalla, kun kuitenkin selvästi innostuu niistä.
Jätetään täälläkin vielä toistaseks käyttöön se MAMin pullomuki, jossa myös nokkamainen "tutti"osa, mut muuten varmaan pääasiassa nokkamukeja, niistäkin osaa juoda jo suht siististi. Yhdessä on sellanen painava pohja että kaatuessa kierähtää takasin pystyyn. Huono puoli tossa et nokan sisäpuolta on hiukan vaikee putsata..
 
Ihanaa äitienpäivää kaikille! Vuosi sitten jännitin hirvittävästi, miten synnytys menee. Kaksi vuotta sitten pelkäsin, ettemme saa ikinä lasta. Tuossa se pikkuinen tuhisee sivuvaunussa mun vieressä. Arki on todella hektistä, kun olen helmikuusta asti ollut töissä (mulle tarjottiin yllättäen unelmaduunia). Mies piti isyyslomaa ja sen jälkeen on menty niin, että toinen tekee päivisin työt ja toinen iltaisin. Koko perheen kesken ollaan vain sunnuntaisin. Tammikuussa haettiin paikkaa kahteen lähipäiväkotiin, mutta ei saatu. Onneksi löytyi ihana perhepäivähoitaja läheltä. Aloitetaan hoito siellä syksyllä. Mutta siis, hektisyydestä huolimatta nautin joka päivä ja tulen todella onnelliseksi, kun seuraan, miten toinen oppii koko ajan kaikkea uutta ja miten ihana meidän pieni tyyppi on. Hän on tuhtaaja, joka saattaa viettää pitkiä aikoja laittamalla palikoita tms kiposta toiseen tai nostelemalla kirjojaan korista pois ja takaisin. Liikkuminen ei ole missään vaiheessa erityisemmin kiinnostanut, konttaamalla kulkee ja nousee polviseisontaan.

Nauttikaa tästä ja kaikista päivistä äidit! <3
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby
Kiva kuulla sustakin Peppermint! :)

Ja tosiaan, ÄITIENPÄIVÄ, ensimmäinen sellainen <3 aika huikeaa, vaikka vieläkin on niin epätodellinen olo sen suhteen, että hitto mä OLEN ÄITI! :D ei oikein pysty vieläkään käsittämään.

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille <3
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby
Yritän hilata itseni tälle uudelle palstalle. Meidän pieni lintunen syntyi perjantaina 12.5 aikaisin aamulla rv 39+6. Täsmällinen typy siis. Synnytys oli todella pitkä ja vaikea, vielä ollaan yksi yö sairaalassa keräämässä voimia ja odotellaan josko synnytyslääkäri tulisi juttelemaan. Joka tapauksessa tytär on enemmän kuin täydellinen! :love:

Yhteiselo on lähtenyt kohtuullisesti käyntiin. Pissaa, kakkaa ja syö. Vaikkakin on aika vaativa tapaus, jos ei heti saa haluamaansa tai tyhmä aikuinen ymmärrä, niin alkaa hirmuinen huuto. Tisseily - no joo. Viihtyisi koko ajan tissillä, ja kun ruoka loppuu, niin alkaa huuto. Luovutettua äidinmaitoa menee melkoiset määrät. Tosin painoa edelleen yli 4000g... Hieman pelottaa huominen kotiinpaluu. Toivottavasti kaikki menee hyvin.
 
  • Tykkää
Reactions: Mandala
Onnea Reuna! Kuulostaa aika tutulta nuo teidän ekat päivät. Olin ehkä saattanut toivoa tai ajatella että vastasyntyneet vain nukkuu ja on rauhallisia. Noh meillä kyllä asui rinnalla aikalailla ympäri vuorokauden ennenku maito nousi (viidentenä päivänä muistaakseni, oltiin kolme yötä Haikaranpesässä sitä ennen). Ja se huuto tissin perään oli aika järkkyä ekaksi kun en ollut sellaista osannut odottaa. Onneksi tosiaan asiat muuttui kun maito nousi ja poika alkoi nukkumaan maha täynnä pelkän torkkumisen, huutamisen ja tisseilyn sijaan :D

Toivottavasti lääkäri antaa vihreää valoa ja pääsette kotiin aloittamaan aivan uudenlaista arkea :love: vaikka perhehuoneessa oli kiva aloitella niin kotiin pääsy oli iiiiihanaa! Aivan uskomatonta edes ajatella, että siitäkin on jo kohta vuosi aikaa :eek:o_O:cautious:

Kertoile ihmeessä miten hommat lähtee sujumaan, ihana itsekin fiilistellä sitä aikaa :love:
 
Ärsyttää. Aateltiin iltahoitajan kanssa, et tehdään painokontrollia nyt yön aikana, kun painon pitäisi hiljalleen alkaa jo nousemaan. Nyt vaan laskee. Kävin vaakalla punnitsemassa beibin ja palasin takas syöttämään. Vasen rinta meni ok, mutta oikealla rinnalla vaan nuokku ja ei jaksanut imeä. No, paino oli tippunu 2g! Ja sen jälkeen siivosin vielä kakat vaipasta x2 + hieman veristä pissaa. Beibi siis kuiva eli tarvii vaan lisää ruokaa. Tunnen itteni niin surkeaksi. Itkin jo puolisolle et mua ei ois ikinä pitäny päästää äidiksi. En saa ruokittua omaa lastani.
 
Reuna ymmärrän todella hyvin että noina ekoina päivinä erityisesti kaikki pienetkin vastoinkäymiset ottaa todella rankasti kun
hormonit on huipussaan. Ja imetys varsinkin on sellainen asia mistä luo itselleen todella isoja vaatimuksia ja ennakko-odotuksia, me äidit voidaan olla pahimpia kriitikoita itsellemme! Iso hali! Toivottavasti fiilikset paranee pian <3

Onko sulla maito noussut vielä kunnolla? Siinähän kestää nousun jälkeenkin jonkin aikaa, että tasaantuu ja vakiintuu vauvan tarvitsevalle tasolle kun vaan imettää lapsen tahtisesti. Onko sua neuvottu siellä miten lisämaito kannattaa antaa? Sehän riippuu vauvastakin paljon, että pitäiskö antaa ennen vai jälkeen imetyksen. Imetyksen Tuki sivuilla osittaisimetyksestä on hyvää tekstiä. Kuinka monta päivää vanha tyttö olikaan?

Kaikilla ei se paino kuitenkaan nouse heti takaisin syntymäpainoon kun on laskenut, siinä voi mennä joillain parikin viikkoa. Ja teilläkin hyvänkokoinen vauva ettei pitäisi kauheata ongelmaa olla kuitenkaan!
 

Yhteistyössä