Siis mitä, joko tuo tyttö pian lähtee konttaamaan O_o

Lapsi siis pian 6kk. Tässä olen odotellut koska lähtis ryömimään, taaksepäin vaan pystyy työntämään itseään mutta eteenpäin ei pääse.
Tänään on pariin otteeseen mennyt konttausasentoon ja kiikuttanut itseään siinä. Tarkottaako tuo nyt sitä, että pian lähtee jo menemään konttaamalla :O
 
Pianhan se lähtee :)

Ei kaikki aloita ryömimällä, hyvin voi jäädä se vaihe välistäkin =)
Tai vastaavasti ryömimisestä lähdetään suoraan kävelemään :D

Meillä poika konttaili 5kk iässä ja 6kk iässä kävelikin tukea vasten. 7kk seisoi ilman tukea ja 8kk käveli ilman tukea...
Kohta se on siis menoa! :D
 
Joo todennäköisesti jää ryömiminen väliin. Niin meidän tytöllä ainakin kävi. Meni konttausasentoon parin viikon verran ja sitten lähti konttamaan 5 kk iässä. Ei ehtinyt kauaa kontata kun nousi tukea vasten paria viikkoa myöhemmin.
 
"melina"
Ei meilläkään ryömitty, vaan lähdettiin heti konttaamaan puolen vuoden iässä. Konttausasennossa keikuttiin tosin jo pari kk aiemmin, että ei se välttämättä meinaa mitään.
 
Ei meilläkään esikoinen koskaan ryöminy, nousi konttausasentoon ja just tollai heilutteli itteensä jonkun 3 viikkoo ennenkun lähti konttamaan. Kuopus ryömi jo TODELLA aikasin ja nousi konttaus asentoon, pari viikkoo siitä meni ja lähti konttaamaan 4,5kk iässä (9kk ikäsenä neiti sitten jo juoksi kauheeta vauhtia ilman tukee eikä meno ollut enää yhtään huteraa kun oli ehtiny kuukauden jo kävelyä harjotella)
 
Meidän muksu ottaa vähän rauhallisemmin, alkoi ryömimään 9kk iässä ja konttaamaan 11kk iässä. Nousemaan alkoi jossain siinä välissä. Nyt kävelee yhdestä kädestä tukien mutta ei vielä ilman. Ikää 14kk.
 
Meillä on kyllä molemmat alkaneet vetää jalkoja mahan alle 4-5kk iässä, esikoinen taisi olla alle 4kk. Silti molemmat on ryömineet, esikoinen kauemmin, kuopus vähemmän aikaa. Sitten vasta konttasivat ja nousivat pystyyn, tosin kuopus teki nuo molemmat samana päivänä ja lähtikin 10kk iässä kävelemään. Esikoinen alkoi kävellä 12kk iässä.

Mutta siis molemmat on keikuttaneet itseään konttausasennossa useamman kuukauden. Sitten vasta lähtivät siitä liikkeelle, kun tajusivat liikuttaa käsiä ja jalkoja eri aikaan :D
 
"vieras"
Voi tarkoittaa tai sitten ei ;). Meidän tytteli hiukan ryömi eteenpäin ja peruutteli kovasti kun keksi konttausasennon ja siinä heilumisen. Siitä meni kuitenkin vielä reilusti aikaa, ennen kuin hoksasi miten kontillaan pääsee liikkeelle :D. Ryömi vinhasti ennen kuin alkoi konttaamaan. Ja silloinkin usein vaihtoi ryömintään kun piti oikein nopeasti paikasta toiseen päästä ;). Nyt sama kävelyn kanssa :D.
 
"vieras"
Voi tarkoittaa tai sitten ei, riippuu ihan siitä, miten paljon lapsi luottaa itseensä, miten pian hoksaa jutun jujun, jne :)

Meillä kyllä kontattiin puolivuotiaina, ja oltiin jo ponnistettu seisomaankin. Tosin varsinaisesti tukea vasten alettiin seisoskella 7kk ikäisenä ja kävelyä tukea vasten 8kk ikäisenä. :)
 
"vieras"
Meillä tyttö heilu konttausasennossa melkein kuukauden ennen kuin oppi konttaa. Ei tajunnu miten käsiä liikutetaan ja oppikin siinä sitten ennen konttausta istumaan. Konttaaman oppi 6,5kk ikäisenä ja seuraavana päivänä nousi tukea vasten seisomaan. Ennen kuin oli 7kk käveli tukea vasten ja muutaman askeleen taaperokärryn kanssa. Tosi aikainen oli ja kaikki sanoi, että tuo varmaan 8kuisena kävelee. Mutta "vasta" 11 kuisena lähti tuetta kävelemään. :)
 

Yhteistyössä