Siis onko kaikki mitä täälä tapahtuu jumalan tahto??

  • Viestiketjun aloittaja Tahtootietää
  • Ensimmäinen viesti
Aksu81
Mulla olisi tuosta aiheesta sivukaupalla mietittävää, mutta en nyt jaksa väitellä. Lyhyesti sanottuna uskon, että jokin jumala on, mutta onko se juuri se mihin valtaväestö Suomessa uskoo? Itse en usko, että jumalan rakkauden voi tuntea sotien keskellä kompastuessa kaatuneeseen toveriin tai sylivauvan kuollessa nälkään. minun jumalani ei ole rakastava vaan julma, kun antaa viattomien kokea tuskia. jokaisella on oma tahtonsa ja joillakin järki ajatella asioita kriittisesti ja kyseenalaistaa totuuden. välillä tuntuu, että maapallo on jumalan leikkikenttä ja olemme vain shakkinappuloita, jos meillä ei ole rohkeutta yrittää muuttaa tätä maailman mielettömyyttä parempaan suuntaan.
 
vieras
Kaikki mitä täällä tapahtuu ei ole Jumalan tahtoa! Jotkut ihmiset jotka eivät tiedä asiasta paremmin väittävät että aina kun tapahtuu jotain pahaa että se olisi Jumalan tahto ja näin syyttävät Jumalaa siitä kaikesta pahasta mitä on tapahtunut. Jaakobin kirjeessä sanotaan:

"Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän itse kiusaa ketään." Jaakob 1:13

Jossain käännöksissä kiusaus sanan kohdalla voidaan käyttää sanaa koettelemus. Jumala ei siis koskaan aiheuta sitä pahaa mitä näemme maailmassa. Hän kyllä sallii sen, mutta sallimisen ja aiheuttamisen välillä on suuri ero.

Joten kaikki tällaiset lauseet että kärsimys on Jumalan tahto tai että kaikki tapahtuu niin kuin hän on kauan sitten määrännyt, Herran tiet ovat tutkimattomat tai että ihmisiä ja lapsia kuolee koska Jumala haluaa heidät taivaaseen, eivät pidä paikkaansa. Jotkut ihmiset uskovat että pahaa tapahtuu koska tämän maailman hallitsija ei ole Jumala, niin kuin ihmiset jotka syyttävät Jumalaa virheellisesti ajattelevat. Ensimmäisessä Johanneksen kirjeessä sanotaan "Me tiedämme olevamme Jumalasta, mutta koko maailma on Pahan vallassa." (1. Johannes 5:19) Pahalla tarkoitetaan Saatanaa. Saatana on paha, petollinen ja julma ja siksi hänen vaikutuspiirissään oleva maailmakin on paha, petollinen ja julma. Toinen syy on että Eedenin puutarhan tapahtumista lähtien ihmiset ovat olleet syntisiä ja epätäydellisiä. Syntisillä ihmisillä on taipumusta tehdä asioita väärin ja aiheuttaa toisille kärsimystä. Ja kolmanneksi sattuma, maailmassa jossa Jumala ei ole hallitsemassa ja suojelemassa ihmiset saattavat joutua kärsimään siitä että ovat väärässä paikassa väärään aikaan.

Jumala on oikeudenmukainen (Psalmi 37:28) ja hänelle merkitsee paljon se mikä on oikein ja mikä väärin. Hän vihaa kaikenlaista epäoikeudenmukaisuutta. Hänestä on vastenmielistä nähdä ihmisten kärsivän (1. Mooses 6:5-6). Toinen asia on se että Raamattu opettaa että ihminen luotiin Jumalan kaltaiseksi(1. Mooses 1:26). Meillä on hyviä ominaisuuksia koska Jumalalla on hyviä ominaisuuksia. Joten jos ihmisestä tuntuu pahalta kun viattomat kärsivät niin silloin todellakin voi olla varma että Jumalastakin tuntuu todella pahalta nähdä kun viattomat kärsivät.

Näin siis kristinuskossa.
 
Aksu81
Jumala on oikeudenmukainen (Psalmi 37:28) ja hänelle merkitsee paljon se mikä on oikein ja mikä väärin. Hän vihaa kaikenlaista epäoikeudenmukaisuutta. Hänestä on vastenmielistä nähdä ihmisten kärsivän (1. Mooses 6:5-6)

Mutta antaa tuon tapahtuvan. Pitääkö meidänkö antaa kaiken tapahtua jos olemme jumalan kaltaisia?

. Toinen asia on se että Raamattu opettaa että ihminen luotiin Jumalan kaltaiseksi(1. Mooses 1:26). Meillä on hyviä ominaisuuksia koska Jumalalla on hyviä ominaisuuksia. Joten jos ihmisestä tuntuu pahalta kun viattomat kärsivät niin silloin todellakin voi olla varma että Jumalastakin tuntuu todella pahalta nähdä kun viattomat kärsivät.

Okei ei puututta sitten mihinkään. Näinhän se näköjään onkin. Äiti saa kuristaa lapsensa tajuttomaksi, purra käteen ja potkia munasarjan paikaltaan ja eipä ketään puuttunut, kun lapsena suojelin äitiä valheilla.
Minulla sentään aikuisena on rohkeutta puuttua asioihin ja koittaa muuttaa tätä maailmaa niin paljon kuin yksi ihminen voi pystyä. Jos jumalamme ei sitä tee niin miten hän voi elää omantuntonsa kanssa? Vai luovutanko ja elän miten elän ja käyn synninpäästöillä ja tunnen jumalan rakkauden, kun jossain mies tappaa perheensä ja lapsista kasvatetaan terroristeja. eläköön ihana rakas jumalamme.
 
vieras
Aksu81: En voi ottaa kantaa yksittäisiin tilanteisiin, olen itsekin elänyt väkivaltaisessa perheessä ennen kuin minut huostaanotettiin ja olen pahoillani menneisyydestäsi. Voin vain kertoa sen mitä tiedän ja mitä minulle on kerrottu Jumalasta ja Raamatusta ja toivon että se vastaisi joihinkin kysymyksiisi kristinuskon näkemykseen asioista.

Kysymykseen miksi Jumala sallii kärsimyksen? Jos taas palataan tarinaan Aadamista ja Eevasta jossa Jumala kielsi heitä syömästä hyvän ja pahan tiedon puusta. Ja sitten Saatana houkutteli heidät käärmeen muodossa syömään siitä. Jumalalla on rajattomat voimat, Saatanakin tietää sen mutta Saatana kyseenalaisti Jumalan oikeuden hallita. Hän esitti että Jumala valehtelee heille ja ei anna heille jotain mikä olisi heille hyväksi (=hyvän ja pahan tiedon puun hedelmiä) ja että hän olisi siten huono hallitsija. Hän vihjaili että ihmisillä olisi paremmat oltavat ilman Jumalan hallintaa. Sitten Aadam ja Eeva söivät puun hedelmiä mikä oli sama kun he sanoisivat "Emme tarvitse Jumalaa hallitsemaan meitä. Pystymme itse päättämään mikä on oikein ja mikä väärin." Miten Jumala voisi todistaa että Saatana oli väärässä ja että Jumalan tapa oli paras tapa?

Tästä esimerkkinä: Kuvitellaan että opettaja selittää oppilaalle miten ratkaista vaikea ongelma. Älykäs mutta kapinallinen oppilas väittää että Jumalan ratkaisumalli on väärä. Hän ilmoittaa tietävänsä paljon paremman ratkaisutavan ja vihjaa näin opettajan olevan epäpätevä. Osa oppilaista uskoo häneen ja hekin alkavat kapinoida. Mitä opettajan pitäisi tehdä? Jos hän poistaa kapinalliset luokasta miten se vaikuttaisi muihin oppilaisiin? Eivätkö he uskoisi että tuo oppilas kannattajineen on oikeassa? Loput oppilaat voisivat menettää kunnioituksensa opettajaa kohtaan ja ajatella hänen ehkä pelkäävän sitä että hänen osoitetaan olevan väärässä. Mutta oletetaanpa että opettaja antaa kapinallisen näyttää luokalle miten tämä itse ratkaisisi ongelman.'

Jumala on toiminut samaan tapaan kuin tuo opettaja. Hän on antanut Saatanan näyttää miten tämä hallitsisi ihmiskuntaa. Ja Jumala on myös antanut ihmisten hallita itseään Saatanan ohjauksessa. Kuvauksen opettaja tietää että kapinallinen on väärässä. Mutta hän tietää myös että kun hän antaa heille tilaisuuden yrittää todistaa väitteensä siitä hyötyy koko luokka. Kun kapinalliset epäonnistuvat kaikki rehelliset oppilaat näkevät että opettaja on ainoa pätevä henkilö ohjaamaan heitä. Vastaavasti Jumala tietää että kaikki sydämeltään rehelliset ihmiset hyötyvät nähdessään että Saatana on epäonnistunut ja ihmiset eivät pysty hallitsemaan itseään. Kuvauksen opettaja ei estäisi kapinallista oppilasta esittämään kantaansa. Ja toiseksi hän ei auta kun tämä yrittää ratkaista ongelmaansa. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt Saatanaa yrittämästä todistaa että hän oikeassa. Ihminen on tuhansien vuosien ajan ehtinyt kokeilla kaikenlaisia hallintojärjestelmiä, tieteissä ja muilla aloilla on edistytty, mutta epäoikeudenmukaisuus, köyhyys, rikollisuus ja sotiminen ovat vain pahentuneet. Ihmisen hallinnon epäonnistumisesta on näin todisteita. Toiseksi Jumala ei ole auttanut Saatanaa hallitsemaan maailmaa. Jos Jumala ehkäisisi hirvittäviä rikoksi niin eikö hän silloin tavallaan tukisi kapinallisen asiaa? Ihmiset voisivat ajatella että ehkäpä ihminen sittenkin voi hallita itseään ilman tuhoisia seurauksia?

Raamattu myös lupaa että aikanaan Jumala tulee poistamaan kaiken pahan mitä ihmiskunta on joutunut kärsimään ja muuttaa kaiken paratiisiksi. Tänä aikana kun elämme kuitenkin vielä tässä maailmassa Jumala etsii ihmisiä jotka olisivat valmiita seuraamaan häntä ja Jumala auttaa heitä kestämään kaiken sen mitä he joutuvat kohtaamaan tässä maailmassa.

Toinen esimerkki vielä: ajatellaanpa esimerkiksi hyvä viisasta isää, jonka aikuinen poika asuu vielä kotona. Kun poika muuttuu kapinalliseksi ja päättää lähteä kotoa, isä ei estä häntä. Poika viettää huonoa elämää ja joutuu vaikeuksiin. Onko isä syyllinen pojan ongelmiin? Ei ole. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt ihmistä toimimasta vahingollisesti, mutta hän ei ole syyllinen ongelmiin joihin tuo valinta on johtanut. Olisi näin ollen epäoikeudenmukaista syyttää Jumalaa kaikista ihmiskunnan vaikeuksista.

Näin minulle on opetettu siitä miksi Jumala sallii niin paljon kärsimystä. Mutta ymmärrän että se ei ehkä kaikkia lohduta eikä kaikkia haavoja paranna.
 
jooo-o
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Aksu81: En voi ottaa kantaa yksittäisiin tilanteisiin, olen itsekin elänyt väkivaltaisessa perheessä ennen kuin minut huostaanotettiin ja olen pahoillani menneisyydestäsi. Voin vain kertoa sen mitä tiedän ja mitä minulle on kerrottu Jumalasta ja Raamatusta ja toivon että se vastaisi joihinkin kysymyksiisi kristinuskon näkemykseen asioista.

Kysymykseen miksi Jumala sallii kärsimyksen? Jos taas palataan tarinaan Aadamista ja Eevasta jossa Jumala kielsi heitä syömästä hyvän ja pahan tiedon puusta. Ja sitten Saatana houkutteli heidät käärmeen muodossa syömään siitä. Jumalalla on rajattomat voimat, Saatanakin tietää sen mutta Saatana kyseenalaisti Jumalan oikeuden hallita. Hän esitti että Jumala valehtelee heille ja ei anna heille jotain mikä olisi heille hyväksi (=hyvän ja pahan tiedon puun hedelmiä) ja että hän olisi siten huono hallitsija. Hän vihjaili että ihmisillä olisi paremmat oltavat ilman Jumalan hallintaa. Sitten Aadam ja Eeva söivät puun hedelmiä mikä oli sama kun he sanoisivat "Emme tarvitse Jumalaa hallitsemaan meitä. Pystymme itse päättämään mikä on oikein ja mikä väärin." Miten Jumala voisi todistaa että Saatana oli väärässä ja että Jumalan tapa oli paras tapa?

Tästä esimerkkinä: Kuvitellaan että opettaja selittää oppilaalle miten ratkaista vaikea ongelma. Älykäs mutta kapinallinen oppilas väittää että Jumalan ratkaisumalli on väärä. Hän ilmoittaa tietävänsä paljon paremman ratkaisutavan ja vihjaa näin opettajan olevan epäpätevä. Osa oppilaista uskoo häneen ja hekin alkavat kapinoida. Mitä opettajan pitäisi tehdä? Jos hän poistaa kapinalliset luokasta miten se vaikuttaisi muihin oppilaisiin? Eivätkö he uskoisi että tuo oppilas kannattajineen on oikeassa? Loput oppilaat voisivat menettää kunnioituksensa opettajaa kohtaan ja ajatella hänen ehkä pelkäävän sitä että hänen osoitetaan olevan väärässä. Mutta oletetaanpa että opettaja antaa kapinallisen näyttää luokalle miten tämä itse ratkaisisi ongelman.'

Jumala on toiminut samaan tapaan kuin tuo opettaja. Hän on antanut Saatanan näyttää miten tämä hallitsisi ihmiskuntaa. Ja Jumala on myös antanut ihmisten hallita itseään Saatanan ohjauksessa. Kuvauksen opettaja tietää että kapinallinen on väärässä. Mutta hän tietää myös että kun hän antaa heille tilaisuuden yrittää todistaa väitteensä siitä hyötyy koko luokka. Kun kapinalliset epäonnistuvat kaikki rehelliset oppilaat näkevät että opettaja on ainoa pätevä henkilö ohjaamaan heitä. Vastaavasti Jumala tietää että kaikki sydämeltään rehelliset ihmiset hyötyvät nähdessään että Saatana on epäonnistunut ja ihmiset eivät pysty hallitsemaan itseään. Kuvauksen opettaja ei estäisi kapinallista oppilasta esittämään kantaansa. Ja toiseksi hän ei auta kun tämä yrittää ratkaista ongelmaansa. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt Saatanaa yrittämästä todistaa että hän oikeassa. Ihminen on tuhansien vuosien ajan ehtinyt kokeilla kaikenlaisia hallintojärjestelmiä, tieteissä ja muilla aloilla on edistytty, mutta epäoikeudenmukaisuus, köyhyys, rikollisuus ja sotiminen ovat vain pahentuneet. Ihmisen hallinnon epäonnistumisesta on näin todisteita. Toiseksi Jumala ei ole auttanut Saatanaa hallitsemaan maailmaa. Jos Jumala ehkäisisi hirvittäviä rikoksi niin eikö hän silloin tavallaan tukisi kapinallisen asiaa? Ihmiset voisivat ajatella että ehkäpä ihminen sittenkin voi hallita itseään ilman tuhoisia seurauksia?

Raamattu myös lupaa että aikanaan Jumala tulee poistamaan kaiken pahan mitä ihmiskunta on joutunut kärsimään ja muuttaa kaiken paratiisiksi. Tänä aikana kun elämme kuitenkin vielä tässä maailmassa Jumala etsii ihmisiä jotka olisivat valmiita seuraamaan häntä ja Jumala auttaa heitä kestämään kaiken sen mitä he joutuvat kohtaamaan tässä maailmassa.

Toinen esimerkki vielä: ajatellaanpa esimerkiksi hyvä viisasta isää, jonka aikuinen poika asuu vielä kotona. Kun poika muuttuu kapinalliseksi ja päättää lähteä kotoa, isä ei estä häntä. Poika viettää huonoa elämää ja joutuu vaikeuksiin. Onko isä syyllinen pojan ongelmiin? Ei ole. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt ihmistä toimimasta vahingollisesti, mutta hän ei ole syyllinen ongelmiin joihin tuo valinta on johtanut. Olisi näin ollen epäoikeudenmukaista syyttää Jumalaa kaikista ihmiskunnan vaikeuksista.

Näin minulle on opetettu siitä miksi Jumala sallii niin paljon kärsimystä. Mutta ymmärrän että se ei ehkä kaikkia lohduta eikä kaikkia haavoja paranna.
olet vissiin jehova kun puhut aadamista. ihan suomeksi aatami, ok?

 
Aksu81
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Aksu81: En voi ottaa kantaa yksittäisiin tilanteisiin, olen itsekin elänyt väkivaltaisessa perheessä ennen kuin minut huostaanotettiin ja olen pahoillani menneisyydestäsi. Voin vain kertoa sen mitä tiedän ja mitä minulle on kerrottu Jumalasta ja Raamatusta ja toivon että se vastaisi joihinkin kysymyksiisi kristinuskon näkemykseen asioista.

Kysymykseen miksi Jumala sallii kärsimyksen? Jos taas palataan tarinaan Aadamista ja Eevasta jossa Jumala kielsi heitä syömästä hyvän ja pahan tiedon puusta. Ja sitten Saatana houkutteli heidät käärmeen muodossa syömään siitä. Jumalalla on rajattomat voimat, Saatanakin tietää sen mutta Saatana kyseenalaisti Jumalan oikeuden hallita. Hän esitti että Jumala valehtelee heille ja ei anna heille jotain mikä olisi heille hyväksi (=hyvän ja pahan tiedon puun hedelmiä) ja että hän olisi siten huono hallitsija. Hän vihjaili että ihmisillä olisi paremmat oltavat ilman Jumalan hallintaa. Sitten Aadam ja Eeva söivät puun hedelmiä mikä oli sama kun he sanoisivat "Emme tarvitse Jumalaa hallitsemaan meitä. Pystymme itse päättämään mikä on oikein ja mikä väärin." Miten Jumala voisi todistaa että Saatana oli väärässä ja että Jumalan tapa oli paras tapa?

Tästä esimerkkinä: Kuvitellaan että opettaja selittää oppilaalle miten ratkaista vaikea ongelma. Älykäs mutta kapinallinen oppilas väittää että Jumalan ratkaisumalli on väärä. Hän ilmoittaa tietävänsä paljon paremman ratkaisutavan ja vihjaa näin opettajan olevan epäpätevä. Osa oppilaista uskoo häneen ja hekin alkavat kapinoida. Mitä opettajan pitäisi tehdä? Jos hän poistaa kapinalliset luokasta miten se vaikuttaisi muihin oppilaisiin? Eivätkö he uskoisi että tuo oppilas kannattajineen on oikeassa? Loput oppilaat voisivat menettää kunnioituksensa opettajaa kohtaan ja ajatella hänen ehkä pelkäävän sitä että hänen osoitetaan olevan väärässä. Mutta oletetaanpa että opettaja antaa kapinallisen näyttää luokalle miten tämä itse ratkaisisi ongelman.'

Jumala on toiminut samaan tapaan kuin tuo opettaja. Hän on antanut Saatanan näyttää miten tämä hallitsisi ihmiskuntaa. Ja Jumala on myös antanut ihmisten hallita itseään Saatanan ohjauksessa. Kuvauksen opettaja tietää että kapinallinen on väärässä. Mutta hän tietää myös että kun hän antaa heille tilaisuuden yrittää todistaa väitteensä siitä hyötyy koko luokka. Kun kapinalliset epäonnistuvat kaikki rehelliset oppilaat näkevät että opettaja on ainoa pätevä henkilö ohjaamaan heitä. Vastaavasti Jumala tietää että kaikki sydämeltään rehelliset ihmiset hyötyvät nähdessään että Saatana on epäonnistunut ja ihmiset eivät pysty hallitsemaan itseään. Kuvauksen opettaja ei estäisi kapinallista oppilasta esittämään kantaansa. Ja toiseksi hän ei auta kun tämä yrittää ratkaista ongelmaansa. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt Saatanaa yrittämästä todistaa että hän oikeassa. Ihminen on tuhansien vuosien ajan ehtinyt kokeilla kaikenlaisia hallintojärjestelmiä, tieteissä ja muilla aloilla on edistytty, mutta epäoikeudenmukaisuus, köyhyys, rikollisuus ja sotiminen ovat vain pahentuneet. Ihmisen hallinnon epäonnistumisesta on näin todisteita. Toiseksi Jumala ei ole auttanut Saatanaa hallitsemaan maailmaa. Jos Jumala ehkäisisi hirvittäviä rikoksi niin eikö hän silloin tavallaan tukisi kapinallisen asiaa? Ihmiset voisivat ajatella että ehkäpä ihminen sittenkin voi hallita itseään ilman tuhoisia seurauksia?

Raamattu myös lupaa että aikanaan Jumala tulee poistamaan kaiken pahan mitä ihmiskunta on joutunut kärsimään ja muuttaa kaiken paratiisiksi. Tänä aikana kun elämme kuitenkin vielä tässä maailmassa Jumala etsii ihmisiä jotka olisivat valmiita seuraamaan häntä ja Jumala auttaa heitä kestämään kaiken sen mitä he joutuvat kohtaamaan tässä maailmassa.

Toinen esimerkki vielä: ajatellaanpa esimerkiksi hyvä viisasta isää, jonka aikuinen poika asuu vielä kotona. Kun poika muuttuu kapinalliseksi ja päättää lähteä kotoa, isä ei estä häntä. Poika viettää huonoa elämää ja joutuu vaikeuksiin. Onko isä syyllinen pojan ongelmiin? Ei ole. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt ihmistä toimimasta vahingollisesti, mutta hän ei ole syyllinen ongelmiin joihin tuo valinta on johtanut. Olisi näin ollen epäoikeudenmukaista syyttää Jumalaa kaikista ihmiskunnan vaikeuksista.

Näin minulle on opetettu siitä miksi Jumala sallii niin paljon kärsimystä. Mutta ymmärrän että se ei ehkä kaikkia lohduta eikä kaikkia haavoja paranna.
Tuota lukiessa tuli tunne, että saatana sitten hallitsee minua, kun kyseenalaistan asioita ja olen kriittinen. Mulle on ihan sama kunhan omatuntoni on puhdas ja koitan parhaani mukaan toimia oikein. En mieti johtuuko sodat saatanasta vai jumalasta. Mulle riittää, että sota jotenkin loppuisi ja ne ei lopu saarnaamalla vaan yhteistyöllä eri ihmisten kanssa. Yksikään kirkko ja pappi ei pysty lopettamaan vääryyksiä. Yksikään ehtoollinen ei vie nälkää. Yksikään synninpäästö ei estä tekemästä lisää syntiä. Kaikki nuo kirkolliset perinteet ovat vain traditioita, jotka ei tapa sitä saatanaa. Musta on fiksumpaa toimia auttaakseen muita kuin istua kovilla kirkon penkillä veisaamassa virsiä. Jos se tekee musta satanistin silmissäsi niin sitten olen se. Tiedän kuitenkin itse paremmin asian.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Aksu81: En voi ottaa kantaa yksittäisiin tilanteisiin, olen itsekin elänyt väkivaltaisessa perheessä ennen kuin minut huostaanotettiin ja olen pahoillani menneisyydestäsi. Voin vain kertoa sen mitä tiedän ja mitä minulle on kerrottu Jumalasta ja Raamatusta ja toivon että se vastaisi joihinkin kysymyksiisi kristinuskon näkemykseen asioista.

Kysymykseen miksi Jumala sallii kärsimyksen? Jos taas palataan tarinaan Aadamista ja Eevasta jossa Jumala kielsi heitä syömästä hyvän ja pahan tiedon puusta. Ja sitten Saatana houkutteli heidät käärmeen muodossa syömään siitä. Jumalalla on rajattomat voimat, Saatanakin tietää sen mutta Saatana kyseenalaisti Jumalan oikeuden hallita. Hän esitti että Jumala valehtelee heille ja ei anna heille jotain mikä olisi heille hyväksi (=hyvän ja pahan tiedon puun hedelmiä) ja että hän olisi siten huono hallitsija. Hän vihjaili että ihmisillä olisi paremmat oltavat ilman Jumalan hallintaa. Sitten Aadam ja Eeva söivät puun hedelmiä mikä oli sama kun he sanoisivat "Emme tarvitse Jumalaa hallitsemaan meitä. Pystymme itse päättämään mikä on oikein ja mikä väärin." Miten Jumala voisi todistaa että Saatana oli väärässä ja että Jumalan tapa oli paras tapa?

Tästä esimerkkinä: Kuvitellaan että opettaja selittää oppilaalle miten ratkaista vaikea ongelma. Älykäs mutta kapinallinen oppilas väittää että Jumalan ratkaisumalli on väärä. Hän ilmoittaa tietävänsä paljon paremman ratkaisutavan ja vihjaa näin opettajan olevan epäpätevä. Osa oppilaista uskoo häneen ja hekin alkavat kapinoida. Mitä opettajan pitäisi tehdä? Jos hän poistaa kapinalliset luokasta miten se vaikuttaisi muihin oppilaisiin? Eivätkö he uskoisi että tuo oppilas kannattajineen on oikeassa? Loput oppilaat voisivat menettää kunnioituksensa opettajaa kohtaan ja ajatella hänen ehkä pelkäävän sitä että hänen osoitetaan olevan väärässä. Mutta oletetaanpa että opettaja antaa kapinallisen näyttää luokalle miten tämä itse ratkaisisi ongelman.'

Jumala on toiminut samaan tapaan kuin tuo opettaja. Hän on antanut Saatanan näyttää miten tämä hallitsisi ihmiskuntaa. Ja Jumala on myös antanut ihmisten hallita itseään Saatanan ohjauksessa. Kuvauksen opettaja tietää että kapinallinen on väärässä. Mutta hän tietää myös että kun hän antaa heille tilaisuuden yrittää todistaa väitteensä siitä hyötyy koko luokka. Kun kapinalliset epäonnistuvat kaikki rehelliset oppilaat näkevät että opettaja on ainoa pätevä henkilö ohjaamaan heitä. Vastaavasti Jumala tietää että kaikki sydämeltään rehelliset ihmiset hyötyvät nähdessään että Saatana on epäonnistunut ja ihmiset eivät pysty hallitsemaan itseään. Kuvauksen opettaja ei estäisi kapinallista oppilasta esittämään kantaansa. Ja toiseksi hän ei auta kun tämä yrittää ratkaista ongelmaansa. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt Saatanaa yrittämästä todistaa että hän oikeassa. Ihminen on tuhansien vuosien ajan ehtinyt kokeilla kaikenlaisia hallintojärjestelmiä, tieteissä ja muilla aloilla on edistytty, mutta epäoikeudenmukaisuus, köyhyys, rikollisuus ja sotiminen ovat vain pahentuneet. Ihmisen hallinnon epäonnistumisesta on näin todisteita. Toiseksi Jumala ei ole auttanut Saatanaa hallitsemaan maailmaa. Jos Jumala ehkäisisi hirvittäviä rikoksi niin eikö hän silloin tavallaan tukisi kapinallisen asiaa? Ihmiset voisivat ajatella että ehkäpä ihminen sittenkin voi hallita itseään ilman tuhoisia seurauksia?

Raamattu myös lupaa että aikanaan Jumala tulee poistamaan kaiken pahan mitä ihmiskunta on joutunut kärsimään ja muuttaa kaiken paratiisiksi. Tänä aikana kun elämme kuitenkin vielä tässä maailmassa Jumala etsii ihmisiä jotka olisivat valmiita seuraamaan häntä ja Jumala auttaa heitä kestämään kaiken sen mitä he joutuvat kohtaamaan tässä maailmassa.

Toinen esimerkki vielä: ajatellaanpa esimerkiksi hyvä viisasta isää, jonka aikuinen poika asuu vielä kotona. Kun poika muuttuu kapinalliseksi ja päättää lähteä kotoa, isä ei estä häntä. Poika viettää huonoa elämää ja joutuu vaikeuksiin. Onko isä syyllinen pojan ongelmiin? Ei ole. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt ihmistä toimimasta vahingollisesti, mutta hän ei ole syyllinen ongelmiin joihin tuo valinta on johtanut. Olisi näin ollen epäoikeudenmukaista syyttää Jumalaa kaikista ihmiskunnan vaikeuksista.

Näin minulle on opetettu siitä miksi Jumala sallii niin paljon kärsimystä. Mutta ymmärrän että se ei ehkä kaikkia lohduta eikä kaikkia haavoja paranna.
Olipa harvinaisen hyvin selitetty vertauskuvallisesti :) Tämä maailmahan on tällä hetkellä vielä hyvän ja pahan temmellyskenttä. Ja Jumala etsii niitä, joilla on hyvä sydän ja jotka etsivät totuutta. "Totuus tekee teidät vapaiksi", niinhän raamatussa sanotaan.

Toinen mikä tuli mieleen on se, että jossain vaiheessahan Jumala haluaa näyttää ihmiskunnalle millaisen maailman hän olisi halunnut ihmisille antaa ja silloin Saatana on sidottuna pois pelistä.

Ja Aksulle: ei se tee sinusta eikä kenestäkään satanistia, jos ei nimenomaan halunnut satanistiksi ja antanut itseään Saatanan käyttöön.
Ja ei maailma todellakaan parannu siitä että istuu kirkossa virsiä veisaamassa. Jokainen voi omalla kohdallaan tehdä ja elää niin hyvin kuin on mahdollista, auttaa heikompia ja tehdä sillä tavoin edes jonkun maailmasta ehkä paremman paikan. Mutta valitettavasti sodat ja muut kärsimykset eivät tule koskaan loppumaan niinkauan kuin myös Saatana hallitsee maailmassa.
:/
 
Aksu81
Alkuperäinen kirjoittaja poppaliina:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Aksu81: En voi ottaa kantaa yksittäisiin tilanteisiin, olen itsekin elänyt väkivaltaisessa perheessä ennen kuin minut huostaanotettiin ja olen pahoillani menneisyydestäsi. Voin vain kertoa sen mitä tiedän ja mitä minulle on kerrottu Jumalasta ja Raamatusta ja toivon että se vastaisi joihinkin kysymyksiisi kristinuskon näkemykseen asioista.

Kysymykseen miksi Jumala sallii kärsimyksen? Jos taas palataan tarinaan Aadamista ja Eevasta jossa Jumala kielsi heitä syömästä hyvän ja pahan tiedon puusta. Ja sitten Saatana houkutteli heidät käärmeen muodossa syömään siitä. Jumalalla on rajattomat voimat, Saatanakin tietää sen mutta Saatana kyseenalaisti Jumalan oikeuden hallita. Hän esitti että Jumala valehtelee heille ja ei anna heille jotain mikä olisi heille hyväksi (=hyvän ja pahan tiedon puun hedelmiä) ja että hän olisi siten huono hallitsija. Hän vihjaili että ihmisillä olisi paremmat oltavat ilman Jumalan hallintaa. Sitten Aadam ja Eeva söivät puun hedelmiä mikä oli sama kun he sanoisivat "Emme tarvitse Jumalaa hallitsemaan meitä. Pystymme itse päättämään mikä on oikein ja mikä väärin." Miten Jumala voisi todistaa että Saatana oli väärässä ja että Jumalan tapa oli paras tapa?

Tästä esimerkkinä: Kuvitellaan että opettaja selittää oppilaalle miten ratkaista vaikea ongelma. Älykäs mutta kapinallinen oppilas väittää että Jumalan ratkaisumalli on väärä. Hän ilmoittaa tietävänsä paljon paremman ratkaisutavan ja vihjaa näin opettajan olevan epäpätevä. Osa oppilaista uskoo häneen ja hekin alkavat kapinoida. Mitä opettajan pitäisi tehdä? Jos hän poistaa kapinalliset luokasta miten se vaikuttaisi muihin oppilaisiin? Eivätkö he uskoisi että tuo oppilas kannattajineen on oikeassa? Loput oppilaat voisivat menettää kunnioituksensa opettajaa kohtaan ja ajatella hänen ehkä pelkäävän sitä että hänen osoitetaan olevan väärässä. Mutta oletetaanpa että opettaja antaa kapinallisen näyttää luokalle miten tämä itse ratkaisisi ongelman.'

Jumala on toiminut samaan tapaan kuin tuo opettaja. Hän on antanut Saatanan näyttää miten tämä hallitsisi ihmiskuntaa. Ja Jumala on myös antanut ihmisten hallita itseään Saatanan ohjauksessa. Kuvauksen opettaja tietää että kapinallinen on väärässä. Mutta hän tietää myös että kun hän antaa heille tilaisuuden yrittää todistaa väitteensä siitä hyötyy koko luokka. Kun kapinalliset epäonnistuvat kaikki rehelliset oppilaat näkevät että opettaja on ainoa pätevä henkilö ohjaamaan heitä. Vastaavasti Jumala tietää että kaikki sydämeltään rehelliset ihmiset hyötyvät nähdessään että Saatana on epäonnistunut ja ihmiset eivät pysty hallitsemaan itseään. Kuvauksen opettaja ei estäisi kapinallista oppilasta esittämään kantaansa. Ja toiseksi hän ei auta kun tämä yrittää ratkaista ongelmaansa. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt Saatanaa yrittämästä todistaa että hän oikeassa. Ihminen on tuhansien vuosien ajan ehtinyt kokeilla kaikenlaisia hallintojärjestelmiä, tieteissä ja muilla aloilla on edistytty, mutta epäoikeudenmukaisuus, köyhyys, rikollisuus ja sotiminen ovat vain pahentuneet. Ihmisen hallinnon epäonnistumisesta on näin todisteita. Toiseksi Jumala ei ole auttanut Saatanaa hallitsemaan maailmaa. Jos Jumala ehkäisisi hirvittäviä rikoksi niin eikö hän silloin tavallaan tukisi kapinallisen asiaa? Ihmiset voisivat ajatella että ehkäpä ihminen sittenkin voi hallita itseään ilman tuhoisia seurauksia?

Raamattu myös lupaa että aikanaan Jumala tulee poistamaan kaiken pahan mitä ihmiskunta on joutunut kärsimään ja muuttaa kaiken paratiisiksi. Tänä aikana kun elämme kuitenkin vielä tässä maailmassa Jumala etsii ihmisiä jotka olisivat valmiita seuraamaan häntä ja Jumala auttaa heitä kestämään kaiken sen mitä he joutuvat kohtaamaan tässä maailmassa.

Toinen esimerkki vielä: ajatellaanpa esimerkiksi hyvä viisasta isää, jonka aikuinen poika asuu vielä kotona. Kun poika muuttuu kapinalliseksi ja päättää lähteä kotoa, isä ei estä häntä. Poika viettää huonoa elämää ja joutuu vaikeuksiin. Onko isä syyllinen pojan ongelmiin? Ei ole. Vastaavasti Jumala ei ole estänyt ihmistä toimimasta vahingollisesti, mutta hän ei ole syyllinen ongelmiin joihin tuo valinta on johtanut. Olisi näin ollen epäoikeudenmukaista syyttää Jumalaa kaikista ihmiskunnan vaikeuksista.

Näin minulle on opetettu siitä miksi Jumala sallii niin paljon kärsimystä. Mutta ymmärrän että se ei ehkä kaikkia lohduta eikä kaikkia haavoja paranna.
Olipa harvinaisen hyvin selitetty vertauskuvallisesti :) Tämä maailmahan on tällä hetkellä vielä hyvän ja pahan temmellyskenttä. Ja Jumala etsii niitä, joilla on hyvä sydän ja jotka etsivät totuutta. "Totuus tekee teidät vapaiksi", niinhän raamatussa sanotaan.

Toinen mikä tuli mieleen on se, että jossain vaiheessahan Jumala haluaa näyttää ihmiskunnalle millaisen maailman hän olisi halunnut ihmisille antaa ja silloin Saatana on sidottuna pois pelistä.

Ja Aksulle: ei se tee sinusta eikä kenestäkään satanistia, jos ei nimenomaan halunnut satanistiksi ja antanut itseään Saatanan käyttöön.
Ja ei maailma todellakaan parannu siitä että istuu kirkossa virsiä veisaamassa. Jokainen voi omalla kohdallaan tehdä ja elää niin hyvin kuin on mahdollista, auttaa heikompia ja tehdä sillä tavoin edes jonkun maailmasta ehkä paremman paikan. Mutta valitettavasti sodat ja muut kärsimykset eivät tule koskaan loppumaan niinkauan kuin myös Saatana hallitsee maailmassa.
:/
Mutta mun aamuyö parantuu, kun saan taas olla sun perskärpänen :LOL:
 
vieras
Jooo-oo: Tarkistin kyllä juuri äsken ihan evlut raamaatusta että siellä kyllä lukee Aadam. On vain sitten mukavuuden vuoksi varmaankin ajan kanssa suomessa taipunut muotoon Aatami koska helpompi lausua.

Aksu81: En missään nimessä sano että saatana hallitsee sinua koska olet kriittinen! Olen itse sitä mieltä että usko jota ei kyseenalaisteta ei ole aitoa uskoa vaan vain sokeaa seuraamista pässinä narussa. Koko Raamattu on täynnä Jumalaan uskovia ihmisiä jotka ovat esittäneet Jumalalta kysymyksiä esimerkiksi profeetta Habakuk: " Miksi annat minun nähdä vääryyden tekoja, kuinka kauan annat pahuuden vallita? Kaikkialla näen hävitystä ja väkivaltaa, riita puhkeaa, viha leviää." (Habakuk 1:3) Jumala ei moittinut millään tavalla profeettaa siitä että hän kyseli kysymyksiä. Sen sijaan hän auttoi Habakukia ymmärtämään asiaa paremmin ja vahvistamaan uskoaan. Saatana ei hallitse sinua vaan sinä itse hallitset itseäsi, sinulla on vapaus valita. Mutta pahuus johtuu siitä että monet ihmiset valitsevat väärin tekemisen ja näin ottavat teoillaan kapinoitsijan puolen eli Saatanan puolen.

En itsekään erityisesti puolusta kirkkoa ja heidän traditioitaan, eikä kirkko todellakaan itse itsessään mitään autakaan. Pahuus tässä maailmassa loppuu sillä että ihmiset päättävät tehdä yhdessä työtä hyvien asioiden eteen ja muuttaa itseään ja käytöstään paremmiksi. Ja tämän kaiken voi tehdä ilman mitään kirkkoa. Mutta käsittääkseni se miksi kirkko on olemassa on että uskovaiset ihmiset voisivat kokoontua yhteen kunnioittamaan Jumalaa, pappi on siellä inspiroimassa ihmisiä sanoillaan, ja näihin kaikkiin kirkon traditioihin liittyykin sitten oma tarinansa. Voin tässä vaiheessa kyllä sanoa etten hirveästi tiedä mitään kirkosta ja heidän tavoistaan enkä esimerkiksi itse käy kirkossa juuri ollenkaan. Minulle sopii paremmin se että kunnioitan Jumalaa yksin kotonani. Mutta joillekin kirkko tarjoaa apua ja turvaa. Ja monessa asiassa kirkko on yrittänyt koota ihmisiä yhteen auttamaan hyvän asian puolesta.
 
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Pahuus tässä maailmassa loppuu sillä että ihmiset päättävät tehdä yhdessä työtä hyvien asioiden eteen ja muuttaa itseään ja käytöstään paremmiksi. Ja tämän kaiken voi tehdä ilman mitään kirkkoa.
Näin :) Ja ihan uskonnosta riippumatta.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Pahuus tässä maailmassa loppuu sillä että ihmiset päättävät tehdä yhdessä työtä hyvien asioiden eteen ja muuttaa itseään ja käytöstään paremmiksi. Ja tämän kaiken voi tehdä ilman mitään kirkkoa.
Näin :) Ja ihan uskonnosta riippumatta.
Pahuus ei lopu koskaan tässä maailmassa
:( Näkymätön henkivaltojen taisto vaikuttaa kaikkeen ja niinkaun kuin pahan ruhtinas eli Saatana saa täällä vallita, ei pahuutta ihmisten hyvätkään teot pysty poistamaan.
 
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja poppaliina:
Pahuus ei lopu koskaan tässä maailmassa
:( Näkymätön henkivaltojen taisto vaikuttaa kaikkeen ja niinkaun kuin pahan ruhtinas eli Saatana saa täällä vallita, ei pahuutta ihmisten hyvätkään teot pysty poistamaan.
Mä koitan pysytellä mahdollisimman kaukana kristinuskosta juuri tuon takia.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Alkuperäinen kirjoittaja poppaliina:
Pahuus ei lopu koskaan tässä maailmassa
:( Näkymätön henkivaltojen taisto vaikuttaa kaikkeen ja niinkaun kuin pahan ruhtinas eli Saatana saa täällä vallita, ei pahuutta ihmisten hyvätkään teot pysty poistamaan.
Mä koitan pysytellä mahdollisimman kaukana kristinuskosta juuri tuon takia.
Siis miksi juuri tuon takia? Mitä tarkoitat?

 
--
jos se tuntuu vastenmieliseltä, voi ajatella sen vaikka niin että saatana symboloi sitä kaikkea pahaa mitä maailmassa on ja sille on vain annettu tuollainnen nimi. Monissa eri uskonnoissa on annettu eri nimiä sille pahuudelle mitä maailmassa on. Samaten ihmiset jotka uskovat yliluonnollisiin asioihin ovat koonneet ne asiat vain tuollaisen yhden kokoavan käsitteen alle "Jumala" koska se on helpompi ajatella niin. Älä ole antamatta tilaisuutta kristinuskolle vain jonkun ihmisen keksimän sanan takia, tai jonkun ihmisen keksimän hahmon takia. Kristinuskossa ja raamatussa on paljon suurempikin viesti.
 
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja poppaliina:
Niin no eihän ne kyllä mitään kivojakaan ole, mutta valitettavan todellisia vaikkei niitä näe.
'
Silti jätän saatanat kumppaneineen niille, jotka haluavat niihin uskoa. Mä uskon mieluummin hyvään ja ihmisen mahdollisuuksiin tehdä hyviä asioita.

 
Jumalan omaksi kuvaksi ja annettiin omatahto, harhauduimme jo ottamalla omenan hyvä ja pahantiedon puusta, joka ei ollut Jumalan tahto, hän nimenomaan kielsi Aatamia ja Eevaa koskemata siihen, saatana käärmeen muodossa vietteli Eevan lupaamalla kaikki voipaisuutta.
Edelleen saatana ajaa ihmiset toisiaan vastaan, se ei ole elämän tarkoitus vaan, olemme tänne tulleet oppimaan RAKKAUTTA.
 
sekoboltsi tilhi
Alkuperäinen kirjoittaja Tahtootietää:
Pakko kysyä kun kaivelee?
maailmassa tapahtuu asioita koska ihmiset niitä tekevät, jokainen määrää omasta elämästään ja mitä siitä tulee, sattuma määrää millaiset kortit kukin saa, ei ole mitään suurta mahtia joka suunnittelisi jokaisen tapahtuman, pahoja asioita tapahtuu koska maailmassa on paljon pahoja ihmisiä, hyviä asioita tapahuu kun osuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, on olemassa hyväsydämmisiä ihmisiä... vielä.. elämällä ei ole sen suurempaa tarkoitusta kuin syntyä,elää ja kuolla, siinä välissä lisääntyä ja pitää kivaa..
sairaudet on ikäviä sattumia, ne ei palvele mitään suurempaa tarkoitusta.. ja on sattumaa tai geeneistä kiinni ketä niitä sairauksia saa (okei,osa on omasta tyhmyydestä kiinni :D)
 
Juu, tämä maailma on vielä hyvän ja pahan taistelukenttä, mutta hyvä on voitolla. Ennen paha oli niskan päällä, nykyään on hyvä. Ennen pahan ryhmän pahat teot vaikutti kaikkiin, enää ne ei siihen pysty koska hyviä on enemmän kuin pahoja. Nyt me kuljemme kohti sitä paratiisia. Ja se kehitys kiihtyy vuodesta 2012 eteenpäin. ;)

Saatana on vain nimitys sille negatiiviselle, joka me voidaan valita positiivisen sijaan. Jokainen siis omassa mielessään selättää saatanan silloin kun valitsee rakkaudella eli sen positiivisen asian.

Ja kaikki ne kouluampumiset ja muut kamalat tapahtumat, ne on vain sitä saastaa mikä nousee nyt pintaan. Sisäinen puhdistuminen on käynnissä, lika tulee ulos, mutta lopulta se loppuu.
 

Yhteistyössä