siis oon ollu laiharilla 2 kuukautta ja paino edelleen sama..

  • Viestiketjun aloittaja tiku
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Makkarassa on hirveästi kaloreita, samoin yleensä kastikkeissa. Juusto kannattaa valita jotain 5 %:sta. Laihduttajan on paras juoda vettä, tervellisempää ja kaloritonta.
 
tiku
en mä syö makkaraa muuta kun joskus keitossa kevyt nakkeja, kastikkeet kyllä yleensä teen koska en rupee kahden lapsen ja miehen lisäks tekemään itelleni vielä eri ruokaa kun mitä ne syö.. tuskinpa siinä light mehussa on niin paljon kaloreita että mun pitää se pois jättää
 
tiku
en imetä enää, lopetin reilu kuukausi sit..en tiiä mitä tässä tekis kun kaikki vaan sanoo että syöt väärin ja en voi käsittää miten voin syödä yhtä huonosti kun ennen vaikka olen lisänny paljon kasviksia ja lopettanu syönnin kuuden jälkeen ja liikunkin vielä!
 
Annu
Alkuperäinen kirjoittaja tiku:
joo siis mikään kiire ei oo laihuttaa mutta kun nyt ees kilo lähtis!! en ymmärrä miten voin muka syyä yhtä paljon kun ennen vaikka syön paljon vähemmän ja liikun
Laitappa lista esim eilisistä syömisistä ja koot mukaan?
 
vieras
Sä syöt huonosti ja liikaa. Juusto ei kuulu laihduttajan ruokavalioon, joku kevyt kinkku tms. jossa on 2-3% rasvaa tai sit ihan vaan kasviksia. Leipä kuitupitoista ruisleipää tai näkkäriä. Ja leivän kulutus muutenkin minimiin. Kaikki tuotteet vähärasvaisiks, harvoin makkararuokia. Maustamaton jugurtti on kaloripommi, siinä on paljon rasvaa! Vaihda rasvattomaan jugurttiin jos jugurttia haluat syödä. Syö paljon rasvatonta raejuustoa, kanaa ym. proteiineja. Mulla lähti helposti (!) 30kg kun söin paljon protskuja ja hyviä hiilareita. Perunat, makarooni ja riisi myös minimiin, niiden tilalla voit syödä keitettyjä kasviksia.
 
tiku
siis mähän syön tosi vähän leipää, jugurtti on rasvatonta ja maustamatonta. leipä on yleensä aina ruisleipää, raejuustoakin syön usein ja syön ehkä muutaman juustosiivun viikossa..
 
tiku
rasvaton ja maustamaton jugurtti ja marjoja noin 3 desiä, makaronilaatikkoa noin 3 desiä, salattia noin kolme desiä, hesburgerin kanasalatti ja sämpylä, illalla noin 3 desiä jugurttia ja marjoja. siinäpä ne eilisen ruoat tais olla
 
No jokatapauksessa syöt väärin jos et kerta laihdu!

Juotko paljon vettä? 2 L päivässä pitäis vähintään juoda... Sen huomaa heti kun lähtee nesteet liikkeelle jos ei ole tottunut juomaan paljon vettä. Janojuomaksi siis vesi, ei edes light mehut välttis.
 
Annu
Alkuperäinen kirjoittaja tiku:
laitoin jo edelliselle sivulle
Jos olisin sinä, jättäisin ne kastikkeet pois täysin, en söisi leipää ollenkaan, vettä juotavaksi ja pari litraa päivässä.

Esimerkkipäivä

Aamupala = esim kaurapuuro ja hedelmä
lounas = salaattia ja vaikka tonnikalaa tms.
välipala = raejuustoa ja marjoja tms
päivällinen = normiruokaa soppelisti
iltapala: rasvaton jugurtti ja vaikka vielä sitä raejuustoa ja marjoja(ei sokeria).

Kerran viikossa herkuttelupäivä, jolloin saisi syödä jotain herkkujakin.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja tiku:
siis mähän syön tosi vähän leipää, jugurtti on rasvatonta ja maustamatonta. leipä on yleensä aina ruisleipää, raejuustoakin syön usein ja syön ehkä muutaman juustosiivun viikossa..
No jokin mättää. Merkkaa huvikseen kaikki syömisesi kiloklubiin, itsekin yllätyin miten nopeasti päivän kalorit tuleekaan täyteen kun sinne merkataan KAIKKI leivän päällis-rasvasta myöden. Sen kans et ainakaan voi huijata ja jos paino edelleen pysyy samassa, sun kannattaa käydä tohtorille jos taustalla onkin jokin sairaus...
 
Saimaannorppa
Alkuperäinen kirjoittaja tiku:
en imetä enää, lopetin reilu kuukausi sit..en tiiä mitä tässä tekis kun kaikki vaan sanoo että syöt väärin ja en voi käsittää miten voin syödä yhtä huonosti kun ennen vaikka olen lisänny paljon kasviksia ja lopettanu syönnin kuuden jälkeen ja liikunkin vielä!
Laihtuakseen ei tarvii lopettaa syömistä kuuden jälkeen. Parempi olis syödä tasaisin väliajoin pitkin päivää, n. 3-4 tunnin välein. Lisää proteiineja ja hyvää rasvaa ruokavalioosi, hiilareitakin voi ihan hyvin syödä, jos se on täysjyvää.
 
minimii
Älä stressaa! mulla itselläni pysyi samassa vissiin 4kk, sulla vaan lihakset kehittyy ja ne on painavemmat kuin läski.

ja toiseks mun työkaveri aloitti laihduttamisen vuoden vaihteessa ja tammikuun vikapäivä kävi vaa'alla niin painoa oli tullut lisää 5kg :)
 
tiku
aamulla ei ole tippakaan nälkä ja kamala kiire lasten kanssa, sen takia syön vaan jugurttia ja marjoja joissa ei ole sokeria. lounaaksi yleensä syön pinattikeittoa tai edellisen päivän tähteitä, toinen lämmin ateria on ihan normaalia kotiruokaa sopivasti, en rupee itelleni tekemään toista rukaa jos muu perhe syö kastiketta.
 
personal trainer
Alkuperäinen kirjoittaja tiku:
175cm,93kg, 23v. siis syödään makaronilaatikkoa, kastikkeita, kanaa, makkarakeittoa, millon nyt mitäkin kotiruokaa, leipää syön harvoin mut jos syön niin ruista, päälle vihreetä flooraa ja juustoa siivu-2. liha on mahdollisimman rasvatonta, juon yleensä light mehua
Okei... Nyt kun laihdutat, on tärkeetä, että saat paljon proteiinia. Eli joka ruokailukerralla tulee syödä proteiinia jostain lähteestä. se voi olla maitorahkaa ananaksen kera, raejuustoa, broileria, jauhelihaa (max. 10 % rasvaa), maustamatonta jogurttia (niinkuin sulla jo siellä olikin) ym. Proteiinia siksi, ettei susta lopulta tuu laihaa ja löysää, koska lihasmassa katoaa AINA kun laihdutetaan ja syödään vähemmän kuin kulutetaan. Riittävällä protskulla voidaan pienentää lihaskatoa. Paljon lihasmassaa omaava polttaa rasvaa helpommin kuin vähän lihasmassaa omistava. Sitten rasva. Sitä ei saa julistaa pannaan, koska solut tarvitsevat rasvaa toimiakseen kunnolla. Se, mistä ja miten paljon rasvaa syö on toinen juttu. Makkarat, suklaat, sipsit, lihat (paitsi kala) ym. sisältävät suurimmissa osin tyydyttynyttä (eli huonolaatuista) rasvaa. Avokadosta, lohesta, manteleista, oliiviöljystä ja rypsiöljyistä saat pehmeitä, hyviä rasvoja, jotka mm. laskevat kolesterolitasoa ja nopeuttavat kehon omaa rasva-aineenvaihduntaa. Tuon painoisena sun olis hyvä saada rasvaa n. 60 g päivässä. Voit syödä omega-3 rasvahappokapseleita, mikäli kalaa tulee syötyä harvemmin kuin 1-2 kertaa viikossa. Hiilihydraatit lopuks. Valitse vain sellaisia tuotteita, jotka sisältävät kuituja. Leivissä tulee olla väh. 6 g kuitua/100 g. Kasvikset, hedelmät, marjat ja vihannekset sisältävät paljon vettä, joten niiden energiatiheys on matala.Eli vaikka söisit edellä mainittuja ruokia suuriakin määriä, et kuitenkaan saa paljoa kaloreita. Ja esim. parsakaaleissa, kukkakaaleissa, porkkanassa ym. on paljon kuitua, joka täyttää vatsan pitkäksi aikaa. Niiden makuun tottuminen kestää yleensä hetken aikaa, koska jostain syystä ne nyt ei maistu nii hyvälle... Peruna, pasta ja riisi kannattaa mielummin korvata vihanneksilla ja sitten siihen lautaselle lopuksi liha. Ota hiilarit sitten mielummin vaikka ruisleivästä esim. lounaalla. Eli et tarvitse ollenkaan pastaa, perunaa tai riisiä. Jos syöt päivässä väh. 500 g kasviksia, voit paremmin ja se auttaa painonhallinnassa. 600-1000 g kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia päivässä on takuu varma keino saada painoa alas. huh.. tulipa tekstiä. kysy, jos et ymmärtänyt jotain tai haluat lisää tietoa tai apua... tässä oli asiat tiivistettynä :)
 

Yhteistyössä