Somaleita syrjitään entistä pahemmin ja se on hyvin surullista

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Mitä ihmeen itku vinkua nyt taas??

”Somalinkielisiä vähätellään, monet taksikuskit ovat soittaneet, että asiakkaita ei ole. Kaupassa somalinaiselle on sanottu, että kun tulet asiakkaaksi, käytä maskia”, Abdi kertoo.

”Somalinkielisissä on paljon ihmisiä töissä palvelualoilla, eli bussikuskeja, taksinkuljettajia, kaupan kassoja, sairaanhoitajia ja muita semmoisia duuneja, joita ei pysty tekemään etänä. Nyt kiitos tehdystä työstä on se, että meitä syrjitään entistä enemmän”, Abdi ihmettelee.''


Tää sama ongelma koskettaa ihan kaikkia Suomessa, pitäiskö Abdin mielestä vain somaleilla olla nyt töitä ja asiakkaita??
Eikö häntä huolestuta se, että somalialaiskuskit ym. työntekijät voisivat saada koronatartunnan asiakkaista? Kenen syytä se sitten olisi, suomalaisten rasistien vai Vapaavuoren ja Tuomisen??

''Yhdeksi syyksi koronavirustartuntojen leviämiseen somalinkielisten keskuudessa Abdi epäilee nimenomaan sitä, että moni altistuu virukselle töissä. Toinen syy saattaisi olla suuret perheet. ''

Niin..??
Eli siinähän hän itsekin sanoo mistä ne tartunnat mitä todennäköisimmin tulee mutku pitää päästä valittamaan, että saatais jotenkin revittyä tässäkin tilanteessa nyt rasismikortti esille sieltä perstaskusta.

''Abdi haluaa korostaa, että tiedonpuutteesta koronaviruksen leviäminen somalinkielisten keskuudessa ei johdu.

”Suomessa on hyvin lukutaitoisia somaleja, jotka lukevat suomalaisia ja kansainvälisiä uutisia. Olemme noudattaneet ohjeistuksia”, hän sanoo.

Somalinkielisistä tuntuu Abdin mukaan siltä kuin heidät olisi heitetty kentältä ulos nyt, kun olisi aika taistella yhdessä.''


Eli hänen mielestään somalitulkkeja ei tarvittaisi, infoksi riittää hyvin suomenkieliset uutiset ja tiedotteet ja somalikielellä julkaistut on somalien syrjimistä??

''Somalinkielisten tilanteesta on ollut huolissaan myös valtuutettu Suldaan Said Ahmed (vas). Hän on kertonut julkisesti, että hänellä on todettu koronatartunta.

Said Ahmedin mukaan omankielinen viestintä on tässä tilanteessa elinehto. Varoitusten täytyy tavoittaa aivan kaikki, ja tähän tarvitaan sekä kaupungin että yhteisöjen toimia.''


Pitääkö Abdi nyt Suldaania myös rasistina ja muita somaleja syrjivänä, kun Suldaan on omankielisestä viestinnästä taas tätä mieltä?
 
vierailija
Kauhea kohtaloa.
Jos itse olisi somaliassa ja siellä alettaisiin syrjiä, enkä oikein osaisia kotoutua vieraaseen kulttuuriin, lähtisin takaisin suomeen.
Olisi hirvittävää joutua ulkomailla syrjinnän kohteeksi, vaikkapa Irakissa?
Ihan vieras kulttuuri, Sharia laki ja kaikkea outoa, naiset jätesäkit päällä julkisissa tiloissa, homppelit tapettaisiin ja käsiä katkottaisiin.
Kyllä meikäläiselle tulisi hyvin äkkiä koti-ikävä ja palaisin takaisin suomeen.
Tuskin ne siellä väkisin pitäisivät jos kirjoittaisi Bagdadin sanomissa, että on paha olla kun aina vaan syrjitään.
Sanoisivat vaan, että ellei kelpaa, vittuako siinä vingut, painu takaisin kotiisi.
 
vierailija
Jos nuo edes kerran olisivat vinkumatta jostain. Mutta ei. Kenellä tässä tilanteessa menee loistavasti? Tämä koskee muitakin kuin pelkkiä vinkuvia somaleita. Ikinä mikään ei ole omaa syy vaan suomalaisten.
Kai nuo lopulta uskovat itsekin kun toistetaan 100 kertaa kuinka juuri HE tekevät töitä ahkerasti, kun tosi asia on etteivät nyt ihan hirveästi osallistu työelämään.
Lähtelää somalit takaisin omaan maahanne, täällä on selvästi liian hankalaa olla, ihmiset ovat vääriä, virukset rasistisia eikä ilmastokaan sovi kun D-vitamiiniakin pitäisi muistaa ottaa, eikä siitäkään luultavasti ole kukaan teille muistuttamassa joka aamu.
 
Ei ihme, että somput sairastuu tähän kulkutautiin. Nehän kättelee aina heti tavatessaan. Katsokaa vaikka Helsingin r-aseman edustalla niitten menoja. Ne syö sormin ym. Tapakoulutusta siihen suuntaan on annettava, sillä syytä on..
 
vierailija
Pitäisikö tuolla teidän vähän kyseenalaisella logiikalla suomenjuuristen palata kotiin Ruotsista?
Suomessa todellakin on tahoja, jotka käyttävät tällaista uutista surutta aseena ja öyhöttämisen välineenä. Yllä olevat kommentit paljastavat.
 
vierailija
Pitäisikö tuolla teidän vähän kyseenalaisella logiikalla suomenjuuristen palata kotiin Ruotsista?
Suomessa todellakin on tahoja, jotka käyttävät tällaista uutista surutta aseena ja öyhöttämisen välineenä. Yllä olevat kommentit paljastavat.
Sulta unohtaa vain se fakta, että suomalaiset ovat asuneet Ruotsissa vähintään yhtä kauan kuin ruotsalaiset.
 
1950- luvulta?
Koko Ruotsi Uppsalasta pohjoiseen puhui suomea vielä reilu tuhat vuotta sitten, Pohjois-Ruotsissa suomen kieli on vainosta ja pakkoruotsittamisesta huolimatta säilynyt tähän päivään asti meänkielenä. 1400-luvulla Tukholman asukkaista parikymmentä prosenttia oli suomalaisia.

Suurimmassa osassa Fennoskandiaa on siis jonkinlainen suomen kieli se alkuperäisin kieli, jonka skandinaaviset kielet vähitellen syrjäyttivät.

Ruosissa suomenkielistä tekstiä vanhoissa riimukivissä:

Tukholma on täynnä suomalaishistoriaa
 
Taas somput lypsämässä sympatiaa ja varmaan tuota kautta jollakin konstilla lisää massia!

Hyi soomalaista rasssistia!:LOL: Alkaa vaan olla jo vähn kulunut vitsi!:LOL:
 
vierailija
Hulvattomin läppähän on se, että somalien yliedustusta tartuntojen saanneissa koitetaan perustella somaleita on paljon palveluammateissa ja he kantaisivat viruksen kotiinsa töistä. Siis todellisuudessa 90% somaleista on työttömiä :D Eli löytyypä syy tilanteelle mistä tahansa, niin jos se jostain ei ainakaan johdu, on somalien työn tekeminen. Toinen lähes yhtä huvittava syy jonka olen kuullut, on se kun somalit asuvat pienissä asunnoissa. No mutta tällöinhän meillä olisi epidemia kaikkialla missä asutaan ahtaasti, myös suomalaisten keskuudessa.

Mutta se todennäköisin syy on mitä ei saa sanoa. Se on razzzzismia :D
 

Yhteistyössä