Sormisuola

Sormisuola on ns. gourmet suolaa. Nyt on hyvin trendikästä tarjota suolaa aterian osana erillisessä kipossa. Suolaa löytyy nykyisin hyvin paljon erilaisia ja etenkin gourmet suolat ovat yleistyneet. Yleensä sormisuolana tarjottava suola on ns. gourmet suolaa. Se on suurikiteistä ja kauniin näköistä. Mm. Jozo valmistaa perussuolansa ohella myös suurikiteistä gourmet-suolaa. Suola kerätään Pohjois-Tanskan itärannikolta Mariagerin vuonon suolalähteistä ja haihdutetaan avoimissa pannuissa. Pannuissa haudutettua suolaa kutsutaan usein pannusuolaksi.

Gourmet-suola on puhdasta suolaa, jonka maku ei ole kitkerä vaan hienostunut.

Gourmet suola on vähemmän suolaista kuin tavallinen suola, mutta paljon maittavamman makuista.
Gourmet-suola on hinnaltaan jopa kymmenkertaista tavalliseen suolaan verrattuna. Gourmet-suolaa ei kannata korkean hintansa takia käyttää ruoanvalmistuksessa, mutta se tuo esimerkiksi valmiin liha-annoksen päälle ripoteltuna annokseen hienoa suolaista makua.

Käytä sitä myös viimeistely suolana salaateissa ja pöydässä mausteena.
 
Niin, minäkin ymmärtäisin sen salaatissa ja pöytämausteena, ehkä leivän päälle ripoteltuna. Mutta alkaako nyt johonkin marinadiin sitä laittaa. No, voishan sitä tietty kokeilla. Jouluksi ajattelin paahdettuja marinoituja punajuuria ja chevreä.
 
Paradoksi
Alkuperäinen kirjoittaja ellanhelmi:
Gourmet-suola on puhdasta suolaa, jonka maku ei ole kitkerä vaan hienostunut.

Gourmet suola on vähemmän suolaista kuin tavallinen suola, mutta paljon maittavamman makuista.
Ha! Vai puhdasta suolaa, joka on vähemmän suolaista kuin "tavallinen". Liekö suoraan gourmet-suola-tehtaan markkinointimateriaalista napattua kukkua? Mikä mahtaa olla se aina, joka maistuu enemmän suolalta kuin suola? Jotain tällaistahan tavallisessa suolassa täytyy olla, jos puhdas natriumkloridi ei maistu yhtä suolaiselta kuin ruokasuola.

Tavallinen ruokasuolahan on yli 99 prosenttisesti suolaa, vaikka siihen hieman jodideja meillä lisätäänkin. Olisiko kuitenkin niin, että miedomman ja sivistyneemmän maun antavat gourmet-suolat ovat vähemmän puhtaita kuin normaali ruokasuola.
 
Levottomatjalat
Jota nimitetään, Himalajansuolaksi, Kristallisuolaksi ja Saltlifen suolaksi.
Tuota suolaa voidaan, kuulemani mukaan käyttää tavallisesti suolan tappaan.
Ja tuon suolankäytön kerrotaan helpottavan levottomatjalat vaivoja ja vähentävän suonenvetoa.
 
Kokki
Itse käytän aina gourmet suolaa, on oikeastikin parempaa kuin normaali suola, vaik ei sitä nyt ruuanvalmistukseen kannata käyttää hintansa takia, mutta käytän itse silti. jopa kymmenenkertaa kalliimpi kuin normaali suola
 
Gourmantti
Tavallinen suola maksaa jotain 1-2e/kilon loota, joka riittää helposti vuodeksi. Eiköhän tuosta ole varaa kymmenkertaistaa kustannukset vaikka köyhän opiskelijankin.
 
Kemiaa
Ha! Vai puhdasta suolaa, joka on vähemmän suolaista kuin "tavallinen". Liekö suoraan gourmet-suola-tehtaan markkinointimateriaalista napattua kukkua? Mikä mahtaa olla se aina, joka maistuu enemmän suolalta kuin suola? Jotain tällaistahan tavallisessa suolassa täytyy olla, jos puhdas natriumkloridi ei maistu yhtä suolaiselta kuin ruokasuola.

Tavallinen ruokasuolahan on yli 99 prosenttisesti suolaa, vaikka siihen hieman jodideja meillä lisätäänkin. Olisiko kuitenkin niin, että miedomman ja sivistyneemmän maun antavat gourmet-suolat ovat vähemmän puhtaita kuin normaali ruokasuola.
Oletteko kuulleet kidevedestä? Kiteytyneet aineet sisältävät vesimolekyylejä. Eli hienostuneen maun takana olisi suurempi kideveden määrä.
 

Yhteistyössä