soseiden aloitus, montako kertaa päivässä

Ekana päivänä vaan se lusikallinen,toisena kaksi jne. Ja kannattaa tosiaan ottaa max 1 ruoka-aine/vko. Mutta jos totta puhutaan niin mä annoin jo tokana päivänä vähän enemmän kuin kaksi lusikallista sosetta kun ei siitä mitään vaivaakaan ollut tullut...
 
Itse annoin ensimmäisenä päivänän perunaa noin (tee)lusikallisen, toisena päivänä tyttö sai ~3tl ja kolmantena päivänä annoin jo sitten peruna-porkkanaa ~3tl. Kerran päivässä annoin suunnilleen noin kaksi viikkoa, sitten lisäsin toisen ruuan (hedelmäsose) ja nyt ollaan syöty parin viikon ajan kasvissose + hedelmäsose + puuro.

Riippuu paljon, minkä ikäsenä aloittaa nuo maistelut. Jos aloitaa jo kovin varhain (3kk) niin sitten hitaammin noita uusia ruoka-aineita/määriä, mutta jos ikää jo 6kk tai lähelle niin sitten vähän reippaamalla tahdilla. Me aloitettiin ruokamaistiaiset 4½kk iässä ja otin uuden ruoka-aineet 3 päivän välein. Mitään ei oo tullut, ja nyt kun maistellaan uutta niin annan kerralla kyllä reilusti enemmän kuin 1tl.
 
Meillä aloiteltiin silleen, että ekana päivänä t-lusikallinen, toisena päivänä 3 t-lusikallista, ja kolmantena päivänä sai sit sen loppupurkillisen syödä jos vaan maistui. Ja sit uusi ruoka-aine kokeiluun. Kerran päivässä vaan annoin alkuun sosetta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Amodini:
Olen antanut illalla kerran päivässä. Joskus on annettu 2x/ päivä. Ilta tuntui sopivan meille.
Meillä taas annettiin aamupäivällä, ja siitä syystä että helpompi oli seurata jos tuli jotain oireita, vatsanväänteitä tms. niin ei sit menny yötä huutaessa.
 
Meillä kiinteitä annettiin ensimmäinen viikko kerran päivässä. Määrät oli neuvolan ohjeiden mukaan niin paljon kun huoli (tosin korkeintaan ruokalusikallinen meni). Tokalla viikolla (tälläviikolla) ruvettiin tarjoamaan ruokaa kahdesti päivässä. Mutta meillä ikää jo 6 kk, eli ei kuulema enää niin pienillä tarvii alottaa, tai kauan yhtä makua maistattaa.

Meillä ainakin, jos ei tyttö ole oikeasti nälkäinen ei kiinteiden syömisestä tule mitään, pärisyttää vaan kaiken ulos. Aterioiden määrän lisään viiteen heti kun nälkä näyttää kasvavan.
 
Meillä myös annettiin ekan viikon ajan pari teelusikallista päivässä (tai yritettiin antaa, mutta eipä juuri maistunut ;) ). Sitten, kun alkoi maittaa paremmin, niin lisättiin määrää ensin pariin kertaan ja nykyään syö sitten jo pelkkiä kiinteitä.

Tein soseita aluksi vielä paljon itse, mutta kerran kun poika sai mummolassa purkista päärynäsosetta, niin ei äidin mössöt enää maistuneet. Nykyään teen usein sellaisia sekoituksia, että sekoita kaupan mössöä omaan tekemään. En tiedä, onko siinä mitään järkeä, mutta ainakin hiukan tuntuu paremmalta, kun lapsi ei syö pelkkää teollisesti valmistettua. :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
Meillä aloiteltiin silleen, että ekana päivänä t-lusikallinen, toisena päivänä 3 t-lusikallista, ja kolmantena päivänä sai sit sen loppupurkillisen syödä jos vaan maistui. Ja sit uusi ruoka-aine kokeiluun. Kerran päivässä vaan annoin alkuun sosetta.
Juuri näin meilläkin meneteltiin. Ikää oli 3,5 kk kun maistelua aloiteltiin. Ensimmäisenä kokeilussa oli peruna, seuraava porkkana ja sitten maissi. Kun ei näistä mistään mitään oireita tullut, aloiteltiin makeiden maistatus. Ensimmäisiä taisi olla mango ja päärynä. Reilu 4 kk lähtien otettiin mukaan aamu- ja iltapuuro. HIPP -kaurapuuroa sai antaa jo siitä lähtien. Melkein 6 kk asti mentiin 3:lla kiinteiden syönnillä/pvä, sitten lisättiin aterioiden määrää 5:n.
 

Yhteistyössä