Suomen kansa heräilee pikkuhiljaa - SDP:n kannatus lähes 25% korkein lähes 20-vuoteen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
TS: Sdp ampaisi ylös Ylen kannatusmittauksessa, Perussuomalaisten kannatus jyrkässä laskussa

Eläköön elämä ja työ.
 
vierailija
TS: Sdp ampaisi ylös Ylen kannatusmittauksessa, Perussuomalaisten kannatus jyrkässä laskussa

Eläköön elämä ja työ.
Ei siinä sitten muuta kuin se, että demarien pitäisi ryhtyä tekemään töitä.
 
vierailija
HS: Ylen kannatusmittaus: Sdp ylsi parhaaseen tulokseensa aikoihin, perussuomalaisten suosio notkahti
Ylen kannatusmittauksen kärkikolmikossa ovat Sdp, kokoomus ja perussuomalaiset. Sdp:n kannatus selvästi nousi, kun taas perussuomalaisten laski.

Lähes 25%:n Iso Jytky.
 
vierailija
Ylen kannatusmittaus: SDP pomppasi parhaaseen tulokseensa lähes 20 vuoteen – perussuomalaiset putosi
Vaikka luvuissa on isojakin muutoksia, pysyy puolueiden järjestys samana. Suosituin on SDP, toisena tulee kokoomus ja kolmantena perussuomalaiset.

  • Ylen puoluekannatusmittauksessa SDP:n kannatus nousi 24,4 prosenttiin ja perussuomalaiset laski 15,6 prosenttiin. Kolmen kärki on edelleen SDP, kokoomus ja perussuomalaiset.
  • SDP vetää äänestäjiä naisista ja työväestöstä, perussuomalaiset menettää kannatusta useille puolueille.
  • Kokoomuksen kannatus pysyy melko vakaana ja on nyt 21,3 prosenttia. Muiden puolueiden kannatuksessa pieniä muutoksia.
Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Tuomo Turjan mukaan mittausjakson kaikki viikot ovat olleet SDP:lle tasaisesti hyviä.

– SDP pystyy pitämään erittäin hyvin kiinni omista äänestäjistä. Lisäksi se saa nyt enemmän taakseen kahta muuta punavihreää puoluetta äänestäneiltä.

Myös perussuomalaiset ja vähän kokoomuskin ovat sellaisia puolueita, jotka menettävät sille kannatustaan.
SDP:n kannatusnousu tulee Turjan mukaan paljon naisilta, mutta puolue on kohentanut asemiaan myös työväestön keskuudessa.

Viime kevään eduskuntavaaleihin verrattuna SDP:n kannatus on 4,5 prosenttiyksikköä suurempi.

Yhtä korkeaa lukemaa kuin nyt SDP:lle saa etsiä kaukaa. Taloustutkimuksen Ylelle tekemissä kannatusmittauksissa SDP:n kannatus on ollut viimeksi yhtä suuri tai suurempi vuoden 2006 elo-joulukuussa.

Perussuomalaisten kannatuslasku jatkuu

Perussuomalaisten kannatus on nyt huonoimmissa lukemissa pitkään aikaan. Puolueen kannatus on ollut viimeksi samankaltaisissa lukemissa vuonna 2022.

Perussuomalaisten kannatuslasku on jatkunut nyt kolme kuukautta peräkkäin.
Keiden kanssa Antti88 aikoo perustaa hallituksen? Kokoomuksen, persujen, kepun?
 
vierailija
Ei siinä sitten muuta kuin se, että demarien pitäisi ryhtyä tekemään töitä.
Marinin kaudella työllisyysaste saatiin historiallisen korkeaksi, kokoaikaiseksi muutettu jopa Pohjoismaiden korkeimmaksi tsrkoittaen että suomalaiset duunarit tekivät pohjolan eniten työtunteja suhteessa työväesyön määrään, Pohjoismaiden ahkerimmat duunarit. Nyt tilanne on toinen Orpo, Purra ja Satonen tuottaneet JO 60 000 lisätyötöntä vajaassa vuodessa.
 
vierailija
Marinin kaudella työllisyysaste saatiin historiallisen korkeaksi, kokoaikaiseksi muutettu jopa Pohjoismaiden korkeimmaksi tsrkoittaen että suomalaiset duunarit tekivät pohjolan eniten työtunteja suhteessa työväesyön määrään, Pohjoismaiden ahkerimmat duunarit. Nyt tilanne on toinen Orpo, Purra ja Satonen tuottaneet JO 60 000 lisätyötöntä vajaassa vuodessa.
Eipä siitä mitään iloa ollut.
 
vierailija
Kokoomuksen laitaoikeistolaistumiseen tyytymätön kannattaja löytää helposti uuden poliittisen kotinsa sosialidemokraateista, joka on vakaa, luotettava ja vastuullinen valtionhoitajapuolue.

Sosialidemokraatit toivottavat sosiaalisen omantuntonsa kanssa tuskailevat ja hallituspuolueisiin kyllästyneet laajemminkin suuren kannattajakuntansa jäseniksi, sillä onhan puolueessa katto korkealla, seinät leveällä ja katse tiukasti tulevaisuudessa.

Antti Lindtman valmistautuu jo pääministeriyteensä, joka on enää vaaleissa saatua sinettiä vailla. Töitä on seuraavalla hallituksella tiedossa enemmän kuin lääkäri määräisi Orpon-Purran hallituksen jäljiltä, kun hyvinvointivaltiota pitää rakentaa uudelleen.
 
vierailija
Itselläni taitaa olla keskimääräistä parempi muisti, koska muistan oikein hyvin, kuinka Marinin hallituksen aikainen oppositio kun suorastaan vaati runsaasti velanottoa (yritystukia), eli pääosin velka oli koko eduskunnan aikaansaamaa. Hallituksesta riippumattomien kriisien ulkopuolista velkaa tuo hallitus otti noin 7 miljardia.

Hallituksen ideana oli rahoittaa soteuudistus maakuntien verotusoikeudella, tämä ei kuitenkaan käynyt Kokoomukselle eikä persuille.

Kevan tj Jaakko Kianderin mukaan Sipilän hallituksen aikana luotu Kiky-sopimus ja tarkalleen ottaen siihen sisältynyt työnantajien sosiaalivakuutusmaksujen kevennys ja niiden siirtäminen palkansaajien maksettavaksi tiputti valtion veroastetta vuosien 2016-2020 välillä 3 prosenttiyksikköä ja tiputti verotuloja 8 miljardin euron edestä.

Jaakko Kianderin mukaan ilman tätä toimenpidettä olisi valtion talous hyvin todennäköisesti nyt jopa plussan puolella.
Sipilän hallituksen valtiovarainministerinä toimi Petteri Orpo.
 
vierailija
SDP on realistisempi. Siellä ymmärretään, että maassa ei voi olla täystyöllisyyttä, aina on osa porukasta työttömänä joten sosiaaliturva, riittävä sellainen (kuten perustuslakikin sanoo) pitää myös ne huono-onniset hengissä. Sosiaaliturva on myös erittäin tehokas keino ennaltaehkäistä omaisuusrikollisuutta ja rikollisuutta ylipäänsä.

Kokoomuslaisilla ei tunnu olevan mitään ymmärrystä sen päälle, että kaikki eivät todellakaan lähde elämään samoista lähtökohdista. Kaikkien eivät todellakaan ole oman elämänsä seppiä. Kaikki ei synny vahvan turvaverkoston keskelle kuten porvarien lapset.
Köyhyys on periytyvää.
 
vierailija
Gallupin tulokset ovat odotettuja. Kokoomus onnistui määrittelemään hallituksen tavoitteet itselleen sopiviksi ja sai Perussuomalaiset tahdottomaksi apupuolueeksi.

Kokoomuksen kannatus kestää vakaana, koska puolueen ydinkannattajiin ei kohdistu mitään dramaattisia leikkauksia tai heikennyksiä. Heidän elämänsä jatkuu mukavan huolettomana. Mitättömien henkilökohtaisten heikennysten vastapainoksi hallitus lapioi heille rahaa erilaisten yritystukien ja ohjattujen ideologisten rakenteellisten muutosten kautta, etenkin kun terveydenhoitoa yksityistetään julkisen puolen riittämättömien resurssien kautta. Arvonlisäveron korottaminen on linjassa Kokoomuksen ideologisen tasaverotavoitteen kanssa ja se kurittaa köyhiä enemmän kuin rikkaita.

Perussuomalaisten kannatuksen lasku selittyy puolueen kannattajakuntaan pahasti osuvien leikkausten ja heikennysten kautta. Suuri määrä ihmisiä vajoaa hallituksen politiikan seurauksena köyhyyteen samalla kun turvaverkkoja heikennetään julkisella ja kolmannella sektorilla. Kun oma elämä kriisiytyy, ei ulkomaalaisten maahantulon vaikeuttaminen paljon lohduta. Kannatuksen sukellusta syventää ministeri Purran tietoinen profiloituminen "iloisena leikkaajana". Ministeri Orpo on samaan aikaan ottanut leikkauksiin etäisyyttä.

SDP:n kannatuksen kasvu selittyy suurelta osin Perussuomalaisten hallituksessa harjoittamalla politiikalla ja Suomen puoluekartan nykyisellä tilalla, jossa SDP näyttäytyy ainoana varteenotettavana vaihtoehtona.
 
vierailija
Nyt enää odotetaan sylttytehtaan ja todellisen päättäjäpuolueen kokoomuksen romahtamista, perussuomalaisethan on vain likaisentyön apupuolue, joka mahdollistaa EK:n ja kokoomuksen tavoitteita.
 
vierailija
Persujen kohdalla kannatuksen lasku oli odotettavissakin vaikka alamäen jyrkkyys yllättikin eikä se heidän kohdallaan edes tähän tule jäämään, ennen pitkää "painivat" vihreiden kanssa samassa sarjassa. Oppositio kiittää ja pääministeripuolue kokoomus kiroaa. Kysymys kuuluukin että kestävätkö persujen hermot hallitusvastuuta vielä kolme vuotta gallupkannatuksen laskiessa lehmän hännän tavoin.
 
vierailija
Seuraavissa vaaleissa drmarien kannatus 30%, vihreät 12% ja vasemmistoliitto 10%, enemmistöhallitus ilman porvareita. Kepu on puhdas yrittäjäpuolue, jota ei ns. pienten ihmisten asiat tunnu liikuttavan eli oppositiossa.
 
vierailija
Maakunnissa persujen valtuutettuja on jättänyt valtuustoryhmänsä hallituspolitiikan takia. Näin esimerkiksi Kouvolassa on käynyt. Tämä on todellista vallan menetystä, joka on pitkävaikutteista.
 
vierailija
kurissa, eikä pahimpia ylilyöntejä ole päässyt tapahtumaan. Nyt kun hallituksessa on pelkkiä kovia arvoja ja pääoman edunvalvontaa, on jälki rumaa ja epätasa-arvoistavaa.
 
vierailija
Hallituksen kannatus on levitoinut tyhjän päällä jo pitkään vain sen johdosta, ettei sen arvoiltaan kova talousoikeistolainen politiikka ollut vielä ehtinyt materialisoitua kansalaisten arjessa ja mielissä.

Mitä enemmän sote-palveluista leikataan - sekin on leikkausta, jos todellisesta palveluntarpeesta nipistetään - ja yritystuet sekä listaamattomien yritysten osinkojen verohelpotukset jätetään rauhaan, sitä enemmän tiivistyy kansan syvien rivien joukoissa syvä epäoikeudenmukaisuuden tunne harjoitetusta oikeistopolitiikasta hallituspuolueiden kannatuslaskuna.

Sosialidemokraatit ovat esittäneet reilun ja uskottavan vaihtoehdon sopeuttamiselle, joka kohdistuu oikeudenmukaisemmin eri kansankerroksiin niin, ettei kellekään aseteta kohtuutonta taakkaa kannettavaksi. Näinhän PM Petteri Orpokin oli vakuutellut - ettei keneltäkään leikata kohtuuttomasti - mutta toisin on käynyt, kun 17000 viatonta lapsukaista syöstään köyhyyden kurimukseen hallituksen päättämien leikkauksien johdosta.

Työllisyyden piti kasvaa 100000 henkilöllä tällä vaalikaudella, mutta sen sijaan saadaan saman verran uusia toimeentulotuen asiakkaita. Marinin hallituksen hyvä työllisyyskehityskin on tärvelty sen käännyttyä nyt jyrkkään laskuun työllisten määrän ollessa tällä hetkellä 50000-60000 alle edellisen hallituksen huippulukemien.

Kun kaikkein suurituloisimpien verotusta vielä tässä talouskurimuksessa roimasti kevennetään, niin perussuomalaisten petettyjen vaalilupausten määrällä ei ole enää äärtä eikä rajaa puolueen kannatuskehityksen tuota tosiasiaa rajussa laskussa ollen näin heijastaen.
 
vierailija
"Sdp kasvatti kaulaansa ykkösenä, kun taas kolmantena mittauksessa olevan perussuomalaisten kannatus laski. "

Hyvä, persun kannatus ei ampunut ainakaan ylöspäin. Vaalivalheet, sakset, leikkuulautakuvat, köyhille irvistely, kännissä ammuskelu eivät pitäneet persua pinnalla.
 
vierailija
Nyt alkaa politiikan painovoima vaikuttaa toden teolla, kun Orpon-Purran hallituksen tekemät rujot leikkaukset sosiaalietuuksiin ja työttömyysturvaan alkavat valjeta kansalaisille kaikessa ankaruudessaan ja epäoikeudenmukaisuudessaan.

Perussuomalaisten kannatus putoaa kuin kivi ja ennen pitkää kokoomuksenkin kannatus seuraa perässä, sillä tällä vaalikaudella ei ole kasvanut mikään muu kuin valtion velanotto, työttömyys ja petettyjen vaalilupausten lukumäärä.

Talous on sitkeässä taantumassa ja korkeintaan kituliasta talouskasvua on optimisimpienkin talousennusteiden mukaan luvassa vasta ensi vuonna - jos tämäkään povaus sitten pitänee paikkaansa-

Tulemme näkemään perussuomalaisten kannatuksen Suuren Romahduksen kuten populistipuolueille hallitusvastuussa aina käy eikä kunnian kukko laula muillekaan oikeistopuolueille, joiden kannatus laskee vaalikauden mittaan sitä pidemmälle mitä aika kuluu.
 
vierailija
Nyt alkaa politiikan painovoima vaikuttaa toden teolla, kun Orpon-Purran hallituksen tekemät rujot leikkaukset sosiaalietuuksiin ja työttömyysturvaan alkavat valjeta kansalaisille kaikessa ankaruudessaan ja epäoikeudenmukaisuudessaan.

Perussuomalaisten kannatus putoaa kuin kivi ja ennen pitkää kokoomuksenkin kannatus seuraa perässä, sillä tällä vaalikaudella ei ole kasvanut mikään muu kuin valtion velanotto, työttömyys ja petettyjen vaalilupausten lukumäärä.

Talous on sitkeässä taantumassa ja korkeintaan kituliasta talouskasvua on optimisimpienkin talousennusteiden mukaan luvassa vasta ensi vuonna - jos tämäkään povaus sitten pitänee paikkaansa-

Tulemme näkemään perussuomalaisten kannatuksen Suuren Romahduksen kuten populistipuolueille hallitusvastuussa aina käy eikä kunnian kukko laula muillekaan oikeistopuolueille, joiden kannatus laskee vaalikauden mittaan sitä pidemmälle mitä aika kuluu.
Hurraa, paha saa palkkansa!!
 

Yhteistyössä