Suursyömäri taapero..

Siis onko kellään vastaavaa? Ainahan puhutaan,miten yli 1v ei syö mitään,saa tapella ruokailuissa jne jne.
Omani taas söisi kokoajan. Aina kun vilahtaakaan syötävää,alkaa hirvee kitinä ja lahkeessa roikkuminen. Ruoka-aikaankin söisi ja söisi ja välillä pitää jo annoskokoa rajottaa. Syö täysin itse,eli ei ole siitä kiinni ettei saisi itse päättää. Painoakin tolle kertyy edelleen hyvää tahtia,kuin vauvavuosina,eli ruokailut myös näkyy herkästi. Liikkuu paljon,kävelee ja touhuaa 24/7 mutta se ei vaikuta painoon.
Tarviiko näitä alkaa jo oikeesti rajottaa?? Ruoat on terveellisiä,kasviksia,lihaa,täysjyväviljaa, ei sokeria,ei makeita eikä liioin rasvaisia juttuja jne.
:D Olis hauska kuulla onko muilla suursyömäri kotona?
 
Meillä on samanlainen. :D Tosin nyt lähempänä kahden vuoden ikää on maku muuttunut valikoivammaksi ja saattaa kiukutella, jos ei ihan lempiruokaa ole lautasella. Mutta kun alkaa syödä, niin uppoaa hyvin ja lisää pitäis saada koko ajan ja kauhea huuto kun ottaa pöydästä pois.
 
Meillä on kaksi :wave:
Esikoinen 2v10kk ja kuopus 1v3kk syövät kaiken minkä saavat, ja kuopus söisi vielä vähän lisääkin. Nou hätä, esikoinenkin on ihan sutjakka tapaus, eli kuluttaa sen minkä syö. Tai syö sen minkä kuluttaa, pätenee niinkin päin.
 
Täällä kanssa yksi suursyömärineiti 1v3kk. Syö tosi isoja annoksia, syönyt jo pitkään. Toki herkkuruuat erottuu joukosta sillä että maha on vielä pohjattomampi kuin muiden ruokien kanssa. Hoitotäti meille ihmetteli, kun syö hänen 3v pojan kanssa samankokoisia puuroannoksia aamuisin eikä yhtään takertele, vaikka olisi lihan palasia ruuassa vaan pureskelee nätisti. Hänellä ei kuulemma aiemin ole näin hyvin syövää 1-vuotiasta ollut :)

Meilläkin opn tuo että jos jotain erehtyy tekemään keittiössä ruoka aikojen välillä niin tyttö tulee siihen viereen kerjäämään ja suuttuu jos ei saa naposteltavaa. Aina ei malttaisi odottaa ruuan jäähtymistäkään...
 
Ihania :heart: meidän pienempi muru tekee (syöttötuoliin kapuamisen lisäksi) sitä, että jos jossakin sivulauseessa kuulee ruuanlaitosta tai syömisestä puhuttavan, menee vessaan käsien pesulle :D Siis siirtää jakkaran pesualtaan alle ja yrittää yltää hanaan, jotta olisi valmis syömään :D Eikä väliä, vaikka juuri olisi pöydästä noustu!
 
:D kaikki hyvin tutunkuuloisia "oireita" :D Ihana, varsinkin toi käsien pesu! Joskus tuntuu ette kuule omaa niemeäänkään, mutta sanan "ruoka" tai "syömään" kuulee vaikka toisesta huoneesta :D Hassua, oonpahan miettiny miks toisista "tulee" tällasia ja toiset ei syö kirveelläkään lusikallistakaan :p
 
Heh, onpas hassuja isoruokaisia lapsia! :D

Meillä on myös yksi reilu 1-vuotias, jolle on aina ruoka maittanut. Meillä liikkumaan oppiminen solakoitti poikaa kyllä paljon, mutta toisaalta oli vauvana oikea Michelin-ukko. :D Pituutta tuli toisaalta samaan aikaan rutkasti, joten varmasti sekin oli osasyy solakoitumiseen.

Nyt on meneillään joku oikea kunnon tankkauskausi, koska ruoka-annokset vähintään tuplaantuivat viime viikolla. Poika saattaa syödä päivällisellä esim. kokonaisen ohuen kanafileen, ja päälle täysjyväriisiä ja kasviksia sekä mukillisen maitoa. Jälkiruuaksi saa yleensä vielä hedelmän. Napostelua olen yrittänyt välttää, mutta jos joku muu syö, on hänenkin saatava.

Kaverin poika on ihan samanlainen, ja joskus kun syömme yhdessä, oikein näkee, kun "kilpailevat" syömisellä! :D En siis oikeastaan osaa pitää isoruokaista lasta poikkeavana, kun lähipiirissä on samanlaisia. :)
 
joo meillä on kans! (1v)pitää välillä oikeen kattoa että onkohan nyt tullu liikaa syötyä! vaikka saahan tuo syödä jos on nälkä. mutta ruoka-aika voi venyä jopa tuntiin, se tiputtelee ruokaa pöydälle ja syö välillä siitä, napsii vielä lattialta murusia ennenku äiti on ehtiny siivota! :D ja leipä on nyt kova juttu, yhtäkkiä voi mennä keittiöön ja huutaa leipää! sen kanssa oon nyt alkanut oleen tarkempi. kaikki mitä muut syö kiinnostaa, pullaki näyttää leivältä jne. kahviki maistuis jos antais :D paino on kuitenkin käyrillä ettei sen puoleen pitäs olla mitään ongelmaa. tykkää vaan syömisestä! =)
 

Yhteistyössä